krolikos 15.06.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam Czy ma ktoś może kuchnie usytuowaną od południowego-wschodu bądź południa? Jestem na etapie wczesnego planowania, i zasadniczo wszędzie kuchnia jest projektowana, wybierana od północy, hmm a ja chciałbym aby była dobrze i ciepło doświetlona, szczególnie z rana. Obecnie mieszkam w bloku i wszystkie okna mam właśnie od pn-wsch co bardzo mi odpowiada. Latem nie jest gorąco bo słońce po południu kiedy najmocniej ogrzewa jest już lekko za ściana, a w zimie od samego rana prawie do zachodu jest bardzo jasno i ciepło od promieni. Czy w domu jest inaczej i faktycznie latem w kuchni jest "piekarnik"?Czy jednak kuchnia od północy jest lepszym rozwiązaniem? PzdrRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 15.06.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Generalnie tak sie projektuje aby kuchnia była na północy bo niby będzie dogrzewać zimną stonę budynku. Ja długo szukałam domu z kuchnią pd/wsch a w końcu znalazłam i tak własnie robie. Kiedys mieszkałam w mieszkaniu z taką kuchnią i byłam zadowolona. Ja lubię gotować i spędzam w kuchni dużo czasu i chcę mieć ją w ładnym słonecznym miejscu z wygodnym dostępem do gorodu, na taras i do salonu. I tak właśnie mam!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 15.06.2009 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Fajnie że ktoś myśli podobnie, bo już myślałem że tylko ja tak wydziwiam, a co do tarasu to kiedyś gdzieś przeczytałem że najlepszy taras to właśnie taki na który można wyjść z kuchni, i to daje kolejny powód na kuchnię od południa przy salonie, Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.06.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 My mamy kuchnie od pn-wsch. Jest ona polaczona z jadalnia i z jadalni jest wyjscie na jeden z tarasow po przeciwnej stronie bydynku czyli pd-zach. Taki uklad nam odpowiada i swiadomie na to sie zdecydowalismy. Robiac poranna kawe przed praca mamy pierwsze promyki slonca,a popoludniu robiac obiad nie jest goraco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 15.06.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Też mam kuchnię i jadalnię od płn-wschodu(bardziej wschodu) jeszcze nie mieszkam ale jak rano jestem na budowie to w jadalni promienie słońca zaglądają przez otwór okienny - już się cieszę na samą myśl śniadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 15.06.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Jeszcze nie mam ale wlasnie kombinuje zeby miec kuchnie od pd-wsch.Nie ma jak przygotowywanie sniadania przy swietle slonecznym. Wg. mnie najbardziej pozadane polozenie to; kuchnia/pd-wsch (sloneczko przy porannej kawie) taras/zach (ciepy zachodzik poznym wieczorem przy piwie) sypialnia/zach lub pn (pozadany brak slonca o poranku czyli dluzsze wylegiwanie sie po wczorajszym piwku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 15.06.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 właśnie się zorientowałem że pomyliłem skrót w temacie , powinno byc oczywiście pd-wsch ja najchętniej wszystkie okna dał bym od pd-wsch, nie ma to jak słońce z rana i sobotnia/niedzielna kawa, choć taras od zachodu to bardzo dobry pomysł, muszę to przemyśleć, czasu mam jeszcze dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Proponuje zapoznac sie z tym watkiem w temacie usytuowania kuchni i nie tylko kuchni.http://forum.muratordom.pl/strony-swiata,t75181.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechik003 17.06.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Mamy kuchnię od południa, od samego rana świeci słoneczko, gdy wracam z pracy w zasadzie już nie. Ma to swoje uroki zwłaszcza zimą, wtedy promyki słońca dają uczucie przytulności, poza tym jest to zawsze dobrze oświetlone pomieszczenie. Nam pasuje, o ile w kuchni da się latem wytrzymać (nie spędzam tam dużo czasu), to nie wyobrażam sobie np. w salonie słońca od samego ranka. To moje indywidualne odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts