Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

styl śródziemnomorski - styl południowy

tynka

Recommended Posts

A tak swoja droga to mysle, ze na pewno znalazlby sie jakis francuz co mialby kuchnie w stylu Angielskim. A przedstawiajac zdjecia z jego domu bedzie mozna to uznac w polaczeniu z innymi elementami architektury charakterystycznymi dla tego regionu za styl prowansalski. I wtedy latwo o pomylke. Wklejajmy poprostu zdjecia tego co jest inne, co nam sie podoba nie trzymajac sie scisle granic krain geograficznych, bo ludzie sie mieszaja i style tez moga.

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

. Wklejajmy poprostu zdjecia tego co jest inne, co nam sie podoba nie trzymajac sie scisle granic krain geograficznych, bo ludzie sie mieszaja i style tez moga.

No jasne, tylko że to wątek jest o stylistyce śródziemnomorskiej.

Temat "kuchnie angielskie" istnieje również na forum Muratora, i tam lepiej byłoby wkleić te zdjęcia.

Uwaga moja miała charakter jedynie porządkujący.

Te style różnią się dosyć znacznie od siebie a premedytacja zmian tematu i pełna dowolność, którą sugerujesz sprawi, że za chwilę będziemy tutaj dyskutować o minimalizmie albo wklejać zdjęcia naszych kotków.

A szkoda , bo temat śródziemnomorski szeroki jak rzeka i wart popularyzacji.

:D

Ja też tak myślę, taka burza mózgów może okazać się bardzo owocna... Ja tu widzę kuchnie angielskie, prowansalskie, romantyczne... a dla kogoś innego będzie to kuchnia śródziemnomorska, bo tak jak dziobak napisał nie ma wyraźnej granicy pomiędzy tymi stylami, wszystkie są sielskie i romantyczne, ale i też nasze odczucia są całkowicie względne i nie dla każdego kotek jest kotkiem :lol: Tak więc wklejajmy to co każdemu kojarzy się ze stylem południowym i tak będzie najlepiej :wink:

Ja też tak myślę, taka burza mózgów może okazać się bardzo owocna... Ja tu widzę kuchnie angielskie, prowansalskie, romantyczne... a dla kogoś innego będzie to kuchnia śródziemnomorska, bo tak jak dziobak napisał nie ma wyraźnej granicy pomiędzy tymi stylami, wszystkie są sielskie i romantyczne, ale i też nasze odczucia są całkowicie względne i nie dla każdego kotek jest kotkiem :lol: Tak więc wklejajmy to co każdemu kojarzy się ze stylem południowym i tak będzie najlepiej :wink:

OK!

Skoro mówicie, że tak będzie najlepiej, to mnie się śródziemnomorski kojarzy czasem następująco :

http://raider55.blox.pl/resource/2996_obyvacka1_ludvig_pezinek.JPG :p :p

Nietypowo, romantycznie i bardzo względnie.

Pozwolę sobie częściej powklejać tutaj, takie luźne skojarzenia.

olebaum

mam identyczne tynki, jak te na zdjęciu z drzewkiem oliwnym, ale uzyskane inną techniką :)

kiedyś urzekła mnie łazienka z aranżacją serii Amphora - Kludi:

http://www.megalazienki.pl/pictures/Kludi%20/img-amphora-01.jpg

http://www.kludi.com/pl/prod-bad/img-amphora-02.jpg