Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOC DLA DOSI!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Secam, Twoja radość z narodzin Pawełka przeplata się z troską o zdrowie Dosi.

Wytrzymasz to, bo masz tu na forum wielkie wsparcie od dobrych ludzi, w swojej rodzinie z pewnością też.

Niech dzień, w którym będziecie już wszyscy razem w domu Ty, Dosia i Pawełek przyjdzie jak najszybciej.

Mocno za to trzymam i pozdrawiam najcieplej jak umiem.

Właśnie wróciłam z oddania krwi (mam A+ - czyli idealną dla Dosi) i widziałam sie z Secamem w punkcie krwiodawstwa.

Myślę, że nie będzie miał mi za złe, że przekażę pozytywne wiadomości.

Dosia jest w stanie stabilnym i wg lekarzy rokowania są dobre. Wszystkie organy działają, wyniki się ciągle powolutku, ale polepszają.

Dzisiaj będzie powtórna operacja - więc krew można oddawać ciągle dzisiaj i jutro też. To bardzo nadal potrzebne!.

Ja byłam dziś jedenasta na liście dawców dla Dosi.

Dzięki dabell za dobre wieści. Wczoraj nie pisałam, ale myślami cały czas byłam z Dosią (choć nigdy nie miałam okazji poznać ani jej ani Secama). Nie potrafiłam sobie znaleźć miejsca. Bardzo chciałabym jakoś pomóc, nie mogę na razie oddać krwi, bo z maluchami trudno nam się ruszyć z miejsca. Ale ofiarowuję moją modlitwę i pozytywną energię.

Moja siostra po porodzie tez walczyła o życie więc doskonale rozumiem sytuację. Będzie dobrze- musi.

Właśnie wróciłam z oddania krwi (mam A+ - czyli idealną dla Dosi) i widziałam sie z Secamem w punkcie krwiodawstwa.

Dosia jest w stanie stabilnym i wg lekarzy rokowania są dobre. Wszystkie organy działają, wyniki się ciągle powolutku, ale polepszają.

Dzisiaj będzie powtórna operacja - więc krew można oddawać ciągle dzisiaj i jutro też. To bardzo nadal potrzebne!.

Dokładnie jak napisała Dabell - rokowania są dobre (nie chcę zapeszać , odpukuję ) stan się cały czas normuje i poprawia.

Operacja zaplanowana została na jutro rano. Krew myślę można spokojnie dzisiaj do 18 oddawać - ilość dawców czyli Was wszystkich już teraz przerosła najśmielsze oczekiwani - dziekuję napiszę więcej wieczorem.

Dobre wieści, musi po operacji być już całkiem w porządku, myślami jestem z Wami

Witam

nie zaglądałam na forum od paru dni... Razem z mężem jesteśmy honorowymi krwiodawcami jutro z rana pędzimy do punktu w Krakowie. Z tego co wiem (z doświadczenia) miejsce oddania krwi nie ma znaczenia, ważne żeby podać dane osoby dla której ma być krew. Z punktu trzeba zabrać świstek i rodzina musi go przedstawić w szpitalu.

Mały jest prześliczny!!! GRATULUJĘ!! a mama na pewno szybko wróci do formy!!

Trzymajcie się ciepło!!

Bardzo się cieszę, że jest nieco lepiej, będzie jeszcze lepiej, a potem całkiem dobrze i - bardzo dobrze! :D

Dosia na pewno walczy o swoje zdrowie, wspieram Was cały czas myśla i modlitwą.

Czekam na nowe, coraz lepsze, wieści. :D

W sprawie akcji oddania Krwi dla Dorotki :

Dziękuje wszystkim którzy oddali krew, wszystkim którym nie udało zakwalifikować jako dawcy, oraz wszystkim którzy nie mogli oddać a wspierali nas dobrym słowem w trudnej chwili. Wasza pomoc była tak wielka i niespodziewana że w centrum krwiodastwa mówią już o rekordzie i niesłychanym odzewie. Do tej chwili szpital otrzymał ponad 60 pokwitowań na oddane jednostki krwi, a wiem że jeszcze są kolejne w rejestracji oraz wiele osób oddało krew a nie zostawiło potwierdzenia - (ale te jednostki też się liczą do puli Dorotki).

Dziękuje jeszcze raz za tak cenny dar i wiem że dzięki temu pomoże on już na pewno nie tylko Dorocie ale i innym potrzebującym.

Należą się Wam wszystkim informacje o stanie Dorotki. W tej chwili Dorotka czeka na operacje - ma odbyć się w środę rano. Jej stan przez te dwa dni uległ ustabilizowaniu, wszystkie czynności organizmu działają co jest bardzo dobrą wiadomością a lekarze mówią że rokuje "dobre nadzieje". W kolejnych postach jutro opiszę stan Dorotki gdy już będzie po operacji.

Secam