pajogor 04.11.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dzień dobry!! Jak tam zdrówko dzisiejszego dnia ?? Gripex pomógł ?? Mam nadzieję że tak Ja też będę miała, choć straszą, że brzoza śmieci...potwierdzam!!! Sąsiada brzozy zaśmieciły mi prawie cały tył ogrodu No to dokładnie jak i u nas. My póki co stan drzew liściastych na działce w zasadzie równy "0" bo nie liczę jeszcze małych orzechów a na działce kupa liści do grabienia z jednej strony brzózek od jednego sąsiada a z drugiej dębu od drugiego sąsiada. Więc spokojnie mogę dosadzić coś od siebie liściastego to przynajmniej pograbimy też cosik swoich liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 04.11.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Hejka Kala Dzień Dobry z rana widzisz Ty sadzisz drzewa, a ja rozmyślam jak się części pozbyć już tak to wszystko skonstruowane A jak tam Twoje dechy podłogowe - dojechały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 04.11.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 dzien dobry Kalus W wakacje jak byłam w Polsce u mojego znajomego to wokół domu (dookoła granic działki) miał posadzone brzuski mówie Ci jak to slicznie wyglądało tym bardziej że on te brzuski przycina na górze ,aby korona była okrągła ,tak pieknie to wygladało że aż napatrzeć sie nie mogłam wszystkie drzewka takie równiutkie kształtne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 kala- przypomnij, ile ty masz m2 działeczke? cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 04.11.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam zarzz mykam na budowę, tylko spakujemy gąsiory... Naprzeciwko działki naszej, nad rowem po drugiej stronie drogi sadzili ludzie brzózki, ale powiem, że te jakieś takie cienki i widać, że powykrzywiane do słonka -inne drzewa im zasłaniały... Nu szybko rosną, ale z dzieciństwa pamiętam brzozę -kurcze ona była jakaś taka grubowa -musiała mieć sporo latek i takaaaaaaaaaaaaaaaaaa wysoka - ciekawe czy dalej stoi? A ja chcę mieć sumaka octowego Z owoców robi się ocet winny, albo napój -smak podobny do czerwonej porzeczki... Liście na jesieni -bajkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Tylko drzewo potrafi puszczać sporo pędów ale są i na nie sposby Sąsiadka ma od dawna sumaka i ładnie rośnie w rogu małej działki... kosi pod nim i jest ok... Drzewko nie wysokie -ma liście zielone pod koniec maja dopiero... ale owoce ma w czerwcu -lipcu -w kształcie kolb brązowych, które nadają kolor A jesienią od pomarańczowego do intesywnej czerwieni mienią się listki To se posadzę za rok w rogu... poza tym mam sporo do obsadzenia Chciałam się tez poskarżyć, że obok stoją u sąsiada dwa dęby i też wszędzie pełno liści Ale wybaczam im -drzewom, bo są piękne i za to je kocham - zaadoptuję je nawet Obok naszej działki stoi lipa... stara i pięknaaaaaaaaaaaaaa -zdrowiutka, ten sąsiad chciał ją sprzedać... ale chyba pozwolenia nie dostał, ja przyznam, że szkoda by było -a on na tej działce nic a nic nie robi -stoi odłogiem i tyle, a lipa jest na uboczu -w rogu działki... ONA to dopiero zna historie różne Szkoda, że tak nie mogą nam ich opowiedzieć drzewa... Kurcze jakoś mi zimno, ale trzeba jechać na budowę i... jeszcze o 15 mam dentystę Więc praca dzisiaj taka na kilka godzinek U mnie słonko -jak w maju świeci... Pogoda jednak mylna -bo chłodno, jeszcze szron u mnie na trawie... Dobrego dzionka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.11.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 środa..... witam wszystkich!! gripex chyba pomógł, bo rano czułam sie dobrze!! zobaczymy co będzie wieczorkiem po pracy lece jeszcze do młodszej córci na wywiadówke ...dziewczyny moja działka ma 2600 m kw, więc troche tych drzewek się zmieści a moim marzeniem jest miec taka zalesioną działke.....bajka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.11.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witaj! A dlaczego chcecie czekać do wiosny z tym wsadzaniem???? Jeszce dały by radę, a wiosną mogłyby ruszyć " z kopyta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 04.11.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Wow kala zajrzałam teraz do galerii i super masz domek :o:o....przypomina mi się film "Nigdy w życiu" :lol: Działka to jest ogromna :o tyle drzewek to na pewno się zmieści pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.11.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witaj! A dlaczego chcecie czekać do wiosny z tym wsadzaniem???? Jeszce dały by radę, a wiosną mogłyby ruszyć " z kopyta" teraz nie mamy równych poziomów na działce..... planujemy na wiosne nawieść ziemi, rozplantować ją i dopiero wtedy wsadzac drzewka w stałe miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.11.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Acha... ale przecież może być nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 04.11.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Acha... ale przecież może być nierówno i takie nierówne wygladaja ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.11.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 dziewczyny.....ja chce mieć śliczną działke zalesioną a nie poligon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 04.11.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Kala - zbunkruj dobrze te drzewka bo muszę ci powiedzieć, że drzewka to jedyny łakomy kąsek na mojej działce na który połasiła sie jakaś ...łajza (inaczej nie nazwę) W ubiegłym roku zaszalała cała moja rodzina. Każdy kupił piękny, gatunkowy świerczek w charakterze choinki z myślą o wysadzeniu na mojej działce. I wysadziliśmy - owszem . Postały może ze trzy tygodnie...ktoś z korzeniami powyrywał i zabrał. Powiedziałam sobie, że nie wsadzę nawet ostu dopóki nie będę tam mieszkać - z pasmi oczywiście. Zresztą też będę ziemię nawozić - jak ty. Koślawo jest jak cholera I nic mi nie urośnie na tym popiole ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.11.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Kala - zbunkruj dobrze te drzewka bo muszę ci powiedzieć, że drzewka to jedyny łakomy kąsek na mojej działce na który połasiła sie jakaś ...łajza (inaczej nie nazwę) W ubiegłym roku zaszalała cała moja rodzina. Każdy kupił piękny, gatunkowy świerczek w charakterze choinki z myślą o wysadzeniu na mojej działce. I wysadziliśmy - owszem . Postały może ze trzy tygodnie...ktoś z korzeniami powyrywał i zabrał. Powiedziałam sobie, że nie wsadzę nawet ostu dopóki nie będę tam mieszkać - z pasmi oczywiście. Zresztą też będę ziemię nawozić - jak ty. Koślawo jest jak cholera I nic mi nie urośnie na tym popiole ... no wlasnie....nasza działka nadal nie jest ogrodzona i boje sie, że ukradną nam drzewka dlatego tez wsadzimy je dopiero wiosną!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.11.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 wiosną tez zrobimy sobie tarasik tylko nie wiem czy drewniany czy kamienny?? podoba mi się taki: http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SlCyNSIZFZI/AAAAAAAAD3c/OMcbIJN6_mE/s720/d044d6e5212d295c.jpg ..przepraszam właściciela ...ale podkradłam zdjęcie nie mogłam sie oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 04.11.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 No, no !!! Tarasik jak ta lala !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 04.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Ja tam jestem za kamiennym ! Dobrze położony - wieczny. A jak szanujesz pieniążki nasze kochane - rób kamień. ... drewna do konserwacji to będziesz miała dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 04.11.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Brzozy są śliczne i brzoza nie śmieci, listki są śliczne bo to produkt jesienno-uboczny śliczności. Śmieci to worki foliowe ,puszki , butelki i kartony. Listki spadające to naturalny cud Bożego stworzenia. U mnie brzozy teraz wyglądają tak : http://foto2.m.onet.pl/_m/384cd94ff6f8f5555207cae037f65e3a,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/6d7d14ebc8b8ca419d6b498079d2a89f,10,19,0.jpg Sadź, dużo sadź, tak. Ale nie równo jest super U mnie różnica poziomów na działce to 16 m Fajni jesteście wszyscy, pa Asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 to Twoja działka Asaf szczęka mi spadła, ktoś mi podniesie? wow ja nie moge oglądać Waszych dzienników bo mi żal du..szę ściska idę do Twojego dziennika pa Waszystkim, jeszcze wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 04.11.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 KamaG - za szybko ci się nie podniesie ... mnie tak wisi od pół godziny ... Asaf - no czad po prostu http://img691.imageshack.us/img691/3082/best7wwwegifypl1.gif Patrzę jak szpak ( nie powiem w co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts