Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kraków i okolice: meble kuchenne, stolarz, meble na wymiar, schody

ledamika

Recommended Posts

przegięcie kur#*!

stolarz który mi robi kuchnię przegina pałę

szkoda że go nie nagrywałem jak z nim rozmawiałem..

rozmawialismy o szufladach, chciałem jednego tandemboxa, ale on powiedział że w tej cenie którą ustaliliśmy to się nie zmieści no bo tandembox jest dość drogi... no to mówię okay trudno, przecież nie muszę mieć cichego domyku.. no więc staneło że będą normalne metaboxy czyli to:

http://www.blum.com/us/en/01/40/40/index.php

a dziś mi pokazał że moje szuflady to nie będą metaboxy tylko to:

http://www.blum.com/us/en/01/40/50/index.php

no można się ostro wkur#! ale czlowiekowi nie przetłumaczysz...

a to był koleś z polecenia.. załamka..

następnym razem robię kuchnię z normalnego studio kuchni gdzie wszystko bedzie dokładnie co do najmniejszego detalu na papierze.

nie polecam stolarzy.

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...życie ...niby taniej a .... różnie to teraz bywa. :D niejednokrotnie w podobnej cenie można kupić meble w "normalnej" firmie z fachowym doradztwem . Ceny może wyższe ale gwarancja jest na meble no i jest krzesło na którym można usiąść i pogadać a nie chłop i próbki w reklamówce z Geant-a.......

Ja się już rozpisałam w innym poście jednak tu Ci odpiszę na pocieszenie:

"U mnie w mieście" to sie można wkurwić jak sie ze sprzedawcami pogada.

Tył i dno szuflady "to tak jakby luksus" dla nich (musisz kupić całą płytę to ci z tego 3 sztuki wytną łaskawie za dopłatą - resztę se możesz wsadzić :-))

Do tego jak sobie nie rozpiszesz na śrubki, samemu z czego ten tandembox się składa ni cholery nie kupisz w komplecie, bo cię zawsze na czymś orżną, nie dadzą elementów, albo ściemnią, ze człowiek może sie pomylić (tak 3 x po 2 godziny ze stękającym sprzedawcą, przewracającym katalogi żeby znaleźć z czego sie oferowany towar na sklepie składa - żeby kupić 3 szuflady bluma i dwa Aventosy ) Koszt tego nie mały wyszedł 1400zł ale zero szacunku dla takiego klienta, bo przecież - na koniec po zapłaceniu w kasie całej kwoty - już kolejny raz okazało sie, że ciągle czegoś tam brakuje (mimo że umówiliśmy sie po dwóch nieudanych próbach zakupu na konkretny dzień i godzinę po domniemanej dostawie) W trakcie wydawania towaru na magazynie - kazali nam co chwilę dopłacać w kasie ( pan relingów nie dopisał np. do tego kartą zapłaty nie honorują) Potraktowano nas skandalicznie pan sprzedawca stwierdził, że oni to obsługują odbiorców hurtowych więc nie mamy powodu żeby się irytować (czytaj lokalnych stolarzy) Tylko po co mają sklep i ofertę dla detalistów? - do dziś nie wiemy :)

Stolarze kombinują jak mogą i gdzie mogą to naciągają (przerabiają, tną jeden element żeby uzyskać z niego np 3, byle jak najtaniszym kosztem jak najwięcej zarobić (przepraszam oczywiście nie wszyscy pewnie ale ja jeszcze nie spotkałam w pełni rzetelnych niestety)

Sprawdź sobie ceny tandemboxów np. w firmie Belmeb z Izdebnika, koło Krakowa (maja nawet stronę w necie) i tam odeślij swojego stolarza - przecież stolarze mają nawet niższe ceny niż detaliczni odbiorcy.

Tandembox bluma wysoki z relingami dnem i tyłem wyszedł mi w detalu brutto jakieś 160zł - bez dna i tyłu to jakieś 140 -150 zł .

Kupowałam tam wczoraj i zostałam dosłownie uszczęśliwiona szybkością, obsługą i wyborem wszystkiego - ceny też b.dobre.

• 8 months później...
  • 4 weeks później...
Ja! Znam i polecam, choc mebelki robilam ponad rok temu, nadal cieszą oko. Szefowa dobrze doradzaa , widac ze zna się na tym co robi. I meble naprawdę dobrze wykonane, z tego co wiem to na swojej stronie mają dosc sporo kuchni pokazanych takze efekty mozna zobaczyc...

Ja! Znam i polecam, choc mebelki robilam ponad rok temu, nadal cieszą oko. Szefowa dobrze doradzaa , widac ze zna się na tym co robi. I meble naprawdę dobrze wykonane, z tego co wiem to na swojej stronie mają dosc sporo kuchni pokazanych takze efekty mozna zobaczyc...

A mozesz pokazac zdjecia swojej kuchni? :roll:

luuuudzie!! Skąd w Was tyle podejrzliwości?? To że ktoś ma malo postów o niczym nie świadczy. PRzecież :naklikanie" np 100 postów to też żaden problem- gdybym chciała reklamowac swoje usługi to najpierw dobiłabym do 100 -200 postów i juz byście mnie nie podejrzewali że robię sobie reklamę?? Przecież to bez sensu!!

A odnośnie kuchni to chętnie poczytam opinie użytkowników bo wyglądają fajnie.