basiekg 15.06.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 czy podnosiliscie swoja scianke kolankowa? czy dom duzo traci z wygladu? ja mam w projekcie scianke o wysokosci 74 i wydaje mi sie to troche malo ale nie iwem czy podniesienie do 110 nie zepsuje bryly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 15.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja zrobiłem na 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 15.06.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Też się nad tym zastanawiałem i wydawało mi się że wysoka jest lepsza bo więcej miejsca jest itp ale jak zobaczyłem zamontowane w ściance o wysokości 1m okna połaciowe (może trochę powyżej 1m) to zmieniłem zadnie, bo po dodaniu ramy wychodzi okno na wys. ok 130cm a przez takie zamknięte okno kiepsko się wygląda a dodam że mam prawie 190cm wzrostu, to moja żona (160cm) widziała by chyba tylko drzewa, nie mówiąc już o dzieciach. Ja dałbym ściankę na 70cm i okno 140cm dł, no chyba że nie masz okien połaciowych, a co do bryły to wizualnie można zawsze jakoś to rozwiązać np wysunąć dach trochę dalej za bryłę, wówczas będzie niżej, lub może odpowiednim malowaniem ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 16.06.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no wlasnie nie mam okien polaciowych (tylko w lazience) wiec to nie problemjedyne czego sie obawiam to ze bryla bardzo straci na wygladzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 16.06.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Identyczna ankieta kilka wątków niżej ... http://forum.muratordom.pl/jaka-wysokosc-ma-wasza-scianka-kolankowa,t63608.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.06.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 88 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 23.06.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Moja ma 140 i jestem bardzo zadowolona, mam też okna połaciowe w każdym pokoju, ale dodatkowo drzwi balkonowe lub proste okno więc jest przez co wyglądać Mój dom zyskał po podniesieniu ścianki kolankowej, ponieważ jest szeroki i wcześniej wyglądał jak "przydeptany grzyb" . Dzięki takiej ściance swobodnie można poruszać się po pokoju jest większa przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 23.06.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Może jakbyś wkleiła widok na elewację, projekt, można by Ci było jakoś łatwiej doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek71 23.06.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 czy podnosiliscie swoja scianke kolankowa? czy dom duzo traci z wygladu? ja mam w projekcie scianke o wysokosci 74 i wydaje mi sie to troche malo ale nie iwem czy podniesienie do 110 nie zepsuje bryly? Ja podniosłem do 100 i zamontowaliśmy takie okna dachowe co częściowo wchodzą w skład ścianki kolankowej wygląda extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszek71 23.06.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 czy podnosiliscie swoja scianke kolankowa? czy dom duzo traci z wygladu? ja mam w projekcie scianke o wysokosci 74 i wydaje mi sie to troche malo ale nie iwem czy podniesienie do 110 nie zepsuje bryly? Jeszcze jedno dach także został przedłużony o 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 03.07.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Mam 155, nachylenie dachu 45*.ZALETY: praktycznie cała przestrzeń podłogi wykorzystana. Jedynie problem z szafami - brakuje na nie ścianWADY: żeby otworzyć okno dachowe żona staje na palcach, ale u Nas są tylko do rozświetlenia. W każdym pokoju mamy duże okno w ścianie. Przy wentylacji mechanicznej chyba nie będę musiał uchylać okien.Koszty postawienia wysokiej ścianki kolankowej są niewielkie a powierzchni użytkowe przybywa znacznie.Ja uwielbiam poddasza (będziemy mieli widoczne jętki). Na elewacji planuje poziome pasy aby ją rozciągnąć optycznie, dach ma szerokie okapy (80cm) aby obniżyć jego krawędź. No i podłogę na parterze mam ok 20cm nad gruntem, więc dom nie będzie sprawiać wrażenia za wysokiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts