Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kraków i okolice: meble kuchenne, stolarz, meble na wymiar, schody

ledamika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

luuuudzie!! Skąd w Was tyle podejrzliwości?? To że ktoś ma malo postów o niczym nie świadczy. PRzecież :naklikanie" np 100 postów to też żaden problem- gdybym chciała reklamowac swoje usługi to najpierw dobiłabym do 100 -200 postów i juz byście mnie nie podejrzewali że robię sobie reklamę?? Przecież to bez sensu!!

A odnośnie kuchni to chętnie poczytam opinie użytkowników bo wyglądają fajnie.

Wiesz skad? Stad, ze przecietny Forumowicz z dluzszym stazem wydal kilka lub kilkanascie tysiecy na roznego rodzaju oglaszajacych sie tu partaczy, ktorym uwierzyl. Dlatego wolimy dmuchac na zimne.

luuuudzie!! Skąd w Was tyle podejrzliwości?? To że ktoś ma malo postów o niczym nie świadczy. PRzecież :naklikanie" np 100 postów to też żaden problem- gdybym chciała reklamowac swoje usługi to najpierw dobiłabym do 100 -200 postów i juz byście mnie nie podejrzewali że robię sobie reklamę?? Przecież to bez sensu!!

A odnośnie kuchni to chętnie poczytam opinie użytkowników bo wyglądają fajnie.

Mała ilość postów świadczy, że piszący wcześniej się nie udzielał na forum, a jeśli jeszcze do tego zarejestrował się niedawno to budzi uzasadnione podejrzenia. Sporo jest firm, które z tego żyją, że wydają na takich forach opinie o produktach własnych i konkurencji. Opinie te oczywiście nie muszą być prawdziwe. Firmy takie nie mają czasu, żeby naklikać większą ilość sensownych postów i stąd te podejrzenia. Burzenie się za taką opinię świadczy o małej wiedzy o tym problemie lub o bezpośrednim zainteresowaniu w udzielaniu opinii. Z dwojga złego znacznie bardziej miarodajne są opinie negatywne.

• 1 month później...
  • 1 month później...

Ja robiłam wstępną wycenę u Pani na Chmieleńcu.

Wyszła raczej w górnej granicy wycen,wiec zrezygnowałam.

Wiem,ze na szczegółowy pomiar umawia się z szefowa na miejscu(płaci się 50 zł) i Pani robi projekt.

Ja zrobilam okolo 10 wycen,zdecydowalam sie na firme z ktora najlepiej mi sie rozmawailo w kwestii szczegolow (wiedzialam o co mi chodzi i chcialam zeby osoba ktora bedzie to robila tez wiedziala).

Czy mój wybór był słuszny to się okaże w lipcu jak kuchnia będzie gotowa.

Wtedy będę mogla polecać lub nie.

My już mamy prawie skończoną kuchnię (chyba brakuje tylko listwy na okap teleskopowy i podłączenia sprzętu agd). Zrobili nam ją stolarze z Kalwarii (Ci sami co 5 lat temu robili nam meble do obecnego mieszkania :wink:). Zanim ich wybrałam to zrobiłam rozeznanie na krakowskim rynku wśród 3 firm (nie brałam pod uwagę salonów). Za to co chciałam (góra biały błyszczący mdf, na dole wenge mat, szuflady bluma, ściana z płyty blatowej, oświetlenie nadszafkowe) chcieli przeciętnie od 2,5-10 tys. więcej niż chcieli Ci stolarze z Kalwarii :o. Więc zrobiłam dobry interes :lol:

Aaa, do Grabowskich też swego czasu dzwoniłam parę razy ale nikt telefonu nie odbierał, a na maile nie odpowiedział więc się poddałam.

• 2 weeks później...

Juniorka,

Dokładnie taki sam pomysł na kuchnię mam ja :D

Napisz proszę czy sama dostarczałaś stolarzom szuflady Bluma, uchwyty?

Z mojego rozeznania wynika, iż kupując Cargo "indywidualnie" zaoszczędzam 350-400zł w porównaniu do oferty salonów kuchennych (również u Grabowskich).

Ciekawa jestem również, czy dostarczałaś im sprzęt AGD w celu wycięcia otworów montażowych?

Janii – zapomniałam napisać, że mam jeszcze 1 malą szafkę cargo :wink:

Co do uchwytów i szuflad to nic im nie musiałam dostarczać. Szuflady miały być Bluma, stolarz uprzedził mnie, że to podroży koszt kuchni ale i tak chciałam je mieć (1 mała szuflada to zdaje się było 150 zł, ja mam 4). Za bardzo nie chodziłam za szufladami więc nie wiem czy są różne modele. Mnie zależało żeby się same domykały i miały określoną szerokość szuflady i tyle. Natomiast gorzej było z uchwytami, bo początkowo miały być takie wpuszczane na całej długości (ja je nazywałam szynowe), ale w mojej kuchni nie byłoby za bardzo ich widać więc po co przepłacać, a koszt 1 m. to chyba 90 zł (one są fajne w dużej kuchni i tam gdzie jest dużo szuflad). Potem miały być wpuszczane (takie małe), ale ani stolarz ani ja nie znaleźliśmy dokładnie takich jak chciałam (a w jednym sklepie gdzie je widziałam nie chcieli mi powiedzieć skąd oni je biorą, a kuchnia nich była zacznie droższa więc zrezygnowałam). Ostatecznie mam raczej normalne uchwyty (takie prostokątne, kanciaste).

Sprzęt AGD czekał już w mieszkaniu zanim przywieźli meble więc wycięli mi otwory od razu (oni wycinają je zawsze w mieszkaniu klienta). „Założyli” lodówkę (mam zabudowaną), okap, zmywarkę, piekarnik i zlewozmywak. Tylko płyta indukcyjna czeka na założenie przez elektryka.

Widzę, że idziemy tą samą drogą :lol:

Także chciałam do mojej kuchni wpuszczane we front listwy, jednak zrezygnowałam z nich ze względu na górne szafki, do których wybrany model mi nie pasuje.

Obecnie jestem na etapie poszukiwania tych z filmiku Blum'a:

http://www.blum.pl/pl/pl/03/index.php

Dziękuję za namiary i za to, że przekonałaś mnie do skorzystania z usług stolarza :)

• 2 weeks później...

Witam,

poszukuję wykonawcy mebli kuchennych do mojego małego aneksu kuchennego (najlepiej projekt + wykonanie + montaż)

czy ktoś korzystał może z usług firmy mrozuprojekt?

proszę o opinie lub namiary na innych sprawdzonych wykonawców

pozdrawiam

• 5 months później...
Mam świetnego stolarza i o dziwo był najtańszy ze wszystkich ofert. Czepliwa jestem ,a u niego nie mam do czego się doczepić. Lakier na fornirze był do poprawienia to tylko raz powiedziałam i już zabrane do poprawy. Wszystko bardzo starannie wykonane. Forniry i lakier robi mu facet ,który robi też kuchnie dla RUSTA, ESTIMY (chyba tak to się pisze).Niestety teraz nie mogę podać numeru ,bo rozładował mi się telefon ,a nie mam na miejsu ładowarki.