bober0 19.01.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Wszyscy polecają domowych stolarzy.Czyżby firmy robiące masowo szafy były nie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 19.01.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Pewnie ,ze ok tylko drożej ,bo placisz jeszcze za pośredników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bober0 20.01.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Taka szafa 1,7 szeroka i 2,5 wysoka to jaki jest rząd ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 20.01.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Nie da sie tak określić. Wszystko zależy od tego jakie fronty wybierzesz,jakie wyposażenie wewnętrzne, jakie prowadnice itp. Tak samo jak z kuchnią.Za szafe u córki 260X 240 płacę 4tyś,ale nie jest to typowa szafa typu komandor. Drzwi są przesuwane , ale bezramowe. Lakier połączony z bezpiecznym lacobelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam Poszukuję firmy z Krakowa lub okolic, która ciekawie zaprojektuje i solidnie wykona zabudowę kuchenną. Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych wykonawców. Zależy mi przede wszystkim na fajnym projekcie. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika161 24.01.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Moge polecic fabryke mebli RYŚ http://www.rys.com.pl/mam od nich kuchnie i jest piekna jestem strasznie zadowolona.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 25.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ja mogę polecić mojego stolarza. Niedrogi, solidny,ale chyba nie robi projektów. Ja przyszłam z gotowymi rysunkami i zdjęciami. Napisz na priv jak jesteś zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Potrzebuję kogoś, kto przede wszystkim zrobi fajny projekt. Myślę, że łatwiej o dobrego stolarza niż dobrego projektanta (oczywiście jeśli człowiek ma ograniczone fundusze i nie chce płacić kilku tysięcy za projekt . Dominika, Iva, skąd miałyście projekty? Same przygotowałyście czy zleciłyście komuś? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika161 28.01.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 u mnie to wygladało tak ze z tej firmy pan przyjechał i mi zaprojektował kuchnie,pozniej juz nic mnie nie interesowało jedynie musiałam wybrac kolor meblijesli chcesz zobaczyc moja kuchnie jest w poscie"" pochwalcie sie kuchniami"" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika161 28.01.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 moja kuchnia na stronie 92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Wow! Przepiękna... Wprawdzie ja chcę coś mniej nowoczesnego ale wyszło super. A pamiętasz ile płaciłaś z metra (bez blatu)? I czy ta cena uwzględniała dodatkowe "bajery" w stylu zawiasy w drzwiach szafkowych i prowadnice szuflad, które powodują, że nie trzaska się drzwiami/szufladami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 28.01.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ula, wstępny szkic to mogę Ci zrobić za free w pro100. Niestety wielu rzeczy nie uwzględnia ale daje przybliżony obraz. Ponieważ "doktoryzuje" się ostatnio z kuchi, służę radami:) Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Potrzebuję kogoś, kto przede wszystkim zrobi fajny projekt. Myślę, że łatwiej o dobrego stolarza niż dobrego projektanta (oczywiście jeśli człowiek ma ograniczone fundusze i nie chce płacić kilku tysięcy za projekt . Dominika, Iva, skąd miałyście projekty? Same przygotowałyście czy zleciłyście komuś? Pozdrawiam. Ja siedziałam trochę nam moją kuchnią. Rozrysowałam wszystko, wybrałam front i inne rozwiazania. Po czym stwierdziłam ,ze kuchnia, to ważne pomieszczenie i trzeba chyba projekt komuś zlecić ,zeby było wszystko dopracowane. Poszłam do studia kuchennego (polecanego na forum, maja tez dość fajne kuchnie na swojej stronie) pokazałam co wymysliłam. Podesłałam kilka inspiracji. Zapłaciła 500zł i po miesiacy ,a może więcej Pani wreszcie przysłała mi projekt ,który wymysliła. To był projekt, który JA jej zostawiłam, tylko narysowany w programie i to nawet nie w 3D. Powiedział, że nic lepszego nie wymysliła, ale 500zł zapłaciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 To był projekt, który JA jej zostawiłam, tylko narysowany w programie i to nawet nie w 3D. Powiedział, że nic lepszego nie wymysliła, ale 500zł zapłaciłam No właśnie... Ja ostatnio też byłam w studio kuchni (pierwsze lepsze z brzegu) i mam te same doświadczenia. Tłumaczyłam co ja chcę i pan po kolei rysował dokładnie to co mu powiedziałam. Może morał z tego taki, że same (sami) jesteśmy najlepszymi projektantami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ula, wstępny szkic to mogę Ci zrobić za free w pro100. Niestety wielu rzeczy nie uwzględnia ale daje przybliżony obraz. Ponieważ "doktoryzuje" się ostatnio z kuchi, służę radami:) Pozdrawiam Aneta Wielkie dzięki. Nie chciałabym nadużywać Twojej życzliwości ale jeśli nie znajdę firmy, która zrobi mi to profesjonalnie, i będę zdana na swoje własne umiejętności, to się do Ciebie uśmiechnę. Bo ja to tylko umiem albo długopisem na kartce, albo w Paint, i nic więcej Swoją drogą, jeśli masz jakieś wskazówki odnośnie tego co warto, czego nie warto, na co zwrócić uwagę, itp. to będę bardzo wdzięczna. Ja w temacie dopiero raczkuję i nie wiem na co zwracać uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 28.01.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Tak z mojego doświadczenia to: - trzeba się bybrać do kilku sklepów- studiów meblowych z swoimi własnymi przemyśleniami jak i co ma wyglądać. - choć każda kolejna wizyta wnosi coś nowego do stanu naszej wiedzy, nie znaczy to absolutnie że jesteśmy mądrzejsze - jednocześnie bowiem z infomacjami, pojawiają się nowe możliwości i tu rodzi się na nowo głód infomacji. Ale teraz poważnie: zachęcam do odwiedzin na stronie bluma i hetticha ( gogle ci podpowie www) Można sobie pooglądać ciekawe rozwiązana typu metabox, tandenbox, aventos, magic - corner, maty sibu itp:P Pobiegaj po stronach producentów uchwytów - też można pooglądać Odwiedż jak najwięcej stron producentów kuchni np. mebel rust ma fajną stronkę, ale też meble wolsztyńskie, alno, Polecam odwiedzenie stron producentów frontów i blatów, np lupus, kronopol-albo spam. Bardzo fajna jest też strona Belmebu - dużo różnych elementów "wewnętrznego wyposażenia". Trzeba dokładnie przemyśleć z czego mają być zrobione widoczne boczne ściany mebli? Czy idzimy na kontrast czy na upodobnienie. Fronty - Folia czy Fornir?? Policz sobie dokładnie jak wysokie potrzebne ci są szafki dolne i górne, oraz jeśli masz słupki to czy ich górna krawędź ma być równa z górną krawędzią szafek wiszących. Generalnie chyba najlepiej jest żeby było jak najmniej różnych: - wysokości, - szerokości, - kolorów, - struktur. To tyle mądrzenia się Moja kuchnia będzie niestety wielkim kompromisem pomiędzy tym co bym chciała a co można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.01.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Wielkie dzięki za wszystkie porady. Zaczęłam przeglądać te strony i zakręciło mi się w głowie O takich cudach nawet nie miałam pojęcia. Jak tu nie zwariować? Myślę, że hamulcem okaże się cena - pewnie masa z tych rzeczy jest drogaśna... Najważniejsza rada dla mnie to ta odnośnie ujednolicania wysokości, szerokości, itd. Inaczej może wyjść niezły kuchenny chaos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 02.02.2010 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Obiecałam zdjecia w tamtym tygodniu. Nie mam niestety obecnie na stanie aparatu.Wkleję zdjecie zrobione dziadowym telefonem ,a jak tylko będzie aparat to wrzucę coś lepszegohttp://img697.imageshack.us/img697/6163/foto040x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 02.02.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Iva - a ja się już na kwusie wpraszć chciałam A tu kuchnia jak żywa Co do stolarza: niestety po pospolitym ruszeniu jakie na niego przygotowujemy pewnie ceny wzrosną a terminy się wydłużą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 02.02.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 A tu jeszcze ktoś z Krakowa, kto poszukuje: http://forum.muratordom.pl/post3984257.htm?highlight=#3984257 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts