MIMT 15.06.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam,mam łazienke na poddaszu.Kafelkarz rozplanował mi kafle, tak że u góry jest cały kafel, a docinane są przy podłodze. Miedzy ostatnim kaflem, a sufitem z regipsu wyszeła mu jednak ok. 1 cm szczelina Na oko, moze z 7 mm). Podobnie jest na ścianach ze skosami - kafle są ładnie docięte, ale też jest szpara. Dziś zaproponował mi, aby w szczeline wkleić plastykowe listwy, ale nie bardzo podoba mi sie to rozwiązanie. Drugi jego pomysł, to tynk (zaprawa) ilub silikon w kolorze fugi.Obawiam się, czy na poddaszu przy pracujących regipsach zaparawa nie popęka z czasemi i się nie wykruszy?Czy z kolei silikon na 1 cm, nie jest za gruby? Prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olive2008 15.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A jaki jest kolor fugi ? Czy to jakiś bardzo wyraźny kolor? Z jakim kolorem będzie sąsiadować ? chodzi mi o płytki i ewentualna inna stykająca się powierzchnia? Bo jeżeli chodzi o sylikon to na pewno jest materiałem bardziej plastycznym bo z tynkiem to może być tak jak mówisz, że zacznie się w końcu kruszyć pod wpływem pracującej ściany, tym bardziej na poddaszu. Fachowcem nie jestem, ale to raczej na chłopski rozum można przewidzieć, że tak będzie. A nie możesz wstawić zdjęcia jak to wygląda z bliska, bo jak się to zobaczy to szybciej będzie można coś doradzić, nawet jeżeli chodzi o kolor materiału jaki miałby być tam najodpowiedniejszy i najmniej rzucający się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 15.06.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Kalelki sa koloru jasnożółtego, takie jak w linku poniżej: http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,501743,2,18.html Na razie nie mam żadnych fotek.Też myśleliśmy o silikonie, ale martwimy się czy to nie za duża szpara. Silikon jest już kupiony w kolorze fug - kolorek wanilia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIMT 15.06.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Acha sufit będzie w kolorze jaśminu, czy jakośc tak, w kazdym razie nie bedzie biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 15.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja bym narzucila kleju do równego (plus wygladzenie), na polaczeniu z kartongipsem akryl i malowanie wszystkiego na jeden kolor (akrylem mamy zrobione kazde polaczenie kartongipsu ze scianami - jak na razie nie pęka, ale jesli kartongipsy zostana zle zamocowane to takie polaczenie bedzie pękało). Zadne plastiki i zaden silikon w kolorze fugi - bedzie sie rzucal w oczy przy tej szerokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smpoland 15.06.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Cos kiepsko rozplanowal te plytki, skoro taka przerwa mu wyszla :> Poza tym, czemu na skosie przy docinaniu nie dojechal na 1-2 mm do plyty? Najprostszym rozwiazaniem jest dokrecenie drugiej warstwy plyt na sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 15.06.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 no właśnie, też mam płytki do skosów dochodzące i jakoś żadnej przerwy płytkarz nie zrobił... coś mi się wydaje, że komuś się tutaj chyba nie chciało przyłożyć i wysilić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.06.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Jeśli g-k jest krzywo... wybór jest albo płytki krzywo albo szpara ...Oczywiście nie wtedy, gdy płytki po prostu nie są do końca "dociągnięte".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olive2008 05.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 A może spróbuj wypełnić szczelinę akrylem a potem po prostu pomaluj w kolorze sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts