brzyskikr 16.06.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam mam pytanie, zamierzam zrobic ogrodzenie sadu ze stempli,ktore pozostaly mi po budowie, jak najlepiej zabezpieczyc czesc wkopana w ziemie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.06.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 opal je w żarze, węgiel je zabezpieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 16.06.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Można też moczyć w smole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.06.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 albo w zużytym oleju samochodowym (przepale) zmieszanym z lepikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 16.06.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja w zasadzie w temacie, ale ....Chcę zrobić przy wjeździe latarnię drewnianą. Czy słup drewniany można osadzić w wykopie i następnie zalać betonem ? Może to i głupie pytanie, ale chciałbym to zrobić raz a dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.06.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 to kup taką stalową ocynkowaną stopę, podstawę do słupa, zalewasz ja w betonie, po zastygnięciu przykręcasz słup, wilgoć zostaje poniżej drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 29.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak byś nie zabezpieczył to i tak drewno w ziemi długo nie wytrzyma. Po kilku latach zgnije i się złamie.Żeby przedłużyć ten proces to po zdjęciu kory zaczynamy od impregnacji przeciw grzybowi (bo tu on będzie pierwszym konsumentem). Potem użył bym pokostu (lub innego nowocześniejszego "tłustego" impregnatu). Sama smoła nie wniknie w drewno, a drewno pod wpływem wilgoci spęcznieje i smoła popęka. Olej samochodowy się wypłucze szybciutko, i będzie truć twoje roślinki (i Ciebie)Co do opalania w ogniu to chyba jakiś zabobon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 29.06.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ...jakkolwiek bys tego nie impregnował i zabezpieczał to po 4 latach i tak zgnije. wiem bo kilka lat temu stawiałem słupki ogrodzeniowe ze stempli ( średnica ok 15 cm) i w tym roku mam do odbudowy ogrodzenie. .... a najgorsze jest wydłubywanie tego co pozostało w ziemi i wstawianie w to samo miejsc nowego słupka pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 30.06.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ja mam ogrodzenie z drewnianych słupków tzw. tymczasowe i ma już z siedem lat i trzyma się. Doły słupków były smołowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 30.06.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Co do opalania w ogniu to chyba jakiś zabobon. tak zabobon skutecznie działający i praktykowany od wieków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts