Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czemu akurat brzoza i modrzew? :roll:

Ja też bym pod sznurek nie sadziła, bo nudno to wygląda :wink:

Poza tym powtórzę Ci co kiedyś mi dziewczyny uświadomiły - z brzozy będzie jesienią dużo liści. A modrzew też zrzuca igły i śmieci nimi na dalekie odległości. A te igły są wtedy miękkie ale się wciskają gdzie mogą przy wietrze. Wiem, bo ostatnio usuwałam je u mamy ze schodów wejściowych ;) I było tego dużo mimo, że modrzew z innej strony domu rośnie.

andulko....no własnie dlatego brzoza i modrzew ...bo gubia liście i igły na zime!!!! :p

te drzewa będa posadzone od strony południowej...więc tak jak doradzała Iwuś, w lato dadza mi cień, a zimą zgubią liście i słoneczko do mnie dojdzie i będzie świecić :lol: :lol:

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica, meg, Megana, Agatka......posadzę nieregularnie, tak jak zaproponowała Arctica!! :p będzie chyba najlepiej. A do brzózek i modrzewi dodam kilka sosenek!! Będzie pieknie!! :p :p

a........zapomniałam dodać, że wczrej popołudniu Pan sąsiad wjechał do nas traktorem, przeorał, zrównał........I MOGĘ SADZIĆ DRZEWKA !!!!! 8) 8) 8)

..i modlić się, żeby nie ukradli przez zime bo działka nie jest ogrodzona :lol: :lol:

doberek Kalus ,o widze że wielkie sadzenia sie u Ciebie szykuja :D :D :D ,ja też juz powoli zastanawiam się co i gdzie bedę sadzić ,na pewno bedą drzewka owocowe ze względu tez na dzieciaczki :D :D :D ,tylko kurcze kiedy ja je posadze :roll: :(

Dzień dobry! Podoba mi się domek - bardzo mi się podoba. I posadzenie takie naturalne wzdłóż ogordzenia też mi się podoba. Ten pomysł że będzie zimą przeświecać słonko jest rozsądny tylko czy takie gołe drzewa nie będą znowu zbyt smutne?.

A co do drzew owocowych, to jak tylko dodaję co jeszcze posadzimy to mężuś się śmieje, że musimy odkupić te hektary od sąsaida bo nam miejsca zabraknie. Dowcipas jeden :wink:

Cieszę się, że mogłam pomóc :D

idę za ciosem... jak nie masz jeszcze pomysła na ten róg najbliżej Ciebie jak robiłaś zdjęcie, to zrób tam grubszy ten "żywopłot", taki zagajniczek nawet... fajnie będzie wyglądało :roll:

idę za ciosem... jak nie masz jeszcze pomysła na ten róg najbliżej Ciebie jak robiłaś zdjęcie, to zrób tam grubszy ten "żywopłot", taki zagajniczek nawet... fajnie będzie wyglądało :roll:

Atctica......czytasz w moich myślach chyba :lol: :lol:

wczoraj wieczorem rysowałam sobie na kartce moje nasadzenia......i własnie tam w rogu nasadzłam więcej drzew tworząc takie zakole od środka :p

i może w tym zakolu dam cos takiego:

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SkYtrBAPI9I/AAAAAAAADhU/r0I3Oj8asG4/z1527895X.jpg

wczoraj wieczorem rysowałam sobie na kartce moje nasadzenia......i własnie tam w rogu nasadzłam więcej drzew tworząc takie zakole od środka :p

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SkYtrBAPI9I/AAAAAAAADhU/r0I3Oj8asG4/z1527895X.jpg

Kala, ale to jest piękne. Do Twoich bali pasuje jak ulał, ale sama bym się pokusiła o taki sielski wystruj. Bajka...

Ale slicznie!!!

O matko, a ja moich żołnierzy przy ogrodzeniu mam zamiar w szeregu ustawić :o Jakaś niemodna jestem :-? Chyba muszę zweryfikować plany :wink:

Witajcie, AGP ja niestety też posadzę większość nasadzeń w formie szeregowej :( ale niestety gruntu za mało i... i.... i dooopa :-? ale ZNAJDĘ MIEJSCE !!!!! i zrobie mini zagajniczek :p :p :p :p :p

przyszły zamówione w necie kinkiety na taras :p

bałam się czy nie będa w rzeczywistości wygladały beznadziejnie....

ale wyglądają CUDNIE!! :p :p :p

http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/Swv_qdyXhBI/AAAAAAAAE-I/vpFQCwSMFsA/s512/DSCN3274.JPG

specjalnie zrobiłam zdjęcie obok kinkietu pokojowego.......żyby była widoczna jego wielkość!! 8)

Podpinam sie pod pytanko ile kosztują i skąd je wytrzasnęłaś - są super.

Gdzie je widzisz "oczyma duszy" ? Zdradź gdzie zawisną.

kupowałam tutaj http://www.luxmarket.pl/kategoria/kinkiety-ogrodowe/2

a cena 115 zł!!!

no ja policzyłam łącznie z przesyłką :lol: :lol:

jeden kinkiet zawiśnie u mnie przy drzwiach wejściowych

a dwa po bokach drzw tarasowych.

Wróżka Anna.... do usług :D , czarownica raczej :wink:

Jak chcesz taki fajowy kącik ogniskowy sobie zrobić, to koniecznie podsadź czymś iglastym, ale takim, żeby od samego dołu zasłaniało... bo brzozy to za bardzo nawet latem nie zasłonią :roll: ... niewiem... może jałowiec????

Fajne kinkiety... już sobie stronkę "ku pamięci" zapisałam :D