jacekh 16.06.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Zapraszam Wszystkich do komentowania mego dziennika budowy. Każdy pomysł czy wskazówka bardzo mile widziane. Budowa to na razie placek z dziurkami upstrzony przygotowaniami do budowy. Jak pogoda pozwoli to w czerwcu skończę ogrodzenie i będzie to już jakoś wyglądało. Dziennik jest tutaj : http://forum.muratordom.pl/post3430305.htm#3430305 Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Gratuluję że udało Wam się wyjść z blokowiska, niezależnie od jego atutów, które nigdy nie będą doskonałe w porówaniu z własnym kawałkiem ziemi i domem. Zyczę powodzenia w budowaniu i realizacji planów z nią związanych, płynności fiansowej która potrzeba jest każemu inwestorowi i dużo cierpliowści która jest niezbędna aby się niewykończyć nerwowo. i cieszę się że dołączyliście do grona forumowiczów a może wpadniecie na Zlot forumowiczów - zapraszam http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.06.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam, witam:))ja wlasnie dziś załozyłam własny dziennik budowy!!Bede Wam kibicowala;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 18.06.2009 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Zuza - dzięki za miłe słowa i zaproszenie. Bez szans żebyśmy sie stawili na bibce. Małe bobo w domu i cały czas coś na działce do dłubania jest. Każdą wolną chwilę tam spędzam. Kala - wzajemnie. Zazdroszczę troche domu z bali, ale to już może przy następnym się zastanowimy i drugi będzie z bali zobaczymy. Pozdrówka JH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.06.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Zuza - dzięki za miłe słowa i zaproszenie. Bez szans żebyśmy sie stawili na bibce. Małe bobo w domu i cały czas coś na działce do dłubania jest. Każdą wolną chwilę tam spędzam. Kala - wzajemnie. Zazdroszczę troche domu z bali, ale to już może przy następnym się zastanowimy i drugi będzie z bali zobaczymy. Pozdrówka JH w takim razie uściskajcie maleństwo, bo ono duuuuuuuuuuuużo zaangazowania potrzebuje dłubcie co macie dłubać i bedziemy się spotykać w Komentach a na Zlot zapraszam przyszłoroczny miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 18.06.2009 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Dzięki, bobo właśnie domaga się trzeci raz posmarowania szczoteczki pastą do zębów na razie nie umie odkręcić tubki na szczęście Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 A co to za tajemniczy sklep M ??bo ja tempa jeszcze jestem.....czytaj.poczatkująca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 19.06.2009 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 M. to Makro - trzy dni tej podkaszarki tam szukałem. Cenę mieli na półce a sprzętu nie wystawiali. Ale w końcu sie pokazała. A w Liroju (L.M.) który właśnie otwarto w Lublinie są tłumy i ceny z kosmosu. Jadą na tym że ludzie myśla że to nowy sklep to pewnie tanio.Przynajmniej na taki sprzęt widzę że tanio nie jest. Reszcie nie miałem się czasu przyglądnąć. Kala skąd Ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.06.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 My budujemy w Grudziądzu..... takowych sklepów to u nas nie ma:(Najbliżej to chyba Bydgoszcz, Torun lub pozostanie wyprawa do Trójmiasta!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 20.06.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Witam:) Zajrzałam do Twojego dziennika i okazuje się , ze jadąc do siebie na działkę mijam Twoją My budujemy trochę dalej, jakieś 4 kilometry za Krasieninem. Życzę powodzenia i będę podglądać postępy w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.06.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 raz jeszcze dziekuje za zdjęcia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 20.06.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 No to miło mi bardzo "sąsiadko" nasza działka jest bardzo widoczna dlatego będę intensywnie działał żeby szybko zarosła. Na jesieni dużo drzewek nawiozę. Z tych wsadzanych w tym roku niewiele się przyjęło, trochę późno się za to zabrałem i słońce je wykończyło zanim się ukorzeniły. Gratuluję Wam postępów, coś mi się wydaje że sporo forumowiczów buduje w okolicy ale jeszcze się nie poznaliśmy. Jak będziemy organizować jakąś bibkę to czuj się zaproszona Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 24.07.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 czołem wspólniku od słupków..... Po pierwsze to gratulacje. Miło popatrzeć jak u znajomych coś sie na działce zaczyna klarować... Powiem nawet ze sytuacja iście do pozazdroszczenia. U mnie nic sie nie ruszyło z wiadomych kredytowych powodów, ale jak to ludziska powiadaje na wszystko jest czas i miejsce..... Jak ostatnio byłem na swoich włościach to chwastów i róznego badziestwa tak z 1,5 metra, więc jakoś musze sie zabrac do koszenia i kupienia jakiegoś ustrojstwa spalinowego. A własnie to co Ty zakupiłeś jak sie sprawdza w akcji...? warte polecenia czy e tam... może jakis symbol maszynerii. -pozdrawiam i życzę wytrwałości i tego aby zawsze była kasa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 25.07.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 KOSA SPALINOWA NQE-3SPK-250B firma NAC to dokładnie nie jest kosa bo działa tylko z żyłką ale śmiga dobrze i jest lekka. Były w Makro swego czasu poniżej 300 zł. Ostatnio widziałem jakaś nowszą z "kierownicą" za podobną kasę i gdybym drugi raz kupował to chyba z takim uchwytem bym wolał. Na allegro około 340 zł trzeba dać + transport. Nie kupuj zielonej wersji tylko pomarańczową. Mają takie same symbole a zielona to wersja "marketowa" czytaj "budżetowa". Jak już masz takie zielsko to kup raczej kosę z tarczą bo żyłką to będzie dłużej trwało i zielsko się wplątuje. Ja pół hektara koszę w dwa - trzy dni po półtorej godzinki po pracy. Gdybym miał równą ziemię a nie górki dołki to by szło dużo szybciej. I tak zamierzam kupić traktorek ale to jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Lublin 15.07.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam, Z braku czasu odpuściłem temat, ale powracam z pytaniem Istnieje szansa podejrzenia postępów budowy? Może będziesz przez chwilkę na budowie w weekend...? Oddałem projekt do adaptacji i chętnie zerknę czy zgłoszone przeze mnie zmiany są ostateczne... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 17.07.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 JacekH idziesz jak burza Aż miło popatrzeć. Kamil_Lublin zapraszam na wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?111888-FAWORYT-wariant-I-NOWO%C5%9A%C4%86-z-Muratora-kto%C5%9B-b%C4%99dzie-budowa%C5%82&p=4204486#post4204486 tam możesz poczytać o zmianach i uwagach wszystkich budujących faworyty Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_Lublin 18.07.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Monika_76 Zapoznałem się z wpisami innych forumowiczów, ale nie ma to jak obejrzeć dom "live"... Ja wprowadzam ważną zmianę konstrukcyjną (poszerzam dom na odcinku B-C o półtorej metra) i chciałem zorientować sie jak będą wyglądały pomieszczenia: pokój na dole, łazienka, schody i wiatrołap. Ponadto ciągle zastanawiam się nad miejscem kominka i oknami w salonie...Kominek pewnie przesunę bliżej kuchni, ale z oknami mam mały mętlik... Zależy mi żeby jeszcze na etapie adaptacji zerknąć na dom w budowie, bo później jest ze zmianami więcej zabawy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 19.08.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam, witam, Przybyłam, zobaczyłam i wpisu udzieliłam Czytałam w dzienniku że okno tarasowe chcesz mieć przesuwne. Piękne są takie okna ale tak jak piszesz można auto w takiej samej cenie kupić Moi znajomi maja okno przesune, chcieli troche na nim zaoszczędzić i kupili tańsze i ..... po paru latach uzytkowania są niezadowoleni ze swojej decyzji. Okno cięzko chodzi na prowadnicach, jakby się "wypaczyło" ..... Czyli moja rada jest taka: albo okno dobrej firmy albo późniejsze kłopoty Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 30.09.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Pozdrowienia dla gości jakoś długo tu nie zaglądałem a to proszę Kamil - dawaj dawaj i bierz się za budowę jakby coś to wal śmiało podglądać. Monika - będzie okno podnoszono-przesuwne, tzw HS. Zamówiłem z Oknoplastu. To raczej przyzwoite okna, kosztowały sporo ale już nie tyle co na początku usłyszałem. Na razie są tylko zamówione. Będą w październiku to się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 12.10.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 (edytowane) Hej! Nie wiem czy dobrze zrozumiałam z opisu?Tynkujesz przed zamontowaniem okien?Albo coś żle zrozumiałam Edytowane 12 Października 2010 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts