Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie Dankaf to opisała. :D Jest to tzw. efekt "schagi". Pierwsza warstwa ciemna, po wyschnięciu działasz świecą na kantach i innych miejscach gdzie chcesz mieć przecierkę, potem malujesz np. na biało i po wyschnięciu w miejscach gdzie wcześniej było posmarowane świecą ścierasz papierem ściernym. Odłazi wtedy biała farba z warstwą świecy i odsłania ciemniejszy kolor spod spodu.

PRZEPROSIĆ CHCIAŁAM !!!! :roll:

..od czasu kiedy systematycznie odwiedzam Forum Muratora, na moją skrzynke przychodzi całe mnóstwo powiadomien o nowych wpisach....

Nieraz jest to ok. 50 meili dziennie z powiadomieniami :o :o :o

w związku z tym, w mojej skrzynce zapanował lekki haos :(

wczoraj i dzis robiąć porządki w poczcie odkryłam kilka meili / np. sprzed miesiąca/ na które nie odpisałam!! :( :o

Dlatego przeprosic chciałam!!! osoby, które pisały do mnie zapytania dot. budowy domu z bali i nie dostały odpowiedzi!! :oops: :oops:

Obiecuje, że na wszystkie meile jutro raniutko szczegółowo odpowiem!!!

Dzięki !!!!!

Córka dostała temat na pracę zaliczeniową. Jest to myśl ks Józefa Tischnera :

" Polska jest dziś jak książka szyfrem pisana : kto potrafi postawić jej rozumne pytanie, temu także rozumnie odpowie....." Kurcze nie wiem jak to zinterpretować. Mam chaos i nic mi do głowy nie przychodzi :cry: Może ktoś będzie wiedział jak to rozumieć......ja poprostu nie wiem :oops: :oops: :oops: Pliiiiis !!! Pomóżcie !

Dzięki !!!!!

Córka dostała temat na pracę zaliczeniową. Jest to myśl ks Józefa Tischnera :

" Polska jest dziś jak książka szyfrem pisana : kto potrafi postawić jej rozumne pytanie, temu także rozumnie odpowie....." Kurcze nie wiem jak to zinterpretować. Mam chaos i nic mi do głowy nie przychodzi :cry: Może ktoś będzie wiedział jak to rozumieć......ja poprostu nie wiem :oops: :oops: :oops: Pliiiiis !!! Pomóżcie !

W prostym sensie? Że Polska ma potencjał, tylko trzeba kogoś mądrego, żeby go wydobyć...

A bardziej szczegółowo......... :oops: :oops: :oops: :oops:

ojej... ..ale to moje "prywatne" rozumienie, nie jakaś wykładnia.. :oops:

można np. poszukać przykładów jakichś wielkich ludzi, którzy mądre pytania postawili (czyt: zasłużyli się w kwestii rozwoju kraju, w różnych sferach)

a z jakiego przedmiotu, dziedziny ta praca?

aaaa... ...plakat!

...to akurat prościej, przedstawia się głównie obrazami, jakoś skomponowanymi, tekstu jest mało - w sumie - można tam dowolnie sobie wybrać, co się podkreśli. Pewnie można zrobić duży rysunek granic polskich, kontur wypełniony szyfrem, czy jakimis hieroglifami i może tylko ten fragment tekstu czytelny, wyraznymi literami? A gdzies w tle zdjęcie ks. Tischnera też może być.. to byłby plakat zawierający samą "myśl", bez jej "wykładni" ;)

a wiesz, może córka ma jakis pomysł na tę pracę?

sure dzięki ci dobra kobieto, JESTEŚ WIELKA !!!! i powiem ci, że pomysł córki był bardzo podobny, tylko nie wiedziała jak to ugryźć.

Jeszcze raz dzięki !!! Wiedziałam, że macie dobre serduszka i pomożecie biednemu dziecku, które ma mamę bez pomysłu

jakoś dziś mi nie wyszlo

kalu a tobie dziękuję za udostępnienie dzienniczka do mojej małej prywaty :oops: :oops: :oops: