zielen1 16.06.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam Dobudowalem piętro na istniejącym mieszkaniu i i mam maly dylematNa stropie zostaly trociny i nie wiem czy je zdjąć czy polożyć styropian folie i zalewać posadzkę jak leci. Ktoś już robil coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cinek23 16.06.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Zdjąć polożyć styropian folie i zalewać posadzkę jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.06.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 A skąd i jakie to trociny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielen1 16.06.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 zwykle trociny z pod pily leża już tam 30 lat, nie ukrywam ze dużo mniej pracy by bylo ze styropianem jeśli by zostaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam Dobudowalem piętro na istniejącym mieszkaniu i i mam maly dylemat Na stropie zostaly trociny i nie wiem czy je zdjąć czy polożyć styropian folie i zalewać posadzkę jak leci. Ktoś już robil coś takiego? ja bym sprzątnęła i dopiero wtedy wylała posadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielen1 16.06.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 jeśli je wywalę, będe musial uzupelnić styropianem przestrzeń miedzy belkami stropowymi, strasznie dużo docinania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 16.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 jeśli je wywalę, będe musial uzupelnić styropianem przestrzeń miedzy belkami stropowymi, strasznie dużo docinania Wiecej pracy,wieksza pewnosc.Trociny i na to styropian lub bezposrednio wylewka - odpada,po kilku latach popeka płyta posadzki.Wtedy bedzie jeszcze wiekszy koszt,i niepotrzebny bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.06.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 panowie (edit: upsss) i Panie, nie Panie i Panowie chwila chcecie biedaka zalewac ale kto to taki? moze to ktos wazny. z czego jest ten strop (jaka ma konstrukcje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.06.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 1. Jeśli to same trociny - trzeba usunąć, albo zabezpieczyć przed gniciem, bo może być później poważny problem.2. jesli to trociny zmieszane z wapnem (u nas tak dawno temu robiono ocieplenia) to nic nie trzeba wyrzucać. Wapno chroni przed grzybami i szkodnikami, a posadzka spokojnie się utrzyma i pękać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 dołożyc wapna ... 2. jesli to trociny zmieszane z wapnem (u nas tak dawno temu robiono ocieplenia) to nic nie trzeba wyrzucać. Wapno chroni przed grzybami i szkodnikami, a posadzka spokojnie się utrzyma i pękać nie będzie. reszta j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielen1 18.06.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 strop szlakowy a trociny bez wapna. więc rozsypać wapno na trociny i będzie ok? slyszalem że trociny mogą ciągnąć wilgoć od dołu, z pomieszczeń poniżej, tego się obawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 wapno absorbuje /ewentualną/ wilgoć rozsypanie wapna nie wystarczy, trzeba trociny przemieszać z wapnem/np. grabiami/i tej roboty nikomu nie zazdroszczę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielen1 19.06.2009 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 zdecydowałem się zdjąć, mam jeszcze pytanie jaki styropian zastosować? polowa mieszkania będzie miała podłogówkę a polowa będzie bez. Pomieszczenia piętro niżej są ogrzewane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts