Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

biała arabeska

iwcia43

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

czy ma ktoś blat białą arabeskę i może podzielić się zdjęciami oraz informacją jak z utrzymaniem w czystości tego blatu? zamówiłam kuchnię dolne szafki wenge, górne biały połysk i myślę że ten blat może pasować...

mam podobny pomysł i w związku z tym podobne pytanie :D ale coś odpowiedzi nie widac :cry:

Ja także zamówiłam meble wenge dół a góra- jasne a blat ma być biała arabeska:)))Na meble czekamy bo dopiero mają być w styczniu ale kolega z pracy ma meble lakierowane jasne i białą arabeskę i jest bardzo zadowolony ....Teraz zostało tylko czekać na swoje a pózniej napisać wnioski;)))

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Bardzo proszę o informację jak wygląda sprawa utrzymania białej Arabeski w czystości. Mam zamiar zamówić ten blat, ale boję się bardzo, że będę tego żałować ze względu na to, że okaże się totalnie niepraktyczny. Czy zostają na nim kółka po herbacie, sokach i innych takich? A jak zostają, to da się to łatwo zmyć?

Dzięki

Ekstra wyglądają te blaty na Twoich zdjęciach, Iwa_P.

Czarna Arabeska wydaje się praktyczna. U mnie jednak pasuje raczej tylko blat jasny, w związku z tym biorę pod uwagę tylko białą wersję Arabeski.

A jak z tym wzorkiem - nie staje się denerwujący po jakimś czasie? Bo różnie to bywa z wzorkami.

Ekstra wyglądają te blaty na Twoich zdjęciach, Iwa_P.

Czarna Arabeska wydaje się praktyczna. U mnie jednak pasuje raczej tylko blat jasny, w związku z tym biorę pod uwagę tylko białą wersję Arabeski.

A jak z tym wzorkiem - nie staje się denerwujący po jakimś czasie? Bo różnie to bywa z wzorkami.

Powiem szczerze, ze mialam pierwotnie wybrac biala, lecz mialam wrazenie, ze wlasnie w niej wzorek jest bardziej wyeksponowany, niz w tej ciemniej. Tutaj jakby wtapia sie w tlo. Nie zwracam na niego dzis uwagi. Oczywiscie nie zaluje zamiany, ale przyznam, iz bylam przekonana bardziej do bialej i sporo mnie kosztowala ta zmiana. Nie bez znaczenia jest tez praktyczny aspekt ciemnej.

Mimo to, jesli bardziej pasuje Ci biala, wybierz ja - jest fantastyczna:)

• 1 month później...

Witam, a ja to trafiam z nietypowym pomysłem, ponieważ zastosowałam białą arabeskę przy mojej kolekcji mebli do mojego biura, projekt wydał mi się fajny i na pewno będzie ciekawie wyglądał. chociaż jak widzę arabeska króluje prawie tylko w kuchniach. mnie się strasznie spodobało i myślę, że do mojej agencji ślubnej pasować będzie jak ulał.

pozdrawiam fanki Arabeski ehhe:)

Witam

Ja mam plan kuchenny taki:

Białe mebelki, biała arabeska, i do tego biała płyta ceramiczna

Srebrna reszta agd i do tego jakaś jasna popielatosrebrna podłoga.

Ściana i dodatki w mocnym kolorze może fiolet

Co sądzicie o takim połączeniu?

Czy ktoś może użytkuję białą płytę ceramiczną? Jak się sprawuje? Wydaje mi się, że będzie lepiej pasować niż czarna.

Poradźcie jaki zlew do tego. Zarówno biały jak i srebrny będą się bardzo brudzić...

ooo, właśnie dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam taki blat i momentalnie się zakochałam. a teraz przynajmniej wiem, jak się nazywa : )

ja plan mam taki - meble w jasnym drewnie, blat jednolicie biały, natomiast obniżenie stołowe 'wychodzące' z szafek stojących w stronę salonu właśnie z białą arabeską.

bałabym się dawać tego na całość blatu, ale mam nadzieję, ze taki akcent będzie fajnie wyglądał : )

ewentualnie rozważam jeszcze taki laminat na górne szafki :roll:

Też się zastanawiałam nad jasnym konglomeratem, ale słyszałam, że podobno ciężko jest domyć na przykład kółka po kubku z kawą czy herbatą...

Powiem tak (bo mam taki zlew). Zlew jak zlew każdy trzeba myć. wcześniej miałam srebny matowy na którym wiecznie było widać zacieki a płyny powodowały smugi i nigdy nie wyglądał ładnie. a ten jest zupełnie inny. zacieków nie ma ale rzeczywiście widać ślady - ale tylko wtedy jak długo coś leży w zlewie. jeśli na bieżąco zmywasz naczynia to nie masz o co się martwić. gorzej z tymi co zostawiają na kilka dni hehe :) :) :) za to na ociekaczu nie ma śladów w ogóle. ja jestem zadowolona

ooo, właśnie dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam taki blat i momentalnie się zakochałam. a teraz przynajmniej wiem, jak się nazywa : )

ja plan mam taki - meble w jasnym drewnie, blat jednolicie biały, natomiast obniżenie stołowe 'wychodzące' z szafek stojących w stronę salonu właśnie z białą arabeską.

bałabym się dawać tego na całość blatu, ale mam nadzieję, ze taki akcent będzie fajnie wyglądał : )

ewentualnie rozważam jeszcze taki laminat na górne szafki :roll:

Masz już projekty?? ciekawa jestem Twojego pomysłu. Ja tam robie całe blaty na biurka. jak się zrobią to wrzucę fotki - a z tego co widziałam to już się robią. pięknie będą wyglądać w moim biurze :) mam nadzieje :p

Masz już projekty?? ciekawa jestem Twojego pomysłu.

mam mam, ale póki co takie mało profesjonalne, bo samodzielnie kombinowane:

http://img528.imageshack.us/img528/8540/kuchniaarabeska.jpg

na zbliżeniu lepiej widać, gdzie ta arabeska ma być:

http://img682.imageshack.us/img682/482/kuchniaarabeska2.jpg

blat mi się podoba, ale nie jestem pewna co do takiego laminatu na szafkach gónych :roll: