Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOC DLA DOSI!!!!

Recommended Posts

Tomek na pewno sie nie pogniewa, jeżeli tu zamieścimy ważną informację.

W Niedzielę moja żona Dorta (na forum Dosia) urodziła syna. Po porodzie wystąpiły poważne komplikacje po których została poddana 10 godzinnej operacji ratującej życie, podano jej 24 jednostki krwi. W tej chwili nieprzytomna w stanie ciężkim czeka na kolejną operację która ma odbyć się we wtorek. Lekarze proszą o zabezpieczenie jak największej ilości krwi. Wszystkie osoby które mają grupę krwi A+ lub dowolną każdą inną (jeśli jest inna podmieniana jest na właściwą z banku krwi) są proszone o oddanie krwi w punkcie krwiodawstwa We Wrocławiu przy ulicy Czerwonego Krzyża 5/9 , na pobranie należy zgłosić się z dowodem osobistym i po posiłku, w rejestracji proszę podać „ krew dla Doroty Pal ”. Telefon do punktu 071 371 58 10 / 071 371 58 12

W imieniu Doroty oraz naszym dziękuję wszystkim za pomoc Grzegorz (Secam)

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Secam - tak mi przykro...

Wierzę, że i nasza Dosia da radę, w końcu z Muratora jest.

Dołączę ją do modlitw, choć nie mam blisko do Wrocławia.

Posyłam dobre myśli i najlepsze życzenia, oby jak najszybciej wróciła do zdrowia!!!

Jeśli będe w mieście z punktem krwiodawstwa, to pójdę, ponoć można i w innych miastach, to nie musi być Wrocław, tylko trzeba podac imię i nazwisko chorej osoby i w jakim szpitalu, na jakim oddziale przebywa... :roll:

A czy aby napewno tylko we Wrocku mozna oddac dla Dosi ??

To dziwnie jakoś by było :roll:

Proszę podanie pełnej nazwy i adresu szpitala, w którum Dosia leży ,myslę ,że podanie tych danych + nazwiska biorcy umozliwia oddanie krwi w całym kraju.

Przed oddaniem krwi wypełnia sie zaświadczenie dla biorcy,które przecież mozna zeskanować i posłac na e mail secama , urzędnicy mają świstek, a Dorka krew.

Pozdrawiam i życze Dorce zdrowia,Tobie Grzesiu i Małemu spokoju i wiary.

Dziękuję Wam za pomoc

Nasz muratorska rodzina pokazała po raz kolejny że to coś wiecej niż budowanie domów.

Już dziś był duży odzew z krwią, za co dziekuję

Krew można oddawać jeszcze jutro i w kolejnych najbliższych dniach również (od 8-do 18 ). Jak jest w innych miejscach nie wiem, ale przypuszczam że ośrodki wymieniają "pożyczają sobie krew" więc pewnie można oddać wszędzie. Daj Bóg żeby juro nie była potrzebna - wtedy może komuś innemu tez się przyda.

My zbieraliśmy w punkcie Krwiodastwa na ul. Czerwonego Krzyża we Wrocławiu- tam Panie w okienku już wiedzą o co chodzi gdy powie się na "Dorotę Pal" Dobrze gdy po poddaniu krwi wrócić po pokwitowanie i oddać je w okienku , wtedy odbieram je i zanoszę do szpitala żeby wiedzieli ile mają dla nich specjalnie "naszej" krwi.

Dosia jest w tej chwili "stabilna" , rokowania się nieznacznie poprawiły, utrzymują Ją w takiej pół spiączce reaguje co się do niej mówi i potwierdza oczami - to już duża poprawa niż wczoraj. Czekamy na jutrzejsza operację.

Dzidziuś ma na imię Pawełek ma 3700 g i 54 cm i ma się bardzo dobrze.

http://www.albumik.pl/albumy/secam/fasolka/4496602819262.jpg

Secam, jeżeli wiesz o której godzinie Dosia będzie operowana to daj znać na forum - spróbujemy wspólną modlitwą i dobrymi myślami wspomagać Twoją rodzinkę - udaje się nam to w przypadku Komtura to i dla Dosi damy radę !!!

Maluszek jest słodki i śliczniuchny!!!

Dosiu, trzymaj się kochana - jeszcze nie raz razem poplotkujemy na FM ...

Secam, spróbujemy wspólną modlitwą i dobrymi myślami wspomagać Twoją rodzinkę - udaje się nam to w przypadku Komtura to i dla Dosi damy radę !!!..

dołączam się i z całego serca życzę Dosi powrotu do zdrowia... a Pawełek wspaniały chłopaczek :D gratuluję Grzesiu :D i nie martw się, musi być dobrze....

a ja tam wiem jedno: BĘDZIE DOBRZE.

Dopiero miałam złe wyniki ciąży, dopiero Tomek i Artur byli w złym stanie...i wszystko wraca do normy, jest co raz lepiej...

To forum to chyba ma jakąś dobrą moc :D

Pawełek śliczny 8)

masz jakies wątpliwości :o :o :o

wstydź się , oj wstydz

:wink: :lol: :lol: :lol: