Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tia gram, zawsze dycha w plecy :)

pomyśl o kolorze okien , parapetów , dachu.

Ja miałem z tym problem bo :

chcę mieć grafitowy dach, okna są w kolorze ciemnega dębu u mnie i nijak nie wiedziałem czy przypadkiem parapetów nie zrobić w kolorze dachu, ale z drugiej strony jakoś nie mogłem się przekonać do takich grafitowych pasków pod oknami i mam brązowe. Ja mam blaszane prapety zewnetrze, a Ty bedziesz mieć drewniane czy metalowe, czy jakieś inne?

pit...........a grasz???? ...bo żeby wygrac trzeba grać :lol: :lol:

Megana..... nie mam pojęcia ile kosztują okiennice :oops: ale może mozna zamówić u jakiegos lokalnego stolarza taniej??? :wink:

Lokalny stolarz ostatnio jak byliśmy powiedział, że nie opłaca mu się robić okiennic, a za drzwi drewniane zaśpiewał 1 tys. :)

No, no! Ale się tu u Was dzieje!!! Super taki balowy domek. Bardzo podoba mi się wybrany kolor dachu, myślę, że będzie idealnie pasował.

Mi też po głowie chodzą ostatnio okiennice, ale mówicie, że to taki drogi interes?

Megana....mówisz o drzwiach zewnętrznych czy wewnętrznych??? :o

Aniu....dziekuje za miłe słowa :lol:

pit...... ja mam plan taki: okna drewniane jane, parapety drewniane jasne, opaski jasne, dach ciemny grafit. Widziałes dom Seby z Koszalina??? poprostu piekny jest: http://i47.photobucket.com/albums/f175/seba7207/Ty.jpg

śliczny dom.

Kala a drzwi jakie bedziesz miała - jasne czy ciemne?

Ja na samym początku tez myslałem o jasnych ale po przejrzeniu tysiąca projektów zdecydowaliśmy na zmianę i ciemne okna.

Drzwi wejściowe mam zamówione takie jak okna, drewniane jasne z mszeniem :lol: :lol:

drzwi nr 4

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/Sj5R3kVpqcI/AAAAAAAADLM/Np_M9bVtl14/s512/drzwi_wejsciowe_nowe.jpg

Ile kosztowały same drzwi....nie mam pojęcia :lol: :lol: :lol:

Drzwi są wliczone w cene domu w stanie surowy zamknietym.

Do tych drzwi była dopłata 1200 zł za to, że są z mszeniem i otwierają się u góry nie całe tylko ten fragment półokragły się otwiera :wink:

tutaj widac mszenie w rózne wzorki :lol:

Bardzo chciałam mieć domek z mszeniem, ale ze wzgledu na cene zaporowa musiałam zrezygnowac :cry:

ale bede miała chociaz drzwi wejściowe z mszeniem....czyli z takim sianem :lol: :lol: :lol:

A ty bedziesz ocieplć swój dom? Zauważyłem, że dużo ludzi rezygnuje z mszenia bo cena zaj.... wysoka, ile sobie stollux za tą usługę liczy? Coś wkładali pomiędzy bale?
A ty bedziesz ocieplć swój dom? Zauważyłem, że dużo ludzi rezygnuje z mszenia bo cena zaj.... wysoka, ile sobie stollux za tą usługę liczy? Coś wkładali pomiędzy bale?

Cena mszenia wcale nie jest droga.... No, przynajmniej nie zawsze....

u mnie wyszło za mszenie 34 tysiące :cry: :cry:

..ale bryła domu jest bardzo duża, bo i dom i garaż dwustanowiskowy i jeszcze ścianka kolankowa podniesiona do góry o dwa bale.....więć sporo wyszło powierzchni do mszenia!!!! :cry: :cry:

Pomiędzy bale wkładają jakąś kremową wate i jakiąś grafitową gumę :lol: :lol:

nie interesowałam sie dotychczas co to takiego jest.....ale dzis zapytam!! :wink:

Ocieplać nic nie będę bo buduje z grubego bala. Od 20 cm nie trzeba ocieplać a ja mam bale 24 cm. Góral mi mówił, że stawiał dom z bala 16 cm i właściciele tez nie ocieplali :lol: Licze na to, że będę miała ciepły domek:) :wink:

u mnie wyszło za mszenie 34 tysiące :cry: :cry:

..ale bryła domu jest bardzo duża, bo i dom i garaż dwustanowiskowy i jeszcze ścianka kolankowa podniesiona do góry o dwa bale.....więć sporo wyszło powierzchni do mszenia!!!! :cry: :cry:

Matko boska..... kto takie ceny daje.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ja płaciłem.... 6,5 tys........

Niby dom mniejszy... ale bez przesady.......