mario1976 16.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam - tak jak w temacie. Przed domem leżą już dechy modrzewiowe (6m/12cm/4cm) do tego kantówki na kratownicę pod tarasem i zaczynam zabierać się za robotę. Dechy mają być docelowo raczej ciemne ale to załatwia pewnie jakaś bejca. Pytanie mam takie - czym to na dzień dobry porządnie zaimpregnować ? Jakieś propozycje dobrych preparatów mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.06.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 przede wszystkim odrzuć ze wstrętem wszelkie wodne preparaty. Rozpuszczalnikowe są duuuużo lepsze. Po drugie: raczej nie rób tego za pomocą lakieru. zastosuj coś co nie tworzy powłoki która może spękać.Ja robiłem altanę (sosna) którą zaipregnowałem Drewnochronem bezbarwnym (2razy) a potem w jakimś ciemny kolorze. Stoi ze 4 lata i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts