kala67 23.08.2010 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 z trawnika jestem zadowolona!!! ............ ale mam inny problem i prosze o rade........ Nie mam pojęcia jak wykończyć brzeg pomiedzy rabatą wyłóżoną włókniną i korą a trawą ??????? Myślałam, że to proste.......... zabrałam się do tego......... i wyszło mi takie coś: http://lh3.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/THKa9VpzZxI/AAAAAAAAGas/i95SUcqE8I4/s640/PICT0011.JPG nie jestem zadowolona:( nie podoba mi się przestałam więc dalej robić.......... ale mam jeszcze kawał do pokrycia włókniną i korą: http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/THKbH8qvRLI/AAAAAAAAGaw/A8V_qrfzotc/s512/PICT0015.JPG macie jakiś pomysł na wykończenie tego brzegu ??? ........szukałam u Toli w dzienniku...........ale znaleść nie moge:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 23.08.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Ja bym te kamienie zostawiła, ale zrezygnowała z tego piasku. W tym miejscu niech zostanie rowek między trawnikiem a kamieniami. W któryms dzienniku tak widziałam i fajnie to wyglądalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.08.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Kaluś trawy przybyło ale i drewienka na opał również co do zakończenia rabaty....wg Tolusi! zobacz na mój wpis 22.04.2010 tam znajdziesz dokładnie słowo w słowo Tolusia zapodała:rolleyes: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?77072-Dziennik-budowy-akowego-gniazdka-ju%C5%BC-mieszkamy!!!!/page3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.08.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 aaaaa i poniżej zaraz zobaczysz szydełkowe szaleństwo mojej teściowej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 23.08.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Kala - "takie coś" to się chyba szybko rozlezie. Kamienie super sprawa ...ale : -więcej -wyżej -poklejone zaprawą cementową ... jakby murek Nie wiem czy trafiłoby to w twój gust ...mnie się widzi. Fotka z ogródka mojej koleżanki . Kiepsko widać ... noc już była a my grilowali http://img155.imageshack.us/img155/6995/dsc4099.jpg Fajnie ma też alejki zrobione . Te mniej uczęszczane - na środku cos sobie rośnie i tylko to przycinają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.08.2010 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Kaluś trawy przybyło ale i drewienka na opał również co do zakończenia rabaty....wg Tolusi! zobacz na mój wpis 22.04.2010 tam znajdziesz dokładnie słowo w słowo Tolusia zapodała:rolleyes: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?77072-Dziennik-budowy-akowego-gniazdka-ju%C5%BC-mieszkamy!!!!/page3 aka.........właśnie byłam u Toli....... zobaczyłam Jej piękny ogród, jej obrzeża trawników......... ........i chyba pójde się pochlastać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.08.2010 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Ja bym te kamienie zostawiła, ale zrezygnowała z tego piasku. W tym miejscu niech zostanie rowek między trawnikiem a kamieniami. W któryms dzienniku tak widziałam i fajnie to wyglądalo. najpierw był sam rowek bez piasku.......... ale kamienie zlatywały do rowka, kora sie wysypywała:( wrrrrrrrrrrrrrrrr...........:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.08.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Kala - "takie coś" to się chyba szybko rozlezie. Kamienie super sprawa ...ale : -więcej -wyżej -poklejone zaprawą cementową ... jakby murek Nie wiem czy trafiłoby to w twój gust ...mnie się widzi. Fotka z ogródka mojej koleżanki . Kiepsko widać ... noc już była a my grilowali http://img155.imageshack.us/img155/6995/dsc4099.jpg Fajnie ma też alejki zrobione . Te mniej uczęszczane - na środku cos sobie rośnie i tylko to przycinają. Jeżyku.........fajnie to wygląda...........ale raz, że nie mam tylu kamieni........ a dwa nie chce mieć przy każdej rabacie murka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 23.08.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witamy po urlopie z tego szydełkowania widać powstaje piękne dzieło Co do wykończenia rabaty, my chcemy w przyszłości wykończyć rabatki kostką, żeby wygodnie kosiło się trawę. Zaraz poszukam jakieś foto. O takim czymś http://smb-tombud.pl/media/gallery/4/4b177b5fc33a3kostka_granit_czerwona_8_11.jpg Także podrzucam nasz pomysł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.08.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Kaluś... ja proponuję obrzeże do trawnika... takie coś plastikowe, wkopywane. Do kupienia w każdych obi, Lm czy casto. Kamienie nie będą wygodne przy koszeniu, bo piasek i tak przerośnie trawą, ta dojdzie do kamieni i nie dasz rady kosić bo za wysoko ustawione. Tak mam w starym ogrodzie na pograniczu z włókniną wyłożoną kamieniami i jest ok. I korę zatrzyma i skosić będzie można bez większych ceregeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.08.2010 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Witamy po urlopie z tego szydełkowania widać powstaje piękne dzieło Co do wykończenia rabaty, my chcemy w przyszłości wykończyć rabatki kostką, żeby wygodnie kosiło się trawę. Zaraz poszukam jakieś foto. O takim czymś http://smb-tombud.pl/media/gallery/4/4b177b5fc33a3kostka_granit_czerwona_8_11.jpg Także podrzucam nasz pomysł. Pozdrawiam pomysł rewelacyjny........i napewno fajnie wygladałaby rabatka wykończona kostką... tylko koszty spore.... Kaluś... ja proponuję obrzeże do trawnika... takie coś plastikowe, wkopywane. Do kupienia w każdych obi, Lm czy casto. Kamienie nie będą wygodne przy koszeniu, bo piasek i tak przerośnie trawą, ta dojdzie do kamieni i nie dasz rady kosić bo za wysoko ustawione. Tak mam w starym ogrodzie na pograniczu z włókniną wyłożoną kamieniami i jest ok. I korę zatrzyma i skosić będzie można bez większych ceregeli. pójde sprawdzić ile to obrzeże kosztuje...... WITAM WSZYSTKICH WTORKOWO !!!! Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez kala67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.08.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kalus panowie, którzy wyceniali mi kaskadę proponowali na przyszłość zrobić obrzeże z tej samej kostki co mam wyłozoną przed domem....kładzie się ją na takim samym poziomie co trawa rośnie ,aby była łatwość koszenie (nie było różnicy poziomów)...niestety u mnie też w tej chwili koszty sa b.ograniczone na takie rzeczy i kostce ewentualnie pomarzę w p.roku..... a co do obrzeża plastikowego- sąsiad ma brązowe i przy korze naprawdę nieźle wygląda, a przy tym jeszcze łątwość koszenia jest, bo to łatwo ugiąć....a on ma esy, floresy i zero problemu przy koszeniu....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 24.08.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 aaaaa i poniżej zaraz zobaczysz szydełkowe szaleństwo mojej teściowej:wiggle: Zajrzałam. Gratuluję zdolnej teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.08.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Zajrzałam. Gratuluję zdolnej teściowej CIESZĘ SIĘ, ŻE SIĘ PODOBA...... niedługo nowe zazdroski kuchenne bedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.08.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 CIESZĘ SIĘ, ŻE SIĘ PODOBA...... niedługo nowe zazdroski kuchenne bedą akuś..............zapomniałam napisać...........mi też się bardzo podobają szydełkowe cudeńka Twojej teściowej!!!":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 24.08.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kala skoro już wciągnęło Cię szydełko to może sobie jakieś machniesz? Jakby co to służę wzorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 24.08.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Cześć Kaluś,my mamy takie plastikowe obrzeża wokół nasadzeń pomiędzy żwirkiem a trawą, sprawdzają się super, mają ok 15-20cm wysokości, Artur przecinał je na pół tak by miały 8-10 cm i wkopywał. Wedłóg mnie nie jest potrzebne tak wysokie czy tak bardzo wkopane i starcza go na 2 razy więcej powieżchni Fajnie,że już lepiej się czujesz A w kolejne wakacje, też wyjeżdżamy do Chorwacji Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 24.08.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kala skoro już wciągnęło Cię szydełko to może sobie jakieś machniesz? Jakby co to służę wzorami. A ja mogę ???? plissssssssssssssssssss!!!!!! Jakieś nieskomplikowane, takie dla początkujących ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 24.08.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Pewnie, że możesz. Podrzuć na PW maila. W wolnym czasie zeskanuję i wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.08.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kala skoro już wciągnęło Cię szydełko to może sobie jakieś machniesz? Jakby co to służę wzorami. jesne, że chcę jakis prosty wzorek!!! masz coś z serduszkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts