Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kraków i okolice: meble kuchenne, stolarz, meble na wymiar, schody

ledamika

Recommended Posts

Kochani licze na Waszą pomoc. Szukam dobrego stolarza, który zrobi mi ładne schody drewniane. Fachowiec z polecenia zażyczył sobie 350 zł netto za stopień za montaż i materiał bez malowania (z jesionu). Czy znajdę kogoś kto mi zrobi porządne, ładne schody taniej?

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Stolarz jest z Krakowa, a zakład ma w Gdowie (suszarnię itd.) .Bierze 330 zł za stopień (schody obkładane z podstopnicą z dębu).

Ta cena obejmuję kompleksową usługę montaż, bejcowanie, malowanie, tralki, wangi + "płotek" dla dziecka.

• 2 months później...
  • 5 months później...

Chciałabym kupić sobie meble do kochni, jednakże jest ona niewymiarowa i niestety nie mogę znaleźć odpowiednich mebli w sklepie. :cry:

Może mi ktoś przesłać jakies namiary na ludzi wykonujących meble na wymiar z Krakowa? z góru dziękuje

pozdrawiam

• 1 month później...

Witam wszystkich,

szukam stolarza, który nie jest zbyt drogi i ma głowę otwartą nma różne pomysły-chcezrobić wymyśloną szafkę do łazienki + blat łazienkowy +garderobę. Jeśli macie kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o pomoc :D

Pozdrawiam

• 5 months później...

Hej,

Buduje w Niepołomicach koło Krakowa. Wkrotce musze zdecydowac sie na schody wewnetrzne, tzn. sa betonowe i trzeba je oblożyć drewnem, tylko stopnice. Balustarda bylaby laczona stal nierdzewna +drewno.

Prosba do tych, ktorzy schoody maja juz gotowe: jakiego wykonawce/producenta/stolarza plecacie? ( jakies namiary na niego w miare mozliwosci)

dziekuje i pozdrawiam

Watton

Tuż przed mostem na Wiśle, po prawej stronie (jadąc od strony Huty) widać takie różne z drewna (wiatraki, psie budy itp.). Tam możesz pytać. My nie dogadaliśmy się, bo facet umawiał się na obmiar kilka razy, nie dotarł i zamilkł.

Schody (całe drewniane) zamówiliśmy u naszego cieśli - dekarza, który tak naprawdę specjalizuje sie w schodach. Wprawdzie nie jest z najbliższej okolicy, ale to wcale nie wpłynęło na cenę (nie jest drożej niż u tego z Wolicy). Więźbę zrobił porządnie, więc liczymy na to, że i schody będą w porządku.

Dobre ceny drewna (opinia naszego Kierbuda) mają na Cle. Podobno schody też można u nich zamówić, ale nie widziałam gotowych, więc sie nie wypowiadam.

Kilka osób odradzało mi korzystanie z usług stolarza, który ma stolarnię przy cmentarzu. To tylko opinie innych. Ja posłuchałam i nie próbowałam niczego u niego zamawiać, ale nie wiem, czy to prawda.

• 2 weeks później...

Witam,

Pilnie poszukuje solidnego stolarza w Krakowie, który podjął by sie (i wykonał!) zrobienia sosnowych drzwi łamanych. Olało mnie już 2 wykonawców. Czekam na drzwi do wc i łazienki jakieś 3 mieciące. Wczoraj właśnie sie dowiedziałam, że stolarz (niestety znajomy) nie zrobi nam tych drzwi (oczywiscie obiecał i wymiary wziął i juz juz miał zamiar zrobić , wrrr). powinnam po 6-misiącach remontu być mniej naiwna!

zatem prosze o pomoc formuowiczów

zrezygnowana

Weronika

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...