Wojciech Majda 17.02.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kury śniegożerne są jak krasnoludki - każdy o nich słyszał, ale nikt nie widział Kurde chyba założę jakąś spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością i zacznę je sprzedawać. Gwarancja do furtki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.02.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Wątek Kury chce sie rozwinął a ja nadal gupio-madrze chcę kury. Wiosną. wiosną najprościej kupić kurki odchowane w necie poszukaj, albo w najbliższym zakładzie wylęgowym tam najczęściej mają informacje, jaka ferma w pobliżu odchowuje i jak sprzedaje i w ogóle net źródłem informacji jest, bo dobrze by było poczytać trochę o hodowli przydomowej - szczególnie o karmieniu i dniu świetlnym tu skrótowo bardzo znalazłam, ale sensownie dość http://artelis.pl/artykuly/8564/zasady-hodowli-kur-niosek-po-16-tygodniu-zycia-w-systemie-przydomowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.02.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 tak sobie doczytuję od końca Z wykształcenia jestem hodowcą na dodatek specjalistą od kurzych d.up. jesteś sekserką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.02.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Aha i kurki jak mają zima chłodno, to się nie niosą nieprawda jak im zrobisz dzień świetlny to się niosą co nie znaczy, że w kurniku sople zimą mogą wisieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.02.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dzisiejsze kury nie jedzą pszenicy i innego "naturalnego" żarcia - gustują tylko w gotowej paszy nieprawda zbożem spokojnie można je karmić witaminy dodawać oddzielnie do picia a gotowa pasza jest po prostu wygodniejsza i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.02.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a gdyby ci do głowy przyszły perliczki albo przepiórki, to pamiętaj, że toto FRUWA http://img692.imageshack.us/img692/593/icontwistedn.gif doświadczenie mam w temacie z czasów NIE mieszkania w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 23.02.2010 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Wątek Kury chce sie rozwinął a ja nadal gupio-madrze chcę kury. Wiosną. wiosną najprościej kupić kurki odchowane w necie poszukaj, albo w najbliższym zakładzie wylęgowym tam najczęściej mają informacje, jaka ferma w pobliżu odchowuje i jak sprzedaje i w ogóle net źródłem informacji jest, bo dobrze by było poczytać trochę o hodowli przydomowej - szczególnie o karmieniu i dniu świetlnym tu skrótowo bardzo znalazłam, ale sensownie dość http://artelis.pl/artykuly/8564/zasady-hodowli-kur-niosek-po-16-tygodniu-zycia-w-systemie-przydomowym Ewunia, dziekuję, fajny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biegajek 04.04.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Jezeli chcesz miec kury, napewno musisz : 1) Pozagnac sie z pieknym ogrodkiem, gdyż kupy bd witać wszedzie 2)Pamietac ze podworko bedzie obfite w niefajne kupy 3) czasem też zapach kur nie jest zachwycajacy 4) czesto tez obecnosc kur przeskadza sasiadom, z czym wiaze sie stabilne ogrodzienie twojego podworka 5)Jest to oczywiscie dodatkowy obowiazek, (niezabardzo mozna zostawic kury same gdy chcialabys wyjechac. ( ... ) Jezeli juz bys sie zdecydoawala na ogrod musisz zainwestowac w oddzielne dosyc wysokie ogrodzenie, gdyz kury rozgrzebuja kazde swiezo zasiane ziarnka roslin. ) Zycze przemyslanych decyzji. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambesten 07.04.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A o pianiu kogutów o 6 rano to nikt nie wspomniał. Jak chce się mieć kury to powienien być kogut! Ponoć kury lepiej się chowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.04.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Ten kurzy traktor jest super!!!! Muszę przemyśleć sprawę. Też mi się marzą kury, tym bardziej że sąsiad ma i dobrze mu się hodują. Nawet zimą sobie po śniegu chodziły (on ma takie mocno opierzone, z piórami na nogach, bardzo ładne). Koguta też ma, pieje. Fajnie słychać, bardzo to lubię A z kurami miałam doświadczenia od zawsze, pierwszą ciotka na targu kupiła, jak lat miałam 10, kura miała być na rosół a zamieszkała z nami w bloku, bo jej zabić nie dałam. Potem poszła na działkę i z 5 lat mieszkała w szopce u sąsiadki, z jej 2 kurami, aż ktoś ją upolował ze wsi albo padła ze starości, nie wiem. Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts