Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agula........domek śliczny!!!!

a masz jakieś foto gdzie bardziej widac kamień na kominie??

i napisz mi na co ten kameń kładliście?? zaparwa?? klej?? jaki???

Kala - dziękuję :) Poniżej postaram się dołączyć zdjęcie komina... dodam w razie czego jako załącznik :)

Z tego co widziałam to Górale kładli ten kamień na zaprawie.

osiek komin..jpg

Kala - dziękuję :) Poniżej postaram się dołączyć zdjęcie komina... dodam w razie czego jako załącznik :)

Z tego co widziałam to Górale kładli ten kamień na zaprawie.

Agula.......widze, że u Ciebie na kominie jasny kamień leży.......

Ja zdecydowałam się na grafitowy i czarne fugi.........

sure..........dziś niestety nie udało się pojechać do IKEA :((

mąż do tej pory jeszcze nie wrócił z budowy:( walczy z kamieniem na kominie !!!!

.........mam tylko nadzieje, że jutro jeszcze szafy będą???:(

:(

teraz podają 4 szt.,jest szansa, że jutro będą, ale chyba najlepiej być rano?

a od wtorku będzie kolejne 8, myślę, że ta szafa ma być w stałej sprzedaży, na pewno w końcu się uda!

Dziś walczylismy z tym kamieniem..........

Najpier układaliśmy go na "sucho" :)

http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TIu4cSBIF1I/AAAAAAAAGhU/NgNXTm6KaOg/s640/PICT0161.JPG

zdecydowaliśmy się na czarną fuge.......aby pasowała do dachu.......

Kiedyś w przyszłości obłożymy tym kamieniem dolną elewację wokół domku........

Dziś komin wygląda tak:

http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TIu4lcOn27I/AAAAAAAAGhY/PaKqc58_nds/s640/PICT0164.JPG

brakuje jeszcze czarnej kratki oraz wykończenia na górze .....

Trzeba też położyć na to jakiś impregnat.......uzyska się efekt "mokrego kamienia".....czyli szary kamień zrobi się grafitowy :):):)

jak sie Wam podoba?????

Cześć Kala,

Chcieliśmy pogratulować pięknego dachu. Zastanawialiśmy się jak kosztowo wychodzi taki dach w zestawieniu z dachówką ceramiczną.

Mi (mypink-on) osobiście tak się gont podoba, a zarazem i Twoje rozwiązanie, że przy następnej budowie na pewno się uprę na coś takiego .. to będzie pewnie już za jakieś kilka (dziesiąt) lat :wiggle:.

Tak w ogóle to ciągle podglądamy Twój dziennik i wszystko nam się bardzo podoba.

Powodzenia w dalszym wykańczaniu!

Edytowane przez mypink

Kaluś, co słychać - upolowałaś zdobycz? :)

mam, mam, mam!!!!!!!!!!!! :)

mam szafę!!!!

....wczoraj nie udało sie pojechac do IKEA bo mąz do wieczora walczył z kominem...

pod koniec wczorajszego dnia sprawdzałam dostępność szafy na stronie Ikea..........pisało, że jest 1 sztuka!!!

więc dziś rodzina miała o 7 rano pobudke, żeby być na tam na otwarcie sklepu:):):)

....na miejscu okazało sie, że jest właśnie ta 1 szafa!!!

leżała sobie taka samotna.........jakby czekała na nas;)

No no nooo:) Coraz pikniej:) Kalu.

Śliczny będzie Wasz domek:) A jak jeszcze wokół będzie zielono...sielsko-anielsko:)

Komin wygląda bardzo ładnie :)

Fajny pomysł z tym kamieniem :)

Bogusiu, Meganko...........dziekuje Wam dziewczyny!:)

Cześć Kala,

Chcieliśmy pogratulować pięknego dachu. Zastanawialiśmy się jak kosztowo wychodzi taki dach w zestawieniu z dachówką ceramiczną.

Mi (mypink-on) osobiście tak się gont podoba, a zarazem i Twoje rozwiązanie, że przy następnej budowie na pewno się uprę na coś takiego .. to będzie pewnie już za jakieś kilka (dziesiąt) lat :wiggle:.

Tak w ogóle to ciągle podglądamy Twój dziennik i wszystko nam się bardzo podoba.

Powodzenia w dalszym wykańczaniu!

Mypink.......ten dach wychodzi duzo drożej niż dachówka.........dlatego robimy go dopiero teraz.......

Mam nadzieje, że efekt końcowy nam wynagrodzi tą cene;)

.....a czy możesz dac mi namiary na sklep gdzie kupowaliście kolorowe bejce do drewna?????

Kala, bardzo ładnie prezentuje się Wasz komin ;) Nasze kominy mają całkiem inny odcień niż na zdjęciu. To chyba przez słońce, które pada na nie. W rzeczywistości są szaro zielone i dużo ciemniejsze.

Agula.....to czekam na nowe zdjęcia:)

Witaj Kala!!!!

Uffffffffffff nadrobiłam zaległości.... jednym tchem, którego mało mi nie zabrakło;)

Kala pokoiki to wygladaja teraz jeszcze na małe, ale zapewne są większe;)

Kamień na komin -pierwsza klasa - nie wspomnę o blachodachówce, która faktycznie jest gontopodobna i domek nią przykryty, z daleka nie jednego oszuka;).

Pikny dom, pikny:)

Kala mi tu ptaki, które odlatują, a przyleciały od Ciebie -gadoliły, że planujecie te święta BN spędzić w nowym domku;) i niedługo przeprowadzka:)

Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii