Beauty 11.09.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 A propos przyklejania to u nas cegły na kominie były kładzione na zaprawę w kolorze grafitowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.09.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kaluś, co słychać - upolowałaś zdobycz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulaL 11.09.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Agula........domek śliczny!!!! a masz jakieś foto gdzie bardziej widac kamień na kominie?? i napisz mi na co ten kameń kładliście?? zaparwa?? klej?? jaki??? Kala - dziękuję Poniżej postaram się dołączyć zdjęcie komina... dodam w razie czego jako załącznik Z tego co widziałam to Górale kładli ten kamień na zaprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2010 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kaluś, co słychać - upolowałaś zdobycz? sure..........dziś niestety nie udało się pojechać do IKEA ( mąż do tej pory jeszcze nie wrócił z budowy:( walczy z kamieniem na kominie !!!! .........mam tylko nadzieje, że jutro jeszcze szafy będą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2010 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kala - dziękuję Poniżej postaram się dołączyć zdjęcie komina... dodam w razie czego jako załącznik Z tego co widziałam to Górale kładli ten kamień na zaprawie. Agula.......widze, że u Ciebie na kominie jasny kamień leży....... Ja zdecydowałam się na grafitowy i czarne fugi......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.09.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 sure..........dziś niestety nie udało się pojechać do IKEA ( mąż do tej pory jeszcze nie wrócił z budowy:( walczy z kamieniem na kominie !!!! .........mam tylko nadzieje, że jutro jeszcze szafy będą??? teraz podają 4 szt.,jest szansa, że jutro będą, ale chyba najlepiej być rano? a od wtorku będzie kolejne 8, myślę, że ta szafa ma być w stałej sprzedaży, na pewno w końcu się uda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Dziś walczylismy z tym kamieniem.......... Najpier układaliśmy go na "sucho" http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TIu4cSBIF1I/AAAAAAAAGhU/NgNXTm6KaOg/s640/PICT0161.JPG zdecydowaliśmy się na czarną fuge.......aby pasowała do dachu....... Kiedyś w przyszłości obłożymy tym kamieniem dolną elewację wokół domku........ Dziś komin wygląda tak: http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TIu4lcOn27I/AAAAAAAAGhY/PaKqc58_nds/s640/PICT0164.JPG brakuje jeszcze czarnej kratki oraz wykończenia na górze ..... Trzeba też położyć na to jakiś impregnat.......uzyska się efekt "mokrego kamienia".....czyli szary kamień zrobi się grafitowy :) jak sie Wam podoba????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.09.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 po impregnacie chyba zyska kolor, bo teraz na tym zdjęciu jest jasny!! Ale bardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2010 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 po impregnacie chyba zyska kolor, bo teraz na tym zdjęciu jest jasny!! Ale bardzo ładny! ...zrobi się grafitowy.....mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.09.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 No no nooo:) Coraz pikniej:) Kalu. Śliczny będzie Wasz domek:) A jak jeszcze wokół będzie zielono...sielsko-anielsko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.09.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Komin wygląda bardzo ładnie Fajny pomysł z tym kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 11.09.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 (edytowane) Cześć Kala, Chcieliśmy pogratulować pięknego dachu. Zastanawialiśmy się jak kosztowo wychodzi taki dach w zestawieniu z dachówką ceramiczną. Mi (mypink-on) osobiście tak się gont podoba, a zarazem i Twoje rozwiązanie, że przy następnej budowie na pewno się uprę na coś takiego .. to będzie pewnie już za jakieś kilka (dziesiąt) lat . Tak w ogóle to ciągle podglądamy Twój dziennik i wszystko nam się bardzo podoba. Powodzenia w dalszym wykańczaniu! Edytowane 11 Września 2010 przez mypink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulaL 11.09.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kala, bardzo ładnie prezentuje się Wasz komin Nasze kominy mają całkiem inny odcień niż na zdjęciu. To chyba przez słońce, które pada na nie. W rzeczywistości są szaro zielone i dużo ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.09.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Kaluś, co słychać - upolowałaś zdobycz? mam, mam, mam!!!!!!!!!!!! mam szafę!!!! ....wczoraj nie udało sie pojechac do IKEA bo mąz do wieczora walczył z kominem... pod koniec wczorajszego dnia sprawdzałam dostępność szafy na stronie Ikea..........pisało, że jest 1 sztuka!!! więc dziś rodzina miała o 7 rano pobudke, żeby być na tam na otwarcie sklepu:):) ....na miejscu okazało sie, że jest właśnie ta 1 szafa!!! leżała sobie taka samotna.........jakby czekała na nas;) No no nooo:) Coraz pikniej:) Kalu. Śliczny będzie Wasz domek:) A jak jeszcze wokół będzie zielono...sielsko-anielsko:) Komin wygląda bardzo ładnie Fajny pomysł z tym kamieniem Bogusiu, Meganko...........dziekuje Wam dziewczyny! Cześć Kala, Chcieliśmy pogratulować pięknego dachu. Zastanawialiśmy się jak kosztowo wychodzi taki dach w zestawieniu z dachówką ceramiczną. Mi (mypink-on) osobiście tak się gont podoba, a zarazem i Twoje rozwiązanie, że przy następnej budowie na pewno się uprę na coś takiego .. to będzie pewnie już za jakieś kilka (dziesiąt) lat . Tak w ogóle to ciągle podglądamy Twój dziennik i wszystko nam się bardzo podoba. Powodzenia w dalszym wykańczaniu! Mypink.......ten dach wychodzi duzo drożej niż dachówka.........dlatego robimy go dopiero teraz....... Mam nadzieje, że efekt końcowy nam wynagrodzi tą cene;) .....a czy możesz dac mi namiary na sklep gdzie kupowaliście kolorowe bejce do drewna????? Kala, bardzo ładnie prezentuje się Wasz komin Nasze kominy mają całkiem inny odcień niż na zdjęciu. To chyba przez słońce, które pada na nie. W rzeczywistości są szaro zielone i dużo ciemniejsze. Agula.....to czekam na nowe zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.09.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Szczęściara! Gratulacje ze zdobycia szafy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 12.09.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Przyłączam się do gratulacji! Składaj i pokazuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.09.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Szczęściara! Gratulacje ze zdobycia szafy:-) Przyłączam się do gratulacji! Składaj i pokazuj! dziewczyny........właśnie mąż z córką składają... jesli dziś im się uda......to pokaże !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.09.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 kala. kominy świetnie pasują do idei Waszego domku W połączeni z pokryciem dachu dają wyrazisty efekt. Też czekam na szafę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 12.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Ktoś mi zap...ł. ciii... bo siem wyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 12.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witaj Kala!!!! Uffffffffffff nadrobiłam zaległości.... jednym tchem, którego mało mi nie zabrakło;) Kala pokoiki to wygladaja teraz jeszcze na małe, ale zapewne są większe;) Kamień na komin -pierwsza klasa - nie wspomnę o blachodachówce, która faktycznie jest gontopodobna i domek nią przykryty, z daleka nie jednego oszuka;). Pikny dom, pikny:) Kala mi tu ptaki, które odlatują, a przyleciały od Ciebie -gadoliły, że planujecie te święta BN spędzić w nowym domku;) i niedługo przeprowadzka:) Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts