Afrodyta 07.06.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Bramka, znaczy furtka. Starczy. Pomyśl, jak byś szerszą otwierała? Na 2 połowy? Kaluś z pogodą nad morzem trafiłaś jak w totka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Ja mam furtkę na metr i wystarczy w zupełności.... Pozdrawiam Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.06.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Też mam 1 m, zupełnie wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 08.06.2010 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam z rana!!! a jakiej szerokości macie furtke do "pomieszczenia" na śmietnik?????? zaplanowaliśmy 1.20 ...ale martwie się czy to nie za mało??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 08.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Wszystko zależy od tego jakiej szerokości pojemnik będziesz miała. Jeśli pojemnik będzie szeroki na 1m to szerokość 1,2m w zupełności wystarczy (moim zdaniem). A swoją drogą po co Ci taki duży pojemnik:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.06.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 no, no ......jak Kala stawia śmietnik, to pewnie niedługo przeprowadzka Pozdrowionka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 08.06.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Hej, hej!!! Jestem ... i już będę... zaglądać i paplać! Cywilizacja zagościła w me progi!!! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.06.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Rozdział 9. Ogrodzenia§ 41. [bezpieczeństwo ludzi i zwierząt] 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. 2. Umieszczanie na ogrodzeniach, na wysokości mniejszej niż 1,8 m, ostro zakończonych elementów, drutu kolczastego, tłuczonego szkła oraz innych podobnych wyrobów i materiałów jest zabronione. 3. Przepisy ust. 1 i 2 nie dotyczą ogrodzeń wewnętrznych w zakładach karnych i aresztach śledczych. § 42. [Wymóg bezpieczeństwa] 14 1. Bramy i furtki w ogrodzeniu nie mogą otwierać się na zewnątrz działki. 2. Furtki w ogrodzeniu przy budynkach mieszkalnych wielorodzinnych i budynkach użyteczności publicznej nie mogą utrudniać dostępu do nich osobom niepełnosprawnym poruszającym się na wózkach inwalidzkich. § 43. [szerokość bramy i furtki] Szerokość bramy powinna wynosić w świetle co najmniej 2,4 m, a w przypadku zastosowania furtki jej szerokość powinna być nie mniejsza niż 0,9 m, przy czym na drodze pożarowej szerokości te regulują przepisy odrębne dotyczące ochrony przeciwpożarowej. Dobry wieczór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 08.06.2010 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Wszystko zależy od tego jakiej szerokości pojemnik będziesz miała. Jeśli pojemnik będzie szeroki na 1m to szerokość 1,2m w zupełności wystarczy (moim zdaniem). A swoją drogą po co Ci taki duży pojemnik:rolleyes: Akurat te 1,2 m wyszło nam pomiędzy przęsłami płotu.....i tak chyba zostanie...... no, no ......jak Kala stawia śmietnik, to pewnie niedługo przeprowadzka Pozdrowionka!!!! do przeprowadzki to jeszcze dłuuuuuuuga droga!!! Hej, hej!!! Jestem ... i już będę... zaglądać i paplać! Cywilizacja zagościła w me progi!!! Pozdrawiam serdecznie ciesze się bardzo !!!!! Rozdział 9. Ogrodzenia § 41. [bezpieczeństwo ludzi i zwierząt] 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. 2. Umieszczanie na ogrodzeniach, na wysokości mniejszej niż 1,8 m, ostro zakończonych elementów, drutu kolczastego, tłuczonego szkła oraz innych podobnych wyrobów i materiałów jest zabronione. 3. Przepisy ust. 1 i 2 nie dotyczą ogrodzeń wewnętrznych w zakładach karnych i aresztach śledczych. § 42. [Wymóg bezpieczeństwa] 14 1. Bramy i furtki w ogrodzeniu nie mogą otwierać się na zewnątrz działki. 2. Furtki w ogrodzeniu przy budynkach mieszkalnych wielorodzinnych i budynkach użyteczności publicznej nie mogą utrudniać dostępu do nich osobom niepełnosprawnym poruszającym się na wózkach inwalidzkich. § 43. [szerokość bramy i furtki] Szerokość bramy powinna wynosić w świetle co najmniej 2,4 m, a w przypadku zastosowania furtki jej szerokość powinna być nie mniejsza niż 0,9 m, przy czym na drodze pożarowej szerokości te regulują przepisy odrębne dotyczące ochrony przeciwpożarowej. Dobry wieczór:) dziekuje Zbyszku!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.06.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, przyszłam się przywitać. Z deszczem to ja bym na razie dała spokój przynajmniej na Podkarpaciu wystarczająco miękką ziemię każdy ma i kałuży przed domami i w niektórych domach, nie wspominając o osuwiskach.Ja przez te deszcze nie mogę ziemi przywieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 10.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dzień dobry. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 10.06.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 hejka dzięki za telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 11.06.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 no i znowu cenna rada Zbysia- nie wiedziałam, ze bramy i furtki nie moga się otwierac na zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.06.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witam, Kala o Twoim domku już chyba wszyscy wszystko powiedzieli ale najbardziej podoba mi się wypowiedź Afrodyty, że jej ślinka leci - MI TEZ - w planach też mieliśmy dom z bala ale stanęło na szkieletorze Kiedy planujecie robić to ogrodzenie drewniane? Nie ukrywam, że rozważamy taki sam pomysł bo mamy do zrobienia ok 200 mb ogrodzenia, i chętnie zobaczę jak to wygląda u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.06.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 wygląda na to, że przynajmniej "wymiary" mam w porządku (oczywiście odnośnie bram i furtek)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 13.06.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam Kalu:) Miłego dnia życzę......pozdrawiam pa!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 13.06.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 (edytowane) U mnie była już wieczorem burza i tak w nocy lało, ba nawet grad padał Misiek wybiegł z domu i sprawdzał, czy oby auta nie uszkodziło! Kala jak tam w szkole, chyba niedługo koniec tej nauki? http://lh6.ggpht.com/_AcP-Nr0kSsI/TBTk3lTX7QI/AAAAAAAABf4/nD24G83EJnM/3D_emoticon_156.gif.jpg Kala u Was też padało? Bo dzwoniłam do bratowej, u nich dalej sucho i musi podlewać warzywa itp. No Kala z tymi drzewkami, to ciut podlewania bys miała:eek: http://lh3.ggpht.com/_AcP-Nr0kSsI/TBTlf-mLvjI/AAAAAAAABjM/yNZa8VopBt8/3D_emoticon_59.gif.jpg Pozdrawiam Kala;) Edytowane 13 Czerwca 2010 przez taka_ja & taki_on:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 14.06.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 wygląda na to, że przynajmniej "wymiary" mam w porządku (oczywiście odnośnie bram i furtek)! Ja też,dzięki chociaż za to, że one są wg norm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.06.2010 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 dawno mnie tutaj nie było............ale też nie było o czym pisać!!! mąż ciągle szlifuje w środku: http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TBzfVicJkAI/AAAAAAAAGIU/WGXbEQRfkFM/s512/PICT0276.JPG i jeszcze sporo roboty przed Nim !!!!!! w między czasie połupał drewko na zime: http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TBzfabKqk0I/AAAAAAAAGIY/eG7_y9T30bc/s640/PICT0278.JPG i poukładał: http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TBzffZiX1XI/AAAAAAAAGIc/GltQEeMJlHY/s640/PICT0279.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.06.2010 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 ale przyjechało następne drewko: http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TBzfja5kvXI/AAAAAAAAGIg/NY4gkUY00IE/s640/PICT0281.JPG i znowu jest co robić!!! ....czekamy na legary, deski podłogowe, schody i płot!! Zdecydowalismy sie wreszcie i OSTATECZNIE na czarny dach!! W przyszłym tygodniu przyjedzie firma dekarska na pomiar dachu i ostateczna wycene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts