natienka 31.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Czesc maartaa:) Bedziemy mialy prawie identyczne kuchnie pod wzgledem rozmiaru i ukladu mebli (tylko urzadzenia troche inaczej) i ja tez planuje biala arabeske na caly blat, ale tez wszystkie meble na bialy polysk wiec sie wzoru nie boje - musi troche ozywic. Wg mnie te fronty wygladaja super, tez takie chcialam ale jakos drogo wychodzily... w czym robilas wizualizacje? sprawdzilabym sobie jak ta arabeska bedzie bo bialego polysku bo moze troche za nudno wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maartaa 31.03.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 w czym robilas wizualizacje? sprawdzilabym sobie jak ta arabeska bedzie bo bialego polysku bo moze troche za nudno wyjdzie... to jest projekt zrobiony w pro100. tylko ze storny lupus.eu ściągnęłam sobie wzór arabeski w .jpg, bo w standardzie nie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 31.03.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 u mnie w podpisie str 4 jest biała arabeska, co prawda niema za duzo fotek ale mozecie sobie zobaczyć jak komponuje sie z czarnym zlewem ,czarnym okapem czy czarną płytą indukcyjną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 13.04.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Super, Bobek, dzięki za zdjęcia. Rozważam właśnie kupno granitowego zlewu i myślałam, że do arabeski będzie pasował tylko zlew w kolorze szarym, ale widzę, że czarny też się nieźle prezentuje. Może ktoś inny coś mi jeszcze doradzi? Jakie macie kolory zlewów przy białej arabesce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 20.04.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 No mam ten sam problem - tez chce granitowy. Mysle o bezowo-bialym, zeby tak jakby 'zniknal' - nie wiem niestety jak to jest z plamami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 12.05.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kupiliśmy w końcu zlew - do białej arabeski mamy zlew Schock Primus kolor Titanium. Prezentuje się pięknie, bo pasuje do szarego wzorku na blacie. Miałam na początku pewne wątpliwości, czy nie powinien to być zlew jasny. Pożyczyliśmy z jednego sklepu próbkę blatu arabeska i poprzykładaliśmy ją do próbek zlewów. Okazało się, że idealnie pasuje do grafitowych zlewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 12.05.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 o kurczaki- grafitowy powiadasz? a ja mysle o czarnym, do takich tez przystawialiscie probki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 14.05.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Czarny też pasuje, jeśli w kuchni czarna jest również płyta do gotowania. Wtedy masz dwa czarne elementy na blacie i jest git. Bobek Budowniczy powyżej wkleił linka do zdjęć z czarnym zlewem.Ale mnie osobiście trochę bardziej przypadł do gustu grafit, bo jakoś lepiej współgrał mi z szarym wzorkiem na blacie i popielatą ścianą nad blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia 18.05.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 dziewczyny a pasuje do bialej arabeski bialy granitowy blat.Dodam ze szafki dolne beda brazowe, blat bialy, plytki biale nad blatem.zamowilismy z mezem bialy firmy blanco ZiA 45 s i teraz nnie wiem czy nie bedzie zbyt szpitalnie.firma oferowala rowniez zlew w jasnym graficie i nie wiem czy nie lepeij byloby wziac wlasnie ten grafitowy.doradzcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia 18.05.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) http://image.ceneo.pl/data/products/1023495/productToCategory.jpgtaki zlewozmywak wybralismy a to nasza kuchnia.zmienilismy jedynie uklad piekarnika oraz lodowki w slupku-tzn zamienilismy miejscami.http://img97.imageshack.us/img97/1420/kuchniaukszabdzin090320.jpg Uploaded with ImageShack.usszafki dolne beda koloru brazowego a jasne gorne to magnolia.kolorystyka frontów taka jak na ponizszym zdjeciu:http://img203.imageshack.us/img203/9508/beztytuuand.jpg Uploaded with ImageShack.usna podłodze gres polerowany marco polo white (złamana biel) a na scianach paradyż hanabi blanco. zastanawialismy sie czy w miejscu gdzie bedzie okap nie dolaczyc jakiegos paska dekoru typu mozaika (cos brazowo-bezowego)boje sie ze biala podloga, bialy blat,sciana plus zlewozmywak nie nadadza kuchni chlodnego wrazenia.nie wiem czy dodawac mozaike czy zostawic sciane taka gladka???prosze o porade Edytowane 18 Maja 2010 przez sylvia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 19.05.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Nie jestem ekspertem, ale skoro białe będą płytki na podłodze, fronty szafek i na ścianach też białe, to wydaje mi się, że nie ma potrzeby robić białego zlewozmywaka. Jeśli będzie jasnografitowy, to doda troszkę kontrastu do tej całej bieli, a jej nie zakłóci i nie zepsuje efektu. Jasny grafit ładnie pasuje do wzorka na blacie. I jest praktyczniejszy, niż biały. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 20.05.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 A jeszcze jeśli chodzi o pasek dekoru za okapem, to pamiętaj, że masz już wzorzysty blat i jeśli zdecydujesz się na jakąś mozaikę lub dekor, to uważaj, żeby nie wchodziło w konflikt z arabeską na blacie. Arabeska sama w sobie jest dość efektowna i rzuca się w oczy. To samo tyczy się frontów (tych brązowych), które również mają intensywny wzorek. Może lepiej zostawić wszystko inne gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ao1719506900 20.05.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Ja też będe mieć blat- czarną arabeskę w kuchni, mam nadzieje ze nie będzie się rysować, ale zobaczymy. Jeszcze miesiąc. A zostają na niej plamy z wody przy zlewie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwosz1 13.06.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 A jam mam takie pytanie -co z łączeniami? Strasznie mi się ten blat podoba ale mówie Nie wszelkim listwom łączącym . Pierwotnie miałam dac bialy konglomerat lub granit zeby tych łączeń nie było widac- moja kuchnia bedzie w wykuszu i załamania blatu są aż 3 więc: czy mozna to połączyc jakąś żywicą czy czyms takim?I jeszcze jedno pytanie do użytkowników arabeski - jak z utrzymaniem czystości, nieżółknie pod wpływem światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.06.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Czytałam gdzieś, że jeżeli blat będzie równiutko przycięty to szczelinkę wypełnia się szpachlą do drewna w kolorze blatu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 19.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Białą arabeskę użytkuję od miesiąca i donoszę, że jest praktyczna i nie robią się na niej plamy. Nie zostają mi żadne plamy po herbacie czy kawie. Nic nie wpija się w blat i można łatwo powycierać. Nie sprawdzałam jednak jak sprawa się ma z burakami czy jagodami, ale myślę, że skoro zdaje egzamin przy herbacie (która u mojej mamy na zwykłym białym blacie zostawia plamę po każdej najmniejszej kropli), to chyba można białą arabeskę z czystym sumieniem polecić. Aha. No i odpowiadam na pytanie piwosz1: na razie nie zauważyłam żeby coś żółkło pod wpływem światła. Nie sądzę, żeby było takie ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 19.07.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Wklejam zdjęcie łączenia na arabesce. W mojej kuchni takie łączenie jest tylko jedno i wygląda dobrze, lepiej niż na zdjęciu. http://s777.photobucket.com/albums/yy53/Kulpix/?action=view¤t=DSC_0960.jpg [ /img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 19.07.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 kurcze nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest pięknie te blaty wyglądają, a może ktoś ma też blat w czerni bo u mnie biały niestety nie wchodzi w grę ale czarny kto wie ... i jeszcze prośba o info gdzie można kupić takie blaty ... z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulpix 29.07.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Moja koleżanka ma czarne i ledwo zaczęła używać, a już narzeka, że się palcują. Ale prezentują się pięknie.Na stronie http://www.pfleiderer.pl jest lista dystrybutorów. Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale nasze blaty zamawiane były w Izdebniku (Małopolskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia 05.08.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Jestem posiadaczką białej arabeski już od miesiaca jednak póki co nie użytkuje kuchni wiec nie mogę nic na jej temat powiedzieć prócz wyglądu-prezentuje się bardzo ładnie!Niestety kiedy zobaczyłam łączenia mojego blatu(metalowe listwy) i okropne listwy przy ścianie (a fuj) troszxke sie zdenerwowałam na panow montujacych kuchnie.niestety nic nie moge zrobic bo listwy maskuja okrutne niedociągniecia i nierównosci ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts