dankaf 13.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witanko ale to jest proste jak........ wystarczy przetrzec woskiem brzegi krzesła i pomalowac ponownie.Po czasie przetrzec np.papierem ściernym gdzie był wosk i finito Ja dodałabym jeszcze jakiś wzorek na oparciu np. niebieski,ale wszystko zależy od tego co będziesz miała na siedzisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.11.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no to jak takie mądre już jesteście to jak zrobić , aby było bielone , ale tak nie do końca...tzn, aby spod spodu było widac tak jaby niedomalowanie????? kaluś-na pierwszy raz wyszło genialnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.11.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No właśnie Dankaf to opisała. Jest to tzw. efekt "schagi". Pierwsza warstwa ciemna, po wyschnięciu działasz świecą na kantach i innych miejscach gdzie chcesz mieć przecierkę, potem malujesz np. na biało i po wyschnięciu w miejscach gdzie wcześniej było posmarowane świecą ścierasz papierem ściernym. Odłazi wtedy biała farba z warstwą świecy i odsłania ciemniejszy kolor spod spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 na patrcie a ja nie wiedziałam, bo myslałam, ze przecierane to takie wytarte na narożnikach, tak jakby specjalnie zniszczone tak sobie mysle, ze to sporo roboty jakbym chciała miec taki cały mebel z przecierka a wzorki to z czego mozna robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.11.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czytałam, że u Latarnika zdjęć już nie ma... Jego żona sypialnię trzasnęła, białą z wrzosem (lawendą?) pod spodem... miodzio to by mi pasowało do sypialni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.11.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 a wzorki to z czego mozna robić? http://www.decoupage.net.pl/ Tam znajdziesz wszystko co będzie Ci potrzebne i... do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.11.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Iwuś-dziękuję pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 13.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Krzesła wyglądają bardzo ładnie. Rozkręcasz się artystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.11.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 PRZEPROSIĆ CHCIAŁAM !!!! ..od czasu kiedy systematycznie odwiedzam Forum Muratora, na moją skrzynke przychodzi całe mnóstwo powiadomien o nowych wpisach.... Nieraz jest to ok. 50 meili dziennie z powiadomieniami w związku z tym, w mojej skrzynce zapanował lekki haos wczoraj i dzis robiąć porządki w poczcie odkryłam kilka meili / np. sprzed miesiąca/ na które nie odpisałam!! Dlatego przeprosic chciałam!!! osoby, które pisały do mnie zapytania dot. budowy domu z bali i nie dostały odpowiedzi!! Obiecuje, że na wszystkie meile jutro raniutko szczegółowo odpowiem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.11.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 kalu czy mogę u ciebie wtrącić mały problem nie budowlany!!!!?????? Do ciebie zagląda więcej osób to może ktoś będzie mógł mi pomóc ? To znaczy mojej córce! Taki szkolny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.11.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 jasne meg!!!!! nawet pytać nie musisz o pozwolenie dawaj śmiało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.11.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dzięki !!!!! Córka dostała temat na pracę zaliczeniową. Jest to myśl ks Józefa Tischnera : " Polska jest dziś jak książka szyfrem pisana : kto potrafi postawić jej rozumne pytanie, temu także rozumnie odpowie....." Kurcze nie wiem jak to zinterpretować. Mam chaos i nic mi do głowy nie przychodzi Może ktoś będzie wiedział jak to rozumieć......ja poprostu nie wiem Pliiiiis !!! Pomóżcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dzięki !!!!! Córka dostała temat na pracę zaliczeniową. Jest to myśl ks Józefa Tischnera : " Polska jest dziś jak książka szyfrem pisana : kto potrafi postawić jej rozumne pytanie, temu także rozumnie odpowie....." Kurcze nie wiem jak to zinterpretować. Mam chaos i nic mi do głowy nie przychodzi Może ktoś będzie wiedział jak to rozumieć......ja poprostu nie wiem Pliiiiis !!! Pomóżcie ! W prostym sensie? Że Polska ma potencjał, tylko trzeba kogoś mądrego, żeby go wydobyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A bardziej szczegółowo......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.11.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A bardziej szczegółowo......... ojej... ..ale to moje "prywatne" rozumienie, nie jakaś wykładnia.. można np. poszukać przykładów jakichś wielkich ludzi, którzy mądre pytania postawili (czyt: zasłużyli się w kwestii rozwoju kraju, w różnych sferach) a z jakiego przedmiotu, dziedziny ta praca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.11.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 WOK !!!!! Musi zrobić plakat i ująć w nim tę sentencję !!!! Mają teraz święto patrona ks J Tischnera - z wielką pompom - i dzieciaki muszą przygotować takie o to cuda !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 13.11.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A może kolaż ze sławnymi i zasłużonymi ludź z Polski np. Jan Paweł II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 aaaa... ...plakat! ...to akurat prościej, przedstawia się głównie obrazami, jakoś skomponowanymi, tekstu jest mało - w sumie - można tam dowolnie sobie wybrać, co się podkreśli. Pewnie można zrobić duży rysunek granic polskich, kontur wypełniony szyfrem, czy jakimis hieroglifami i może tylko ten fragment tekstu czytelny, wyraznymi literami? A gdzies w tle zdjęcie ks. Tischnera też może być.. to byłby plakat zawierający samą "myśl", bez jej "wykładni" a wiesz, może córka ma jakis pomysł na tę pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 13.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 sure dzięki ci dobra kobieto, JESTEŚ WIELKA !!!! i powiem ci, że pomysł córki był bardzo podobny, tylko nie wiedziała jak to ugryźć. Jeszcze raz dzięki !!! Wiedziałam, że macie dobre serduszka i pomożecie biednemu dziecku, które ma mamę bez pomysłu jakoś dziś mi nie wyszlo kalu a tobie dziękuję za udostępnienie dzienniczka do mojej małej prywaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.11.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Meg, nie pisz tak, bo jak w szkole się nie spodoba, to się normalnie załamię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts