Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUBEL ROKU !!!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiesz ja miałam mało czasu na oswajanie, przyszedł biegły i kazał biegusiem rozbierać, co by nikomu na głowe "dom" nie spadł :-?

ciągle w szoku jestem jak oglądam stare zdjęcia :roll:

A wiecie co, czytałam dziś historię pewnej budowy - spokojne małżeństwo z dwójką dzieci. Mieszkali w kawalerce i zamarzyli o własnym małym białym domku... Inwestor pracował do późna i zaglądał na budowę tylko co pare dni, i za każdym razem szlag go trafiał. Widziałam zdjęcia skuwanych ścian bo nie trzymały wymiarów, różnica poziomu podłogi 11 cm, tynki na długości 1 metra z różnicą 5 cm. Murowanie 100m domu zajęlo panom 6 miesięcy, bo w upał za gorąco, jak pada też nie pracują, a w międzyczasie chlali. Szczyt wszystkiego nastąpił, gdy ekipa zamiast postawić rusztowanie z rur i desek, wzięła prawie cały styropian zakupiony na ocieplenie i z tego sobie zrobiła schodki! :o :o :o Efekt oczywisty - towar do wywalenia.

A gdy pewnego dnia inwestor przyjechał na budowę w roboczym stroju i zobaczył kolejną nową ekipę, bo poprzednia zapiła, zagadał do jednego z murujących; "I co, jak wam idzie?" Odp."A bo ja wiem? Nie wiem! Kierowca jestem z zawodu, pierwszy raz muruję".

A no.. Schody były wykonane z mokrego drewna i potraktowane lakiero bejcą, która ślicznie się ścierała. Stolarz próbował się wykręcić z robienia nowych schodów ale silne argumenty z mojej strony przekonały go, że tak będzie lepiej także dla niego. Wykonał nowe schody ale jak zapowiedziałam, że oczekuję zgodnego ze sztuką zabejcowania i lakierowania stwierdził, iż nie umie i zostawił mnie z bejcowaniem i lakierowaniem już położonych schodów- dramat. Nie burzyłam się tylko dlatego, że ten stolarz faktycznie nie był w stanie już nic lepiej zrobić :D