Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika moni_lublin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maciejka2 budujesz salsę?? A może masz wątpliwości?? to zapraszam jeśli chcesz na żywo zobaczyć kiedyś. Jak macie jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć. Powiem, że mi to forum bardzo pomogło. Trafiłam na ekstra ekipę to mogę z czystym sumieniem polecić jak ktoś z Lublina zainteresowany. Dzisiaj zakończyli swoją robote :D teraz czekam na okna, może coś z elektryki sie zrobi w między czasie pozdrawiam 8)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witaj Monia! :D Domek rośnie aż miło. My jesteśmy na etapie papierologii... :roll: może na wiosnę uda się ruszyć z budową - też w Lublinie! Namiary na dobrą ekipę są zawsze w cenie - więc bardzo proszę o namiar na Twoją! Przy okazji zapytam jak długo czekałaś na pozwolenie na budowę?

Pozdrawiam i gratuluję!

Będę u Ciebie stałym gościem - tylko nie każ nam tak długo czekać na następne fotki! :wink:

Jeśli chodzi o pozwolenie to mieliśmy troche problemów: po pierwsze zrobili nam mape do celów projektowych i wode chcieli mam ciągnęć z rury trzy działki dalej a u nas na działce stoi hydrant. Okazało sie ze nie ma go na mapie. Odkopaliśmy rurę bo nigdzie nie było naniesione że ona wogóle istnieje nie mówiąc już o jej grubości. W związku z tym poślizg... Potem nasz wspaniały architekt który bardzo wolno myślał a jeszcze wolniej robił:) ale to nie koniec. Kiedy już złożyliśmy dokumenty na pozwolenie okazało się że nie mamy prawa przejazdu drogą pomimo że daliśmy na nią 1,5 metra (to dłuższa historia) ale skończyła się tak że musieliśmy kupić udział w drodze albo sądownie starać się o służebność. Oczywiście musieliśmy znaleźć chętnego do sprzedaży a ceny zaczynały się od 30000 a staneło na 4000(udział to 30m2) :-? . Kiedy już zakupiliśmy udziały to samo oczekiwanie na pozwolenie to już pikuś:). W sumie chodziliśmy za tym no nie skłamie jak powiem że 2 lata :lol: BYŁO WARTO!!!

No to nieźle się naczekałaś Monia!

Widzę, że ja w tej dziedzinie dopiero raczkuję... Projekt kupiliśmy w marcu a mi się już wydaje, że to długo trwa. Trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość i mieć nadzieję, że niektóre podobne przygody się nie przytrafią. A Tobie Monia to już wszystko musi iść gładko i z górki - czego Ci bardzo życzę.

A i jeszcze przypominam się z namiarami na ekipę!

PA!