Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

a ja znowu schudłam 0,20 kg :lol: :lol: :lol:

dzis po pracy idę na aerobik !!

Super Ci idzie Kaluś :D

No ja ledwo z siłownią zaczełam i kurcze się rozchorowałam i wczoraj nie byłam :-? ani dzis też nie pójdę.... może jutro jak się lepiej poczuję :roll:

To poskacz na tym aerobiku dzisiaj też za mnie też :wink: :lol:

Oki ? :wink:

Buźka:***

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisałam o tym u Kruszona, to napisze i w swoim dzienniku :wink:

wzdłuz płotu od stronypołudniowej planuje wsadzic brzozy, olche, modrzewie ....

http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SwbSg5-zLeI/AAAAAAAAE1E/iQR-5-XHCbY/s640/DSCN3221.JPG

Na tym zdjęciu...płot będzie stał po prawej stronie między ta czarną ziemnią a tym zielonym :lol: :lol:

co tam jeszcze moge wsadzić??

czy moge pomieszać ze świerkiem i sosnami??

czy lepiej liściaste osobno i iglaste osobno??

ponoć sosna obok modrzewia choruje???

kalu na forum jest doradca od ogrodnictwa, myślę, że ona odpowie ci na twoje wszystkie pytania. Jej nik to Elfir można ją spotkać w dziale - Pamiętajcie o ogrodach. :roll:

...oj tam zaraz doradca :lol: :lol: :lol:

meg.......chodziło mi o to, że tak zaraz każesz mi korzystac z porady doradcy !!! :p :p zamiast sama mi cuś poradzić :lol: :lol: :lol:

...bo to, że Elfir jest dobrym doradcą to oczywiście wiem!!!! :p i juz kiedyś nawet korzystałam z Jej dpbrych rad!! 8)

..i juz dostałam odpowiedź......

niestety nie maja czerwonych kafli :(

a ja znowu schudłam 0,20 kg :lol: :lol: :lol:

dzis po pracy idę na aerobik !!

Hmmm a może ja też się na coś tak zawezmę - jak ty na te czerwone kafle i za każdym razem jak okaże się ...że nie ma - schudnę 0,20 kg...

Maaaatko to byłaby trzecia dieta cud jaką znam !!! :lol: :lol: :lol:

Terroryzujesz ciało tylko aerobikiem - czy masz też embargo na lodówkę ?

Muszę coś pomyśleć, bo usiadłam na d ... ie i czuję, że ona tego nie lubi ...

Ze złości puchnie czy co ? :o

kalu na forum jest doradca od ogrodnictwa, myślę, że ona odpowie ci na twoje wszystkie pytania. Jej nik to Elfir można ją spotkać w dziale - Pamiętajcie o ogrodach. :roll:

meg.......chodziło mi o to, że tak zaraz każesz mi korzystac z porady doradcy !!! :p :p zamiast sama mi cuś poradzić :lol: :lol: :lol:

...bo to, że Elfir jest dobrym doradcą to oczywiście wiem!!!! :p i juz kiedyś nawet korzystałam z Jej dpbrych rad!! 8)

:oops: :oops: :oops: :oops: ale jestem.......tempa!!!!!! :wink:

:oops: :oops: :oops: :oops: ale jestem.......tempa!!!!!! :wink:

oj meg......to raczej ja napisałam tak głupio, że róznie mozna było to zrozumieć :x

ale najważniejesze, że już sie wyjaśniło :p :p

To wezmę się i ja wypowiem w kwestii....

Taka mieszanka wygląda ładnie, pod warunkiem, że nie jest takim kompletnym miksem. Drzewa mogą być różnych rodzajów (osobiście kocham kombinację brzoza - sosna), ale muszą rosnąć w grupach swojego gatunku. Kilka brzóz, kilka sosen, kilka.... a modrzewi. Sosna z modrzewiem pewnie nie tyle się nie lubią wzajemnie, co potrzebują całkiem innych warunków. Sosenki lubią piaski, a modrzewie to nawet na bagnach urosną. Jak chcesz łączyć, to nie powinno to być: brzoza,olcha,brzoza,olcha,.... tylko takie jakby zagajniczki jednego rodzaju. A, i olcha też raczej na podmokłe tereny.

Sorry, że tak się wymądrzam :roll: , piszę co myślę... , a zrobisz oczywiście jak zechcesz :D

Taka mieszanka wygląda ładnie, pod warunkiem, że nie jest takim kompletnym miksem. Drzewa mogą być różnych rodzajów (osobiście kocham kombinację brzoza - sosna), ale muszą rosnąć w grupach swojego gatunku. Kilka brzóz, kilka sosen, kilka.... a modrzewi. Sosna z modrzewiem pewnie nie tyle się nie lubią wzajemnie, co potrzebują całkiem innych warunków. Sosenki lubią piaski, a modrzewie to nawet na bagnach urosną. Jak chcesz łączyć, to nie powinno to być: brzoza,olcha,brzoza,olcha,.... tylko takie jakby zagajniczki jednego rodzaju. A, i olcha też raczej na podmokłe tereny.

Sorry, że tak się wymądrzam :roll: , piszę co myślę... , a zrobisz oczywiście jak zechcesz :D

a wymądrzaj się, wymądrzaj..... mądrego to nawet miło posłuchać :p

a ja z chęcią z Twoich i innych rad skorzystam !! :p

a wymądrzaj się, wymądrzaj..... mądrego to nawet miło posłuchać :p

a ja z chęcią z Twoich i innych rad skorzystam !! :p

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: .... dzięki 8)

Kala, jak sosna z modrzewiem obok siebie będą się czuły, to nie wiem, ale na pewno lepiej unikać sadzenia obok siebie modrzewia i świerka, ze względu na ochojnika świerkowo-modrzewiowego :roll: Można oczywiście szkodnika zwalczać opryskami, ale chyba łatwiej unikać właśnie sadzenia obok siebie...

Kala pozwoliłam sobie obejrzeć zdjęcia w Twojej galerii :o :o :o wow w jakich Wy pięknych miejscach bywacie, jestem wciąż pod wrażeniem :o :lol:

Chorwacja to kraj , który oboje z mężem poprostu kochamy!! :p

jezdzimy tam od 10 lat, mamy zaprzyjażnioną rodzine Chorwacką i jesli masz ochotę spędzić wakacje w takim miejscu to serdecznie zapraszam do mnie na priv :p :p

miasteczko nazywa się SUPETAR.

http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/R44216r54WI/AAAAAAAAAtQ/yo59KbUrjnE/rzut1.jpg