kala67 15.10.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 oż jaki ten Twój chłop złoty Kaluś!!! Akuś.......nie chwal Go tak głośno.......bo usłyszy i jeszcze mi się zbuntuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.10.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Akuś.......nie chwal Go tak głośno.......bo usłyszy i jeszcze mi się zbuntuje :) ON? z tym spokojnym charakterkiem? nigdy! wierzę w niego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 ..wiesz........człowiek nigdy niczego nie może byc pewnym:) Zastanawiałam sie dlaczego nie wschodzi u nas trawka wysiana 2 tygodnie temu??? ale Meganka mnie uświadomiła, że trawe trzeba podlewać!!! a ja liczyłam na deszcz:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.10.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 a trzeba, trzeba....! u nas cdziś w nocy padało a u Was niet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 u nas deszcz zapowiadają na jutro dopiero!! może wreszcie trawka wzejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.10.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 juz jej może być zimno, może poczeka do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.10.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 z wątku Elfir http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał lady in red http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Elfir! Jeszcze raz proszę o radę Jakieś 2-3 tygodnie zasialiśmy trawę i ..............nic,kompletnie nie kiełkuje... odp. Elfirka Może już być za zimno. W niskich temperaturach kiełkuje dłużej a częśc nasion czeka do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.10.2010 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Loooo, ale fajny materac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 (edytowane) dziękuje dziewczynki za wskazówki dotyczace trawy;) przyjdzie mi poczekac na trawke do wiosny !!! ale mam jeszcze takie pytanko.........mam na działce kilka roślinek w donicach......... jakies iglaki, juki.........myslicie, że jeszcze moge je przesadzić do gruntu??? bo w nocy jakieś przymrozki już są co myslicie??? małgoś....witaj Edytowane 16 Października 2010 przez kala67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.10.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 ja sadziłam róże wczoraj, więc śmiało jak dla mnie iglaczki możesz posadzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.10.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Witam;) Ja dostałam od sąsiadki też jakieś (zapomniałam i muszę zapytać znowu co to za rośliny) roślinki -podobne do klonu, hmmm ale kwitną, mają podobne do malw kwiaty. Ot tyle o nich wiem, narazie, ale wsadziłam je jakieś 5 dni temu i sąsiadka wczoraj powiedziała, że mi znowu przyniesie, jak chcem. Toż wezmę, jak coś kwitnie to dla mnie... No i też będę Kala wsadzała. Dwa lata temu rozsadzałam już późno irysy, pomyslałam - niech się dzieje wola boska. Myslałam, że jednak zmarnowałam je, a tutaj przyjęły się... Moja róża puściła dość długie pędy, a to kulista, ale z cięciem poczekam do wiosny, teraz zastanawiam się, czy oby tak za tydzień już jej nie opatulić... bo jakoś w tamtym roku i 2 lata temu miałam w listopadzie okryte agrowłókniną. Sąsiadce zmarzły, któa w pod koniec listopada okrywała. A z trawką może tak być Kala, że na wiosnę zobaczysz i wtedy dosadzisz. Kala te Wasze pokoje to duże są czy wyglądają na takie malutkie... Mąż to istny pracuś Buziakiiiiii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 16.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Witam się u Ciebie (również sobotnio) Ale i tak się ciesz, bo już chociaż wysiałaś trawę...bo u mnie to .....hmmm ,a może nie nazwę tego:) Zmykam się szykować pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Drożdżówka dla leniuchów 10 dkg drożdży rozkruszyć w misce wsypać 1 szklanka cukru + cukier waniliowy, nie mieszać 5 jaj roztrzepać ze szczyptą soli i wlać do miski, nie mieszać wlać 1 szklankę oleju, nie mieszać 1 szklankę zimnego mleka, nie mieszać 4,5 szklanki mąki przesiać, nie mieszać Nie mieszać!!!! wstawić do lodówki na 3-10 godzin:) Po wyjęciu z lodówki dopiero wymieszać ciasto i wyłożyć na posmarowaną blachę. można położyć owoce /jablka w cząstkach, śliwki/. Na to kruszonkę: 3/4 szklanka mąki, 1/2 kostki tłuszczu, 1/2 szklanka cukru, zagnieśc. Piec ok. 40 minut w temperaturze 150 stopni. SMACZENEGO Kala czy trzeba dać olej czy można dać margarynę... Moja teściowa niczego nie zje z olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Arnika.........w przepisie jest 1 szklanka oleju.........nie mam pojęcia czy z margaryną wyjdzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.10.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 No właśnie... ja też nie mam pojęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Kaluś a ja skopiowałam ten przepis do naszego wątku z przepisami: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?146958-Przepisy-obiadowo-deserowe-Pań-z-koła-)))&p=4347209#post4347209 Wpisujcie kobietki tam ostatnio sprawdzone przez WAs przepisy, albo wypróbowane, które się sprawdziły itp. Kala niedługo listopad i znowu przyjdzie czas na dojrzewanie pierniczków...patrz niedługo kolejny ROK;) Aaaaaaaaaaaaa ten przepis na drożdżówkę dla leniwych to na dużą blaszkę - tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 ..widzisz jak ten ROK nam szybko minął na FM !! w szoku jestem :) drożdżówka na dużej blaszce będzie niższa, a na mniejszej blaszce wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.10.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Kaluś przydreptałam do ciebie możesz spokojnie sadzić iglaki...a trawka będzie dłużej wschodzić, bo potrzebuje trochę ciepełka i wilgoci. Jeśli możesz to podlej ją. No chyba że spadnie deszcz to wtedy oczywiście nie. Rzadko coś piekę, ale jeśli już to uwielbiam drożdżówkę, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Babcia co sobotę robiła drożdżowkę a ja uwielbiałam podjadać takie rosnące ciasto ( zwłaszcza kruszonkę). Chętnie wypróbuję twój przepis. Mam tylko jedną wątpliwość co do przechowywania ciasta w lodówce. Czy napewno? Według mnie drożdze lubią ciepło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 16.10.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 ..widzisz jak ten ROK nam szybko minął na FM !! w szoku jestem :) drożdżówka na dużej blaszce będzie niższa, a na mniejszej blaszce wyższa Właśnie chciałam zapytać na jaką jest blachę Pomyślałam,że może na taką podłużną typowo na babki,jak myślisz może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 od 3 do 10 godzin ma ciasto bez mieszania stac w lodowce:) dopiero po wyjęcie porządnie wymieszać. a blacha każda będzie dobra......jedynie grubośc drożdżówki bedzie inna:) ...dajcie znać jak Wam sie udało ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts