Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bedziemy budować pod Olsztynem w Skajbotach:) Wczoraj oglądalismy działkę po raz drugi i juz wiemy że to To!:) Jutro jedziemy dogadać szczegóły. Trafiłam na to forum w poszukiwaniu dobrych stron domów z bali aby miec argumenty dla męża. Na szczęście wystarczyło mu pokazać zdjęcia takiego domu:D Projekt mamy już wybrany niestety z wyborem firmy to już gorsza sprawa bo my jestesmy zieloni w tym temacie:( a własciwie ja bo mąż, że tak powiem scedował to na mnie. biore pod uwagę firmę z Białegostoku, lublina i Karkowa - zobacze jak cenowo to bedzie wyglądało. czy moge wiedzieć gdzie postawiłas swój dom i kto ci go budował?:)

Powódź straszna:( Sama mam rodzinę na południu m.in. w Opolu Lubelskiem:(

Budowała nam firma Stollux, którą bardzo polecam!!!!!!! :)

Ładnie...

... niech zgadnę ...

..rozciągnęliście już 140 mb ... a pozostało jeszcze 40...

Dużo się pomyliłem?

....brawo !!! ........prawie wcale się nie pomyliłeś.........przed domem zostało jakieś 60 m jeszcze.....

kala, fajnie że się grodzicie...zawsze bezpiecznej no i już zupełnie na swoim.

A przez siatkę to cały świat ładnie widać....

..juz sie nie mogłam doczekac tego grodzenia !!!!

No kochana, toż to już, jakby nie było, TWÓJ, kawałek ziemi !!!!!

tak.........nasze miejsce na ziemi!!!!!!! :)

przed domem chcemy zrobić drewniany płot.......

mielismy kilka różnych koncepcji.........różnych pomysłów........

......zdecydowaliśmy, że zrobimy ZWYCZAJNY wiejski płot !!! :)

ma być podobny do tego:

http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/S_wnW-HCS7I/AAAAAAAAGF8/DxehMOqgQ8I/s640/PICT0323.JPG

http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/S_wnM-0jvDI/AAAAAAAAGF4/WZ6SATkZzJk/s640/PICT0327.JPG

u nas będzie z 4 desek........żeby Alma nie przeszła przez szczeliny w płocie !!!!!!! :):):)

No KALUS piękne ogrodzenie sie robi a ten płot na styl wiejski jak najbardziej pasuje...... ale będzie cudne miejsce na ziemi Wasze miejsce

SUPER!!!!:):)

Płot ładny , a siateczka też :)

dziękuje dziewczyny!!

Mnie też taki płot bardzo się podobał, ale bramę mamy ze sztachet więc reszta ogrodzenia też musi być taka.

Ale jest jeszcze jedna rzecz: takie ogrodzenie łatwo przekroczyć, chyba że obsadzisz go żywopłotem z róż, albo mahonii ;)

..płot chcę obsadzić róznymi drzewkami...jarzębiną, brzozą, wierzbą, klonem.....

Pięknie wygląda to ogrodzenie, pasuje do domku. Chyba posesja będzie się wyróżniać w okolicy, konsekwentnie "w stylu"! :D

Ciekawe, czy taki płot jest wystarczającą ochroną przed zwierzętami, tzn. psami? Przerwy między deskami wydają się spore...

...pod zdjęciami napisłam , że u nas płot będzie z 4 dech...żeby Alma nie przeszła na drugą stronę..

Nie ma to jak porządne ogrodzenie! super, że siatka już jest, koncepcja na front też. Zupełnie inaczej człowiek się czuje na ogrodzonym terenie...

Jak roślinki się czują po ostatnich opadach? Bo chyba Was nie podmyło...

hmmmmmm...nie wiem czy to po opadach........czy może jakaś zaraza mi weszła!!!!!!!!!

listki roslinek zwijają się i zasychają........może ktoś wie jaki oprysk mam zastosować????????

Edytowane przez kala67

hmmmmmm...nie wiem czy to po opadach........czy może jakaś zaraza mi weszła!!!!!!!!!

listki roslinek zwijają się i zasychają........może ktoś wie jaki oprysk mam zastosować????????

Może Elfir popytaj...

Wg mnie albo gniją od wilgoci korzenie i przez to roślina zasycha, albo faktycznie jakiś grzyb...