DPS 22.06.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dobrze, że przynajmniej zdajesz sobie z tego sprawę. A iloletnie są Twoje obserwacje i co z nich wynika? Z moich wieloletnich obserwacji drobiu wynika , że z powodzeniem można trzymac nawet jedną kurę. Jedną nawet łatwiej oswoić czyli idąc na skróty można stwierdzić , że samotna kura jest bardziej inteligentna lub mniej głupia. A Ty wciąż nie potrafisz wytłumaczyć dlaczego 3 są lepsze od 2. No jak to? Dlatego, że 3 to ładniejsza liczba niż 2, a" Boh trojcu lubit". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 22.06.2009 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No jak to? Dlatego, że 3 to ładniejsza liczba niż 2, a" Boh trojcu lubit". hehe, w te rejony sie nie zapedzałam, DPS- masz na pienku z Zydami choc rosól z kury konsumują...gojowski hocki x jest glupi jak kura? nie x jest glupi jak gęś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.06.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 boszszsz... żeby mój chop był taki zwierzolub jak ja to też bym miała kurniczek malutki i kurki .... uwielbiam kurki - w ogóle na zwierzoki wszelkiej maści i rasy mogłabym patrzeć godzinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.06.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No jak to? Dlatego, że 3 to ładniejsza liczba niż 2, a" Boh trojcu lubit". hehe, w te rejony sie nie zapedzałam, DPS- masz na pienku z Zydami Chyba mam luki w wykształceniu - dlaczego na pieńku z Żydami? choc rosól z kury konsumują...gojowski hocki x jest glupi jak kura? nie x jest glupi jak gęś No coś Ty. Jest głupi jak but! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 22.06.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 DPS- Jahwe jest jedentrojca jest absurdem dla Zydow ale my o kurach.....ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 22.06.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 http://pl.euroanimal.eu/Bia%C5%82oczub_polski_-_artyku%C5%82_z_magazynu_%22Fauna_i_flora%22 I ta Stawiam na dwie: jedwabistą i białoczuba polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unplugged 22.06.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 a ja mam taki dylemat... Nie umiem sobie nawet wyobrazić, że mogłabym MOJĄ kurkę ubić i zjeść. Oczywiście poza przyjemnością obcowania z tymi stworzonkami i obowiązkami związanymi z ową przyjemnością, chciała bym też... trochę jajek. I tu pojawiają się pytania; ILE LAT ŻYJE KURA? I ilu latach przestaje się nieść i ile lat "emerytury" przed nią? Naiszcie, proszę, jeśli wiecie. Kurnik spokojnej starości dla niosek? Nie do końca o to by mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 22.06.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 witaaj w klubie unplugget takie biedne kurki, co zyja w fermach hodowlanych tylko w klatce dozywaja do 3 lat to sa obrazą dla czlowieka, tfu!!! , wrrrrr......... normalna kurka u Ciebie i u mnie moze dozyc do ...20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unplugged 22.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Bosz! To znaczy one tak po tych trzech latach padają z powodu zarobienia i warunków, czy ze względu na spadek wydajności w znoszeniu zostają jakoś zutylizowane? Czyli żeby mieć jaja , trzeba by po trzech latach dokupić kolejne młode nioski, a po tem kolejne i kolejne... sporo się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 22.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 hocki x jest glupi jak kura? nie x jest glupi jak gęś Nie będę się wdawał w dyskusje na temat inteligencji drobiu. Skoro jednak w temacie drobiarskim jestes nowicjuszką to jako ciekawostkę Ci podam , że gęś może być stróżem domu niczym pies. Tylko nie piszcie , że trzy gęsi lepiej się chowają niż dwie bo jeszcze nikt nie udowodnił tej tezy w temacie kur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 22.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Czy pojedynczego koguta latwiej oswoic czyli idac na skroty mozna stwierdzic , ze samotny kogut jest bardziej inteligentny lub mniej glupi ? Tak sie pytam bo nie obserwowalam wieloletnio drobiu . Swoje wieloletnie obserwacje poswięciłem kurom. Koguty nie są w moim typie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 22.06.2009 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Skoro jednak w temacie drobiarskim jestes nowicjuszką to jako ciekawostkę Ci podam , że gęś może być stróżem domu niczym pies. no proszę Tylko nie piszcie , że trzy gęsi lepiej się chowają niż dwie bo jeszcze nikt nie udowodnił tej tezy w temacie kur. hocki, podaj swoje argumenty w kwestii czemu jedna, albo czemu nie dwie itd...no i czemu 3 to gorsze niz..., kurka wodna!! jakze mam rozmawiac, skorom nowicujszka drobiarska, a Ty doswaidczony hodowca? wiesz, to powiedz. ja hocki kucalam przy kurkach i sie tylko wgapiałam w nie. Tosą cuda! podziwialam tez pacyfki, ktore zostawialy na mokrej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 22.06.2009 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Bosz! To znaczy one tak po tych trzech latach padają z powodu zarobienia i warunków, czy ze względu na spadek wydajności w znoszeniu zostają jakoś zutylizowane? pewno jedno i drugie, wrrrrrrrr...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 22.06.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Czy pojedynczego koguta latwiej oswoic czyli idac na skroty mozna stwierdzic , ze samotny kogut jest bardziej inteligentny lub mniej glupi ? Tak sie pytam bo nie obserwowalam wieloletnio drobiu . Swoje wieloletnie obserwacje poswięciłem kurom. Koguty nie są w moim typie. Ale w moim sa. Z moich pobieznych ale mimo to solidnych obserwacji drobiu wynika, ze stare koguty , to pierdoly mimo sterczacych resztek pior w ogonie, a mieso nie nadaje sie nawet na rosol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 23.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 hocki, podaj swoje argumenty w kwestii czemu jedna, albo czemu nie dwie itd...no i czemu 3 to gorsze niz..., kurka wodna!! jakze mam rozmawiac, skorom nowicujszka drobiarska, a Ty doswaidczony hodowca? wiesz, to powiedz. ja hocki kucalam przy kurkach i sie tylko wgapiałam w nie. Tosą cuda! podziwialam tez pacyfki, ktore zostawialy na mokrej ziemi. Widzisz , między kurami nie ma szczególnie zażyłych więzi. Życie codzienne kury to głównie napełnianie wola. Normalną kurę nic więcej nie interesuje , czasem zniesie jajko , ot i taka jej jedyna rozrywka oznajmiana swiatu gdakaniem. Obserwując wiele lat drób zawsze fascynowała mnie bezgraniczna głupota kur , a im większe stado obserwowałem tym ta głupota bardziej mnie uderzała. Jedynie kiedy kura staje się kwoką udaje się dostrzec niewielką różnicę. Idąc na skróty i personifikując tego ptaka można powiedzieć , że staje się opiekuńczy , troskliwy i jakby nieco bardziej inteligentny lub mniej głupi. Co ciekawe kwoka alienuje się od stada , trzyma się na uboczu , często nawet agresywnie odpędza przedstawicieli swego gatunku łacznie z ojcem swoich piskląt czyli kogutem. Dlatego uwazam , że nie ma wielkiej różnicy w chowie 2 czy 3 kur a 1 kura bedzie na pewno wdzięczniejszym obiektem obserwacji dla zupełnego amatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 23.06.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ale w moim sa. Z moich pobieznych ale mimo to solidnych obserwacji drobiu wynika, ze stare koguty , to pierdoly mimo sterczacych resztek pior w ogonie, a mieso nie nadaje sie nawet na rosol. Wiesz , nawet stare wypierzone nioski wolą młode koguty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.06.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 I slusznie - a co im po starym ...... Tylko dowod na to jak inteligentne sa kury - grupowo i indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 23.06.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 I slusznie - a co im po starym ...... Tylko dowod na to jak inteligentne sa kury - grupowo i indywidualnie. Mam nadzieję , że znasz jeszcze inne oznaki inteligencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 23.06.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Oczywiscie. Zolty trojkat przyklejony na czole . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 23.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Oczywiscie. Zolty trojkat przyklejony na czole . To trochę jak ten twój tekst w stopce o chadzaniu tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts