Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

Dzień dobry!!

Jak tam zdrówko dzisiejszego dnia ?? Gripex pomógł ?? Mam nadzieję że tak :D

Ja też będę miała, choć straszą, że brzoza śmieci...
potwierdzam!!! Sąsiada brzozy zaśmieciły mi prawie cały tył ogrodu :roll:
No to dokładnie jak i u nas. My póki co stan drzew liściastych na działce w zasadzie równy "0" bo nie liczę jeszcze małych orzechów ;) a na działce kupa liści do grabienia z jednej strony brzózek od jednego sąsiada a z drugiej dębu od drugiego sąsiada. Więc spokojnie mogę dosadzić coś od siebie liściastego to przynajmniej pograbimy też cosik swoich liści :D :D :D

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzien dobry Kalus

W wakacje jak byłam w Polsce u mojego znajomego to wokół domu (dookoła granic działki) miał posadzone brzuski mówie Ci jak to slicznie wyglądało tym bardziej że on te brzuski przycina na górze ,aby korona była okrągła :lol: ,tak pieknie to wygladało że aż napatrzeć sie nie mogłam wszystkie drzewka takie równiutkie kształtne :o :D :D

Witam zarzz mykam na budowę, tylko spakujemy gąsiory... :wink:

Naprzeciwko działki naszej, nad rowem po drugiej stronie drogi sadzili ludzie brzózki, ale powiem, że te jakieś takie cienki i widać, że powykrzywiane do słonka -inne drzewa im zasłaniały... Nu szybko rosną, ale z dzieciństwa pamiętam brzozę -kurcze ona była jakaś taka grubowa -musiała mieć sporo latek i takaaaaaaaaaaaaaaaaaa wysoka - ciekawe czy dalej stoi? :roll:

A ja chcę mieć sumaka octowego :wink: Z owoców robi się ocet winny, albo napój -smak podobny do czerwonej porzeczki...

Liście na jesieni -bajkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Tylko drzewo potrafi puszczać sporo pędów ale są i na nie sposby :wink:

Sąsiadka ma od dawna sumaka i ładnie rośnie w rogu małej działki... kosi pod nim i jest ok... Drzewko nie wysokie -ma liście zielone pod koniec maja dopiero... ale owoce ma w czerwcu -lipcu -w kształcie kolb brązowych, które nadają kolor :wink: A jesienią od pomarańczowego do intesywnej czerwieni mienią się listki :wink: :D

To se posadzę za rok w rogu... poza tym mam sporo do obsadzenia :wink:

Chciałam się tez poskarżyć, że obok stoją u sąsiada dwa dęby i też wszędzie pełno liści :-? Ale wybaczam im -drzewom, bo są piękne i za to je kocham :wink: - zaadoptuję je nawet :lol:

Obok naszej działki stoi lipa... stara i pięknaaaaaaaaaaaaaa -zdrowiutka, ten sąsiad chciał ją sprzedać... ale chyba pozwolenia nie dostał, ja przyznam, że szkoda by było -a on na tej działce nic a nic nie robi -stoi odłogiem i tyle, a lipa jest na uboczu -w rogu działki... ONA to dopiero zna historie różne :wink: Szkoda, że tak nie mogą nam ich opowiedzieć drzewa...

Kurcze jakoś mi zimno, ale trzeba jechać na budowę i... jeszcze o 15 mam dentystę :-? Więc praca dzisiaj taka na kilka godzinek :cry:

U mnie słonko -jak w maju świeci... Pogoda jednak mylna -bo chłodno, jeszcze szron u mnie na trawie... :-?

Dobrego dzionka życzę :wink:

środa.....

witam wszystkich!! :p

gripex chyba pomógł, bo rano czułam sie dobrze!! :wink: zobaczymy co będzie wieczorkiem :wink:

po pracy lece jeszcze do młodszej córci na wywiadówke :o :lol:

...dziewczyny moja działka ma 2600 m kw, więc troche tych drzewek się zmieści :wink: a moim marzeniem jest miec taka zalesioną działke.....bajka!!! :p

Kala - zbunkruj dobrze te drzewka bo muszę ci powiedzieć, że drzewka to jedyny łakomy kąsek na mojej działce na który połasiła sie jakaś ...łajza (inaczej nie nazwę) W ubiegłym roku zaszalała cała moja rodzina. Każdy kupił piękny, gatunkowy świerczek w charakterze choinki z myślą o wysadzeniu na mojej działce. I wysadziliśmy - owszem . Postały może ze trzy tygodnie...ktoś z korzeniami powyrywał i zabrał. Powiedziałam sobie, że nie wsadzę nawet ostu dopóki nie będę tam mieszkać - z pasmi oczywiście.

Zresztą też będę ziemię nawozić - jak ty. Koślawo jest jak cholera :wink: I nic mi nie urośnie na tym popiole ...

Kala - zbunkruj dobrze te drzewka bo muszę ci powiedzieć, że drzewka to jedyny łakomy kąsek na mojej działce na który połasiła sie jakaś ...łajza (inaczej nie nazwę) W ubiegłym roku zaszalała cała moja rodzina. Każdy kupił piękny, gatunkowy świerczek w charakterze choinki z myślą o wysadzeniu na mojej działce. I wysadziliśmy - owszem . Postały może ze trzy tygodnie...ktoś z korzeniami powyrywał i zabrał. Powiedziałam sobie, że nie wsadzę nawet ostu dopóki nie będę tam mieszkać - z pasmi oczywiście.

Zresztą też będę ziemię nawozić - jak ty. Koślawo jest jak cholera :wink: I nic mi nie urośnie na tym popiole ...

no wlasnie....nasza działka nadal nie jest ogrodzona i boje sie, że ukradną nam drzewka :( dlatego tez wsadzimy je dopiero wiosną!!

Brzozy są śliczne i brzoza nie śmieci, listki są śliczne bo to produkt jesienno-uboczny śliczności. Śmieci to worki foliowe ,puszki , butelki i kartony. Listki spadające to naturalny cud Bożego stworzenia.

U mnie brzozy teraz wyglądają tak :

http://foto2.m.onet.pl/_m/384cd94ff6f8f5555207cae037f65e3a,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/6d7d14ebc8b8ca419d6b498079d2a89f,10,19,0.jpg

Sadź, dużo sadź, tak.

Ale nie równo jest super :)

U mnie różnica poziomów na działce to 16 m :)

Fajni jesteście wszyscy, pa

Asaf