Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kraków i okolice: meble kuchenne, stolarz, meble na wymiar, schody

ledamika

Recommended Posts

Gdyby ktoś zastanawiał się nad zatrudnieniem do zrobienia projektu kuchni firmy Archidom z Krakowa http://www.archidom.com.pl to serdecznie odradzam. My niestety podpisaliśmy z tą firmą umowę - oczywiście płatność z góry i to niemało bo 500 zł. Co nas podkusiło?! Pan robił początkowo świetne wrażenie, wychwalał swoje umiejętności, pokazywał ciekawe realizacje i szczycił się zadowoleniem klientów. Niestety, rzeczywistość okazała się inna: projektant niezbyt pomysłowy, proponuje niepraktyczne rozwiązania, wykazuje bardzo mało własnej inicjatywy, zawala terminy, itp. Odradzam.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ma ktoś doświadczenia z firmą SIMO z Krakowa? Przedstawili mi dość korzystną wycenę, ale nikt kogo znam nie robił u nich. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje, mam zamiar zrobić kuchnię porządnie i mogę wydać ciut więcej, ale żeby wszystko miało ręce i nogi :-)

Póki co wyglądało to tak:

Najpierw byłem u nich z wymiarami kuchni, powiedziałem jakbym mniej więcej chciał rozplanować sobie układ i jakie sprzęty muszą się znaleźć w środku, wybrałem wstępnie materiały i kolory.

Potem babka odezwała się do mnie z wstępnym kosztorysem uwzględniającym poszczególne elementy, także od razu widać na czym można przyciąć koszty.

Potem ja pojechałem do nich bo zmieniły się ciut plany, dogadaliśmy dokładnie szczegóły, pokazali mi mniej więcej jak będzie to wyglądało (taka wstępna wizualizacja).

Teraz czekam na wycenę mebli po modyfikacji.

Generalnie jestem zadowolony z obsługi póki co, ale finalnie oceniać będę meble, a z tym nie mam doświadczenia. Nie znam nikogo kto robiłby u nich meble, dlatego bardzo mi zależy na opinii osób które coś wiedzą lub spotkały się z ta firmą.

Ceny mają chyba średnie, mam wyceny wyższe jak i niższe od tej z Simo, ale póki co oni robią wrażenie naprawdę profesjonalne, nic nie narzucają, słuchają, doradzają, itd.

• 4 weeks później...
Kochani licze na Waszą pomoc. Szukam dobrego stolarza, który zrobi mi ładne schody drewniane. Fachowiec z polecenia zażyczył sobie 350 zł netto za stopień za montaż i materiał bez malowania (z jesionu). Czy znajdę kogoś kto mi zrobi porządne, ładne schody taniej?

Witam, my zapłacilismy za stopień (dębowy) 350 zł a za duży chyba zabiegowy się nazywa 430 a za metr bieżący barierki która jest wykonana częściowo z drewna a częściowo z rurki nierdzewki 350 zł. Stolarz z okolic Skawiny, niestety ma długie terminy ale naprawde warto. Zdjęcia schodów mogę wysłac na priv.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...