Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, no .....a potem się dopiero zacznie....... mam to teraz - pierwsza klasa liceum. Wiem, ze już to przerabiałaś, ja też, ale za każdym razem jest, niestety, inaczej :roll: :roll: :roll:

....tylko mi nie mów, że gorzej???????

:o :o :o

Nie no gorzej to nie......ale inaczej, a może i ......gorzej :oops: Ale to nie norma, moja młodsza wpadła do takiej szkoły, że poziom ją trochę przewyższył. Pierwszy semestr miał nawet kryzys - łącznie ze zmianą szkoły :-? :-? ale na szczęście jakoś jej przeszło :roll:

No, no .....a potem się dopiero zacznie....... mam to teraz - pierwsza klasa liceum. Wiem, ze już to przerabiałaś, ja też, ale za każdym razem jest, niestety, inaczej :roll: :roll: :roll:

Nie no gorzej to nie......ale inaczej, a może i ......gorzej :oops: Ale to nie norma, moja młodsza wpadła do takiej szkoły, że poziom ją trochę przewyższył. Pierwszy semestr miał nawet kryzys - łącznie ze zmianą szkoły :-? :-? ale na szczęście jakoś jej przeszło :roll:

No nie, chyba jednak gimnazjum jest najtrudniejsze. Ale nie pod kątem nauki, tyulko wieku ogólnie... :roll:

Tez zakupiłam kwietniowy nr Muratora, nareszcie! :D

No nie, chyba jednak gimnazjum jest najtrudniejsze. Ale nie pod kątem nauki, tyulko wieku ogólnie... :roll:

Tez zakupiłam kwietniowy nr Muratora, nareszcie! :D

Taaaaaaaak gimnazjum to poroniony pomysł Ministerstwa Oświaty, ale niestety trzeba przez to przejść. Masz rację sure, tam jest najgorzej, jeśli chodzi o wiek i wszystko z tym związane. Dzieci w tym wieku są okrutne ...... A w liceum,... kłopot jest z nawałem nauki i obowiązków, Nie wszystkie dzieciaki potrafią się w tym odnaleźć.

Taaaaaaaak gimnazjum to poroniony pomysł Ministerstwa Oświaty, ale niestety trzeba przez to przejść. Masz rację sure, tam jest najgorzej, jeśli chodzi o wiek i wszystko z tym związane. Dzieci w tym wieku są okrutne ...... A w liceum,... kłopot jest z nawałem nauki i obowiązków, Nie wszystkie dzieciaki potrafią się w tym odnaleźć.

Cieszę się, ze mamy ten etap za sobą! W takim trudnym wieku wyizolować młodzież i umiescić w 1 szkole z innymi podobnymi - no i niby skąd mają mieć jakies sensowne wzorce. Wydaje im się np. że wszystkie odpały sa normalne, bo "wszyscy tak robią"...

A jesli chodzi o poziom licemum, warto sobie wybrac takl, zeby wymagania były duże, ale w granicach możliwości. Bez sensu jest ciągle się frustrować, że trudno i się niczego nie umie, albo przeciwnie, że za łatwo i nudno...

mąż odrazu zabrał sie do roboty............ :wink:

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/S6pcqckOqRI/AAAAAAAAFz8/mnZgpTLCvoA/s640/DSCN4067.JPG

dziś polożona została wełna nad schodami i nad sypialnią Jagody..... :p

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/S6pctm-tIiI/AAAAAAAAF0A/qQmv37F2Gbo/s640/DSCN4070.JPG

Tu juz wieczorem mąż pokazuje mi swoje dzieło :wink: w pokoju Jagody...

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/S6pc0AI_aCI/AAAAAAAAF0E/UFVM6XdEmDk/s512/DSCN4077.JPG

ale ogólnie .......jest jeszcze DUŻO !!!!! :cry: do zrobienia!!!!!

http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/S6pc3GjW4PI/AAAAAAAAF0I/dfTkuPNrqHk/s512/DSCN4073.JPG

Fantastycznie zrobione to ocieplenie :D :D :D

Miło mi się na to patrzy ale jednocześnie przeraża mnie jak my to będziemy robić.

Jak myslisz czy nasz sufit bedzie się ocieplało podobnie? i te linki przytrzymają to wszystko i nic nie spadnie? A w jaki sposób mocowanie do tych sznurków zrobił twój mąż?

aniahubi, Karolina i Artur :)..........dzieki :) przekaże pochwały mężowi, ucieszy się :wink:

sipatka.........nie mam pojęcia jak u Ciebie będzie wełna kładzona, ale myśle,że podobnie! :roll: Te linki podtrzymują wełne, są oplatane na gwoździe, potem na to przyjdzie jeszcze jakaś folia i płyta OSB chyba :lol: :lol:

jak będą dalsze postępy.....to wstawie kolejne fotki 8)

Witam wszystkich...czwartkowo :wink:

aniahubi, tomkwas.....[/b]tak kładziemy jedna warstwe wełny gr.20 cm.

...podobno wystarczyłoby 15 cm, ale wolimy ciepły dach :wink:

dziś też mąż z rana kładł wełne..... :roll:

a teraz zmienia mi opony na letnie.......już chyba zima nie przyjdzie??? :o :o

margay.........chciałabym przeprowadzke na jesieni.....ale czy to realne?? :o :o

jeszcze tyle roboty przed nami :(

margay.........chciałabym przeprowadzke na jesieni.....ale czy to realne?? :o :o

Witammmmmmmmm :wink: :D

Kaluś no proszę SEZON OTWARTY -gratuluję i zyczę siły do pracy. Ja też jak pomyslę ile mnie i Miska czeka roboty, to czasami jestem w szoku. Ale patrz Kala jakie mamy plusy - mamy daszki nad głową -nic nie kapie, podczas deszczu można robić :wink:

A ja Kala obserwując WAS tyle czasu, toooooooooooo wierzę, że na JESIENI będzie ta przeprowadzka :wink:

Mąz jednym słowem naładował słonkiem wiosennym akumulatory :lol:

Piękna robota. :p

Męża możesz pochwalić. http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_129_8.gif

Ale , coby się było lepiej poproś go aby w takich miejscach jak pokazałem , wełnę troszeczke rozprężył , znaczy nie ściskał tak bardzo. :wink:

http://lh4.ggpht.com/_Ec00jHbfhQk/S6u7UJcElwI/AAAAAAAABaY/InPN_ORKGIA/kala.JPG

My daliśmy 25 cm - 15 + 10 na krokwiach - ciepło jest na pewno :D

Też myślałam, czy już opon nie zmienić - chyba trzeba się będzie przejechać zanim kolejki się ustawią :roll:

Ja już zimy nie przewiduję, dziś dostałam od sąsiadki parę bylin i bez (lilak) - jutro muszę je wsadzić.

Trzymam kciuki za jesienną przeprowadzkę :D