Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że obie jesteśmy mamami dorastających córek :wink: Tyle tylko, że moja starsza ma juz 22 lata i szuka swojego miejsca na ziemi. Trzy lata studiów okazaly się błędem życiowym :evil: :evil: :evil:

No cóż Meg, nieraz tak bywa......

Chiałybysmy aby nasze dzieci zawsze postępowały poprawnie i zawsze podejmowały odpowiednie decyzje :wink:

A prawda jest taka, że .. dzieci muszą popełniać swoje błędy na których naucza sie życia 8)

..a my matki jestesmy od tego aby zawsze wspierac, wspierac i raz jeszcze wspierać, ..nawet jesli po 3 latach studiow okazuje sie, że to błąd:)

musimy pozwolic im popełniać błędy !!

Mam tylko nadzieję, że wie co robi :-? Boję się, żeby nie spiep....ła sobie życia przez to szukanie swojego celu. Ale nic na to nie poradzę, czas pokarze jak na tym wyjdzie. Mnie już zabraklo argumentów :roll:
na poczatek musze sie pochwalić.. MOJA CÓRKA ZDAŁA MATURE !!!

kurcze, denerwowałam sie bardziej niz na swojej maturze :lol: :lol: :lol:

Cześć, wpadlam z rewizytą...

Gratulacje dla córki! :D Mój syn też zdał - dziś świętujemy! ;)

Wpadlam sie przywitac z rana :lol:

wczoraj miałam małą niespodzianke....

przyszedł do mnie do mieszkania Pan z firmy gdzie bralismy beton na budowe.

Powiedział, że zaszła mała pomylka...

Okazało się, że mój mąż brał od nich 13 m betonu , a oni omyłkowo wypisali fakture na 11 m. I mój mąż zaplacił za 11 metrów . Teraz do tego doszli i proszą o doplacenie za dwa metry betonu :lol: :lol: :lol:

Kolejny duszny dzień :(

ale powiem Wam, że nadazyła sie nam okazja zakupu fajnej dużej kosiarki !!!

co prawda używana, ale sprawna i w dobrym stanie:)

mąz pojechał dzis z kolegą do Niemiec po tą kosiarke.

a wygląda tak:

http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SkuYUIaQvKI/AAAAAAAAD10/wC9ZgWS_EAA/s400/goldene_hochzeit_020.jpg

przyda sie na naszej działce jak znalazł :lol:

Domek śliczny, powierzchnia użytkowa 165.80 m2 ,to nasz pierwszy wybór.

Zdecydowalismy, że budujemy z bala 24 cm. Daliśmy domek do wyceny i ......

Niestety cena powaliła nas z nóg :((((

cena zaporowa!!!!!!!

Zaczeliśmy zastanawiac się, analizować.... czy potrzebny nam taki duzy dom???

Bo to, że z bala...nie podlegało dyskusji:))))

zaczelismy szukać innego projektu, o mniejszej powierzchni, tańszego w budowie, itd....

Znależlismy wtedy projekt L-34 .

powierzchnia użytkowa 124.40 m2 , przeciez to dla 4 osób akurat:))

Tak sie prezentuje ten domek:

http://www.stollux.com/images/stories/projekty/34/widok.jpg

jak Wam sie podoba?????

Śliczny poprostu!!!!

Vanilka133...ciesze sie,że podoba Ci sie nasz przyszły domek:)

Gosia-Anbudowa....moja córka dziekuje za gratulacje !!!

margay i meg....mam nadzieje,że ta kosiara bedzie w rzeczywistości tez tak dobrze wygladała jak na tym zdjęciu:) i przyda sie przy koszeniu :lol: :lol: :lol:

Meg..podsunęła mi pomysł aby na płocie posadzic powojniki.

Podobaja mi sie bardzo ich kolorowe kwiaty.

Na poprzedniej działce miałam kilka powojników i kurcze nie byly dość gęste:

A przycinasz je wczesną wiosną?

Korzenie..........bardzo lubią wilgotno...dlatego ja podsypuje im korę bo trzyma długo wilgoc

Po pierwsze - super kosiarka! Wygląda profesjonalnie (jak na moje nieprofesjonalne oko), nic tylko siadać za sterem i kosić:)

Po drugie - gratuluję Tobie oraz wszystkim tu obecnym córek! I ich sukcesów. Moja córeczka jeszcze ważnych decyzji życiowych nie musi podejmować, choć i tak wiele się w jej życiu dzieje. Dziś zauważyła, że ma stópki i paluszki u nóg, bardzo uważnie się im przygladała. Ma 3,5 miesiąca i właśnie dlatego nie nadążam z komentarzamia na Waszych stronach. Wybaczcie!!!:)

Gratuluję córce i rodzicom sukcesu :D :D :D

Moja Ania w tym roku rozpoczyna naukę w gimnazjum a mały z wielkim trudem został przyjęty do przedszkola.

Wczoraj byłam na budowie, mamy już parter. W poniedziałek zalewanie stropu :D :D :D.

Faktycznie pomieszczenia wcale nie są takie małe :D :D :D

Mąż się śmieje, że marudzę z tą kuchnią, bo przecież w bloku mamy dwa razy mniejszą (5m2) i jest ok.

Ponadto mniejsza kuchnia to mniej mebli, więc oszczędniej i ... nie gromadzi się zbędnych przedmiotów, które może się kiedyś przydadzą.

:D :D :D :D

U nas tez strasznie duszno i ekipa po wczorajszej pracy w upale 30 stopni zrobiła sobie wolne :( :( :(