Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fasola.......trzymam kciuki!!!!!!! :)

..........a gdzie budujesz swoje drewniane cudo??? i kto Ci buduje???

Bedziemy budować pod Olsztynem w Skajbotach:) Wczoraj oglądalismy działkę po raz drugi i juz wiemy że to To!:) Jutro jedziemy dogadać szczegóły. Trafiłam na to forum w poszukiwaniu dobrych stron domów z bali aby miec argumenty dla męża. Na szczęście wystarczyło mu pokazać zdjęcia takiego domu:D Projekt mamy już wybrany niestety z wyborem firmy to już gorsza sprawa bo my jestesmy zieloni w tym temacie:( a własciwie ja bo mąż, że tak powiem scedował to na mnie. biore pod uwagę firmę z Białegostoku, lublina i Karkowa - zobacze jak cenowo to bedzie wyglądało. czy moge wiedzieć gdzie postawiłas swój dom i kto ci go budował?:)

Powódź straszna:( Sama mam rodzinę na południu m.in. w Opolu Lubelskiem:(

Witam...:D

Kaluś co zajrzę do Ciebie, to jak zwykle zaskoczona jestem, ale ogrodzenie z tą siatką będzie fajniutkie, ładnie prezentują się te grafitowe krawężniki.

Co do wylewki na 1 piętrze, to wydaje mi się, że wystarczy delatacja -1 cm...Ale i ja tam specem od nich nie jestem.

Kaluś ładniutko tam przed domkiem u WAS...

Zaraz siateczka i domek będzie ogrodzony.

Trzymam kciuki za dalsze postępy i powodzenia w szkole.;)

Nie pamiętasz, przecież mam parkiet przemysłowy merbau, zwykły kaloryfer plus drabinkę. W zimie miałem średnia temperaturę na górze w pokojach 24 st, a w tej łazience ze dwa st. więcej bo drabinka nieźle dawała czadu.

Artur.........Twój piękny parkiet pamietam!!!!!!! ma cudny kolor!!!!!!!.........ale wydawało mi się, że pod nią jest podłogówka:)

Powiem krótko-coraz piękniej:).....i ciągle widzę oczami duszy te malwy wokół domku:):)

....chciałabym malwy pod oknem;).........przypominają mi dzieciństwo i moją mamę :)

Ale nie wiem co mój mąz powie na to..............;)........i nawet nie wiem gdzie dostać malwy, czy sadzonki czy siew???????

Kalu,mm da się przekupić:) A jezeli chodzi o sadzenie-to najpierw nasiona a później rozsada do do gruntu.Najlepiej pojsc na spacer na działki rekreacyjne i poprosić działkowicza o nasionka:) Prawdziwy działkowiec na pewno nie odmówi:)

a w jakim miesiącu zbiera się nasiona????????może poszukam na allego??

Nasiona zbiera się jesienią-IX, jak przekwitną

Znalazłam coś takiego-

http://www.24garden.pl/img/product/515/kind/1

Malwa ogrodowa różowa (Althaea rosea fl. pl. Chaters)

NK/MALOGR

Producent: Plantico

Wysyłka: do 3 dni

Cena: 1,63 zł

(1.58 zł netto)

Roślina wieloletnia uprawiana jako dwuletnia. Łodygi proste wysokości 80-100 cm. Kwiaty barwy różowej, pełne, o średnicy 8-10 cm wyrastające z kątów liści, zebrane sa w kłosowate kwiatostany. Kwitną w drugim roku uprawy od lipca do września. Polecana na szpalery przy ogrodzeniach, ściankach, żywopłotach. Gatunek wymaga gleb zasobnych piaszczysto-gliniastych oraz słonecznego stanowiska.

Nasion w opakowaniu: 1 g

Siew: V-VI

Kwitnienie: VII-IX

Bedziemy budować pod Olsztynem w Skajbotach:) Wczoraj oglądalismy działkę po raz drugi i juz wiemy że to To!:) Jutro jedziemy dogadać szczegóły. Trafiłam na to forum w poszukiwaniu dobrych stron domów z bali aby miec argumenty dla męża. Na szczęście wystarczyło mu pokazać zdjęcia takiego domu:D Projekt mamy już wybrany niestety z wyborem firmy to już gorsza sprawa bo my jestesmy zieloni w tym temacie:( a własciwie ja bo mąż, że tak powiem scedował to na mnie. biore pod uwagę firmę z Białegostoku, lublina i Karkowa - zobacze jak cenowo to bedzie wyglądało. czy moge wiedzieć gdzie postawiłas swój dom i kto ci go budował?:)

Powódź straszna:( Sama mam rodzinę na południu m.in. w Opolu Lubelskiem:(

Fasola- a znasz taką firmę http://www.danmardomy.pl/ .. warto odwiedzić Szymbark na Kaszubach gdzie można zobaczyc odwrócony dom. Niesamowite wrażenia gwarantowane ;)

Masz rodzinę w Opolu? Ja też , ale w kilku wioskach w okolicy Opola - Franciszków, Ludwików. Mam nadzieję,że u nich wszystko w porządku. Do mojego miasta fala kulminacyjna ma dotrzeć w środę. Pech,że akurat tego dnia wyjeżdżam z kraju. Mam nadzieję,że wały wytrzymają, bo jak nie to i mnie również zaleje :(

....chciałabym malwy pod oknem;).........przypominają mi dzieciństwo i moją mamę :)

Ale nie wiem co mój mąz powie na to..............;)........i nawet nie wiem gdzie dostać malwy, czy sadzonki czy siew???????

\

Moja mama ma w ogrodzie malwy. Jak będzie miała sadzonki i to mogę przesłać ... po znajomości :)

Alunek tak mam rodzinę w Opolu Lubelkim i w jego okolicach i w Poniatowej:) Uwielbiam tamte strony Nałeczów, kazimierz Dolny zawsze przejeżdżam przez Wąwolnice:) super widoki:)

współczuje stresów i niepewności:( oby było dobrze

biore pod uwagę firme felden złozyli ciekawą propozycję cenową. Muszę poszukać więcej informacji i opinii o nich