iva_marti 22.11.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Na kuchnie czekałam około 2 miesięcy,ale to zależy od tego ile aktualnie ma zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bober0 22.11.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 iva_marti, czy do stolarza trzeba przyjść już z projektem czy jest on w stanie coś zaproponować/doradzić/pokazać? Możesz pokazać zdjęcie Twojej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 22.11.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Bober ja miałam projek, który wymyśliłam. On doradził technicznie jak to zrobić, aby było dobrze -mam ryflowania pionowe na zabudowie wysokiej. Przemyślał wszystkie szczegóły, zwymiarował i omówił ze mną. Jak coś wymyślałam , on to analizował i mówil jakie mogą być z tym problemy,jakie sa możliwości rozwiazania tego itp.Nie mam zdjecia kuchni, bo fronty zabrał facet od fornirów i je poprawia. Reszta pozaslaniana kartonami, bo inne prace jeszcze w lesie.Tylko jakieś szczątkowe,ale na nich zupełnie nie widać efektu. Wkleję kilka roboczych:http://img205.imageshack.us/img205/2643/pb041597.jpghttp://img22.imageshack.us/img22/4072/pb041599.jpghttp://img263.imageshack.us/img263/91/pb041608.jpghttp://img22.imageshack.us/img22/1285/pb041611.jpghttp://img688.imageshack.us/img688/2917/pb041623.jpg Teraz jest jeszcze blat z czarnego granitu, opadający na wyspie do podłogiCokoły będą aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.11.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 iva_marti pieknie zapowiada sie kuchnia a blat na wyspie dociagniety do podlogi tez chodzi mi po glowie.Mam nadzieje ze jak kuchnia bedzie juz skonczona pochwalisz sie fotkami i bardzo prosze o namiar do tego stolarza oraz jezeli nie jest to zbyt niedyskretne podanie (moze byc na priv) ile wyszla cenowo Twoja kuchnia (i jaka byla roznica pomiedzy innymi wycenami ) ps Na jakiej wysokosci masz okno?-widze ze blat bedzie na rowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bober0 22.11.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 iva_marti to znaczy ze stolarz i "facet od fornirów" to nie ta sama osoba, sama z nim rozmawialas o szczegółach czy stolarz? Jaka oceniasz że była różnica w cenie między Twoim rozwiązaniem a standardową firmą z kuchniami na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 22.11.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Tak to dwie osoby. Stolarz robi szafki, fronty a do fornirowania i lakierowania zawozi do faceta, który tylko tym się zajmuje. Ponieważ ja miałam duuuzo wymagań od forniru, więc jeszcze sama dodatkowo kontaktowałam sie z tym Panem. U mnie fornir to palisander flader, mocne usłojenie, ciągłość wzoru na szafkach w jednym ciągu. Ceny na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 22.11.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 kakusek nie pamiętam w tym momencie na jakiej wysokości jest okno. Wiem ,ze było za wysoko, bo kiedys myslałam o grubszym blacie. Troszkę stolarz pokombinował, tu dodał na wysokości szafek ,tu na cokole i jest ok.Ja mam w zabudowie niskiej ryflowania poziome, więc to dodaje nam kilka centymetrów wysokości zabudowy. Dlatego też piszę , że jest super ,bo zanim zabrał sie za wykonanie projektu wszystko liczył ,sprawdzał, zauważał problemy ,o których ja nie miałam zielonego pojecia i co najlepsze rozwiązywała je tak ,ze byłam zadowolona. Do tego bardzo dokładne i staranne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.11.2009 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Widze ze mamy podobny gust Mi tez podoba sie taki grubszy blat ale pewnie cena sprowadzi mnie na ziemie Pytalam o wysokosc poniewaz mialam zaprojektowane u siebie 90 cm tak aby blat byl rownoczesnie "parapetem" okna niestety moj maz po konsultacjach z majstrami dolozyl jedna cegielke na wypadek gdyby wyszly jakies "roznice" w wylewkach i tym sposobem do parapetu mam okolo 1 m wiec moge sie pozegnac z wyrownanym papapetem.Jeszcze daloby sie to zmienic (nie mam okien) ale wysokosc szafek kuchennych chcialabym miec min 90 cm wiec boje sie ryzykowac z obnizaniem bo faktycznie gdyby okazalo sie ze panowie od wylewek lub ocieplenia lekko sie pomyla musialabym obnizac wysokosc blatu a nie chce miec go zbyt nisko.Bede musiala jakos przezyc ten parapet-przynajmniej kwiatuszki sobie poustawiam (musze sie jakos pocieszac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 22.11.2009 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 1metr to zdecydowanie zbyt wiele może jednak to zmien, bo potem będziesz się złoscić ,ze masz inaczej niż zaplanowałaś. Nich przyjdzie kierownik budowy, czy ktoś kto jest za to odpowiedzialny i dokładnie na ścianie zaznaczy wam wysokość podlogi. Ja mam chyba coś około 92cm, ale muszę to sprawdzić na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2009 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 iva_marti, mozesz podac namiary na tego stolarza na priv jak juz je odnajdziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 03.12.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 iva_martiJa też bardzo proszę o namiary na tego stolarza i jak można to o cenę tych mebelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 04.12.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ja też poproszę na priv o namiary na stolarza i ile kosztowała ta kuchnia ( czy mnie w ogóle stać na niego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 05.12.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 ja też poproszę na priv o namiary na stolarza i ile kosztowała ta kuchnia ( czy mnie w ogóle stać na niego) Ja też poproszę o namiary na stolarza i info (jeśli mozna) o cenę mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 05.12.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 iva marti ja też proszę o kontakt i cenę mebli dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 05.12.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Chyba wszystkim odpisałam. Jak ktoś nie dostał odpowiedzi to pytać jeszcze raz. Strasznie dużo osób pyta i już nie pamiętam komu odpisałam ,komu nie. Może podpowiecie co dać na ścianę: biały lacobel ,czarny lacobel albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 05.12.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 ja bym dala czarny lacobel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 05.12.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 iva_marti - świetnie się zapowiada ta kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.12.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Iva daj czarny lakobel albo najlepiej zrob cokolik z tego samego materialu co blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bober0 19.01.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, poszukuje firmy robiącej szafy przesuwne w KrakowieMożecie jakaś polecić w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 19.01.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mogę polecić mojego stolarza. ZrobiL nam cudną kuchnie. Teraz zleciłam zrobienie dwóch dużych szaf i szafki pod umywalkę. Ceny ma baaardzo rozsądne.Namiar na stolarza wysłalam ci kiedyś na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts