mazo 16.06.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Miotamy się z tym tematem od dawna. Pomysłów brak. Chodzi o to, żeby siedząc na kanapie widzieć i tv i kozę i jeszcze ogród. Zachciało się! Na rysunku (artystycznym ) koza jest w rogu od strony ogrodu, ale to tak średnio pasuje pod względem komina. Nasi architekci proponują na środku, tzn. pomiędzy kanapą a dużym oknem, dla komina super, tylko według mnie za blisko kanapy. Nie ma doświadczenia z żadnymi kozami i innymi takimi, ale to chyba nieźle grzeje? Co radzicie? Z telewizorem też już jeździliśmy po salonie... http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Shf0wHFIQRI/AAAAAAAAARc/UBEX8KckLrU/s576/IMGP3579.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 16.06.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Koza rzeczywiście "nieźle" grzeje więc może być blisko np kanapy. Ale to miejsce w rogu pomiędzy oknami też nie jest szczęśliwe. Pytanie jaka byłaby rzeczywista odległość od okien bo na szkicu raczej nie jest w skali A może koza byłaby tam gdzie planujesz kanapę? Kanapę tam gdzie tv, a tv......jest wam potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 16.06.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 a może koza tam gdzie stół, a jadalnia do kąta z dwoma oknami?Wygląda na to, że jest tam duzo niewykorzystanego miejsca. Z tego co odczytałam ze szkicu, z kuchni można wejść do pokoju z dwóch stron ścianki na której ma być tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.06.2009 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Mogę w tej chwili dodać jeszcze to (ustawienie mebli nie takie, jak planujemy), wiem - nic nie widać... http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SglyXVayCzI/AAAAAAAAAMc/-d9s4z52KRc/s576/IMGP3681zm.jpg Spróbuję wyjaśnić, a raczej obronić nasze założenia: - koza nie może być tam, gdzie kanapa, bo chcemy sobie siedzieć na kanapie i widzieć ogród, kozę lub tv - wydaje mi się, że miejsce jadalni jest ok - stół miał nie zasłaniać widoku, który jest największym atutem działki (piękny starodrzew i las), poza tym z obecnego miejsca goście przy stole widzą mniej kuchni niż z miejsca przy tarasie (tak mi się wydaje), a przestrzeń między kanapą a tarasem to według mnie fajne miejsce na fotel przy kozie, czy miejsce dla dzieci bawiących się przecież w salonie, a nie w dziecięcych sypialniach:). - Najlepsze miejsce dla kozy jest na ścianie między kuchnią a salonem, ale wtedy nie ma gdzie ustawić tv, ktory niestety jest nam potrzebny... - odległość od okien tarasowych do kanapy to ok. 3,30 m Ja już nic nie wiem , może Wy na coś wpadniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.06.2009 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ??????????????????????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts