Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Meg.....tam sobie własnie pomyslałam....ile metrów mają Twoje słupki??? :lol: :lol: :lol:

Nie wiem czy mogę!!!????

Nasze slupki mają 2metry, ale my nie mamy podmurówki, więc spokojnie 50cm wkopane i wmurowane, wystarczają. Natomiast do płyt podmurówkowych musicie się dokladnie zapytać ( 1,50m-siatka; 30-50cm-podmurówka; no i coś w ziemi - tak w/g mojego rozeznania, ale ja się przecież nie znam :oops: )

megana ja przez 10 lat nie mialam podmurówki i powiem ci, że nic się dzialo, żaden słupek się nie przechylił, choć pies często na nią skakał.

tez bym robiła bez modmurówki bo to przeciez taniej!!

ale boje sie, że chwasty będa przełaziły przez pot :cry:

A skąd te chwasty??? :o :o :o

Ty będziesz mieć trawkę, sąsiedzi trawkę, to skąd?

tez bym robiła bez modmurówki bo to przeciez taniej!!

ale boje sie, że chwasty będa przełaziły przez pot :cry:

A skąd te chwasty??? :o :o :o

Ty będziesz mieć trawkę, sąsiedzi trawkę, to skąd?

o tuż to, o tuż to!!!!!

a co to za roślinki u Ciebie rosną???

Kala te krzaczki to bukszpany. Mam nadzieję, że jak ładnie urosną to je sobie ładnie wyrzeźbię :wink:

Jakby co to mogę dać Ci namiary gościa z allegro u którego wszystko braliśmy na ogrodzenie.

kami--lla .. własnie blat kuchenny planuje zrobić drewniany :wink:

troche martwie sie czy ta biala kuchnia bedzie praktyczna?? :o

ale jedno wiem....napewno nie chce ciemnej kuchni !!!!

ciemna tez nie jest praktyczna, tez rączki się mogą odbić :wink:

ja tez myśle o jasnej kuchni, zwłaszcza że od północy będzie,

marzy mi się wanilinowa :)

dankaf..... czy na allegro kupowałas siatke powlekaną???

cześc...przepraszam dopiero zauważyłam pytanie :wink:

Nie jeszcze nie zamawiałam.Chciałam popatrzec na ceny.Planujemy po dachu bo wtedy koniec z ciężkim sprzętem na naszej działce.Myślę że we wrześniu lub na wiosnę temat zrobi sie bardziej na topie.Zdecydowaliśmy (a właściwie mąż) że zamówimy siatkę wys.120...............widzieliśmy taką i fajnie wygląda.

120cm i jeszcze z 30 cm murka to akurat 150 cm wys.

witajcie, u nas nawet niezla pogoda. Nie pada, jest chłodniej niż do tej pory, a więc super! A na działce spokój, mam nadzieje, że nie na długo !!!!

GRATULUJĘ 10 TYS WYŚWIETLEŃ

Kala! Masz znajomych z Zielonej Góry, ktorzy od początku entuzjastycznie podchodzili do pomysłu budowy domu z bali! :lol: I nie pytali, czy się aby nie zapali... :wink: A do tego bardzo chetnie wypiją piwo na ganku, gdy tylko takowy będzie! Co nastąpi pewnie jeszcze w tym roku! Gratulujemy pomysłu, odwagi i trzymamy kciuki za budowę domu z zapałek! :lol: :lol: :lol: Projekt domu bardzo fajny, a budowa idzie w tempie rekordowym - będzie miał piesek gdzie polatać, może zostawi w spokoju sprzęty domowe jak się wylata po ogródku! Pozdrawiamy z Zielonej Góry - Siudki.
A jeżeli chodzi o kuchnię- baaaardzo fajna!Pasuje do ogólnej koncepcji drewnianego, sielskiego domku... Planujesz drewnianą podłogę czy płytki? Jeżeli płytki to wybieraj takie, żeby nie były gładkie na powierzchni -chyba, że mycie podłogi w kuchni sprawia Ci frajdę! :wink: Najlepiej wybierz takie , ktore udaja stare i są nierówne - na nich nic nie widać... Ja niestety wybrałam prawie gładkie i jasne i teraz codziennie muszę witać się ze szmatą...Tym bardziej, że sierściuch ma miskę z wodą w kuchni i pije jak prosię...Zero kultury ... :lol:

Megana.........juz 10 tyś wyswietlen??? :o

kużwa, jestem w szoku, że ktos to wogole czyta :lol: :lol:

kryszna23....miło mi, że wpadłas do mojego dziennika :wink: Mam nadzieje, że uda nam sie wypić kawke na tarasie :wink: ale to raczej nie będzie w tym roku!!!!

jeżeli chodzi o podłoge w kuchni...to chcę mieć deski na podłodze. Kafli w domku chce miec jak najmniej !!! jedynie nad wanną czy nad umywalką.