AgaJeżyk 24.11.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Kala ...czy twój dom osiada ?Myślę o tym czy ta różnica nie będzie większa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jeżyku.....myśle, że osiadanie mamy juz za sobą. Teraz spokojnie możemy montowac opaski , drzwi i schody...... ale najpierw trzeba podłogi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.11.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 To pocieszające bo gdyby przyszlo ci obniżyć szafki to ciut ciut.Takiej różnicy nie poczujecie. Bo podniesienie okien jest co prawda w naszych domach wykonalne ...ale kłopotliwe ...i pewnie widoczne . Tego się tynkiem nie przykryje...Możesz poradzić sie wykonawcy jak się z tym uporać. Oni na pewno zderzyli sie z takim problemem nie raz.Twoja chatka jest z płazów to może jest łatwiej podnieść okna ...? A swoją drogą zastanawiam się gdzie tkwi błąd? Za nisko okna ? ...za wysoko wylewka ? ( to wlazłaby na bale) A może za wysokie legary ? Jak wygląda wasza podłoga warstwami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 mąż poprostu dał na posadzkę grubszą warstwe wełny i wyższe legary. Chciał aby od dołu było nam cieplutko:) Ponadto dechy podłogowe robili nam na zamówienie też z porządnej grubej dechy!!! i tym sposobem mamy 1,5 cm wyżej:) .....Zastanawiam sie na zrobieniu w kuchni parapetów z grubszej dechy........wtedy bedą wyżej:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.11.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Aaaa widzisz ! Przecież rama okna ma też swoją grubość i na pewno da się wsunąc grubszy parapet a okno sie otworzy ! To byłoby najlepsze rozwiązanie. Tylko parapet musi byc klejony bo lite drewno będzie "łódkować". U mnie troszku sie wygło ...ale mnie to nie przeszkadza. Wszak wsiowa chałupa nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Aaaa widzisz ! Przecież rama okna ma też swoją grubość i na pewno da się wsunąc grubszy parapet a okno sie otworzy ! To byłoby najlepsze rozwiązanie. Tylko parapet musi byc klejony bo lite drewno będzie "łódkować". U mnie troszku sie wygło ...ale mnie to nie przeszkadza. Wszak wsiowa chałupa nie ? Jeżyku.....pokaż kochaniutka zdjęcia swoich parapecików....i innych postępów w domku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.11.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Jeżyku.....pokaż kochaniutka zdjęcia swoich parapecików....i innych postępów w domku!! No taaaak ...dawno Kala zdjęć nie wołała Poczekaj ...niech pomyślę ...Może na picasa wrzucę nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.11.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Cześć balowiczki (i inni komentatorzy)! Kaluś, jak oglądam Twoje fotki, to czuję, jak to drewno pachnie. Super wyszła podłoga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 witaj sure Jeżyku.....dawaj fotki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Postępy w pokoju Martynki.było tak: http://lh5.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TKy7W2_x4iI/AAAAAAAAGqQ/e1JzagGOhzs/s640/PICT0290.JPG teraz jest tak: http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TOlQCb-J_qI/AAAAAAAAGzE/e_nmabVhgYA/s640/PICT0535.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Kaluś - grubszy parapet - to może byc strzał w dziesiątkę...a wydałaby się 1,5 cm co to jest...a jednak!! Sure - mam te same wrażenie, Chciałabym kiedyś poczuć to na żywo:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Kaluś - grubszy parapet - to może byc strzał w dziesiątkę...a wydałaby się 1,5 cm co to jest...a jednak!! Sure - mam te same wrażenie, Chciałabym kiedyś poczuć to na żywo:cool: dziewczynki jak tylko to wszystko jakoś wykończe i urządze.....to zorganizujemy spotkanko u mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.11.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 dziewczynki jak tylko to wszystko jakoś wykończe i urządze.....to zorganizujemy spotkanko u mnie:) już nie mogę doczekać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.11.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 ja też! ale bale już oglądałam, tylko przelotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 w planie mam wyjazd do IKEA w sobote... chciałam sobie kupic tą białą komódke w promocji!! ale chyba nic z tego nie będzie:( Nelka pisała, że u nich w Katowicach mieli w promocji 800 szt i zostało 28 tylko:( więc do soboty nie ma szans aby jeszcze były:(:( .....dlaczego ja mam tak daleko do IKEA??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 24.11.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A teraz mam dwie złe wiadomości i jedną dobrą... od której zacząć???? złe wiadomości to: 1. po położeniu podłogi w kuchni okazało sie, że od podłogi do parapetu mam 90cm. Natomiast szafka kuchenna ze zlewem, która ma stac pod oknem ma 91,50 zm wysokości . Zlew wyjdzie więc 1,5 cm nad parapetem ..nie wiem co z tym zrobić ????????? 2. Lakier na dechach podłogowych można kłaść jesli temperatura powietrza wynosi ponad +10 stopni. a tu zapowiadają atakizimy i pogorszenie pogody :( i mamy problem:( nie wiemy czy zamawiać faceta do cyklinowania teraz czy poczekac do wiosny i cieplejszej pogody??? :( Dobra widomość jest taka, że brałam udział w badaniu rynku na temat mojego pokrycia dachowego i za ten udział dostałam dziś za pośrednictwem poczty bon na kwote 100 zł !!!! w wekeend wybieram się do IKEA , dołoże do tego 29,99 i kupie komódke do pokoju gościnnego;) A nie możecie włączyć ogrzewania? Ja w ubiegłym roku cyklinowałam i lakierowałam w styczniu, w tych mrozach i wszystko ok - było lekko włączone ogrzewanie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 no z tym jest problem.....bo jak skróce nóżki szafek to bedą dla nas za niskie.........oboje z mężem jesteśmy wysocy.....nie będzie wygodnie z niższymi szafkami:( Kominek mam......ogrzewanie rozprowadzone.........ale nie mam kaloryferów na ścianach jeszcze.......najpierw trzeba pomalować ściany i położyć lakier......i koło się zamyka :) ...więc sama widzisz, że nie moge włączyc ogrzewania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.11.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Kala ...ja czytam te mądrości : http://www.legierski.pl/pdf/bejcanat.pdf i oni tam madruja się, że trzeba to lakierem potraktować. O : "BEJCA EFEKT NATURALNY nie moe pozostac bez nałożenia powłoki ochronnej. Do pokrywania zalecamy nasze Lakiery PU.Zastosowanie Lakierów Szelakowych EK-SH moe doprowadzic, w przypadku kilku odcieni barw, do ich zmiany.Jako powłok na bejce nie wolno stosowac lakierów rozjasniajacych (DuoDur - Efekt Naturalny; Duplo - Efekt Naturalny, DuoCryl Efekt Naturalny, Szlachetny odcien 79396) i produktów woskowych. Dla unikniecia zmian barwy drewna wywołanych działaniem swiatła polecamy, w zalenosci od rodzaju uytego drewna, dodanie Rolikonu (koncentratu chroniacego przed działaniem swiatła) albo uycie Lakieru Meblowego PU." A czym wy zamierzacie to jeszcze pomaziać ? Bo lakier odpada - drewno nie oddycha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.11.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Kala ...ja czytam te mądrości : http://www.legierski.pl/pdf/bejcanat.pdf i oni tam madruja się, że trzeba to lakierem potraktować. O : "BEJCA EFEKT NATURALNY nie moe pozostac bez nałożenia powłoki ochronnej. Do pokrywania zalecamy nasze Lakiery PU. Zastosowanie Lakierów Szelakowych EK-SH moe doprowadzic, w przypadku kilku odcieni barw, do ich zmiany. Jako powłok na bejce nie wolno stosowac lakierów rozjasniajacych (DuoDur - Efekt Naturalny; Duplo - Efekt Naturalny, DuoCryl Efekt Naturalny, Szlachetny odcien 79396) i produktów woskowych. Dla unikniecia zmian barwy drewna wywołanych działaniem swiatła polecamy, w zalenosci od rodzaju uytego drewna, dodanie Rolikonu (koncentratu chroniacego przed działaniem swiatła) albo uycie Lakieru Meblowego PU." A czym wy zamierzacie to jeszcze pomaziać ? Bo lakier odpada - drewno nie oddycha ... my wszystkie ściany, które rozjasnialiśmy odrazu pokrywaliśmy powłoką DuoCryl Profi 4 wszystkie preparaty do drewna kupowaliśmy u Legierskiego, teraz na podłogi też będziemy kupowac u nich lakiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 25.11.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 w planie mam wyjazd do IKEA w sobote... chciałam sobie kupic tą białą komódke w promocji!! ale chyba nic z tego nie będzie:( Nelka pisała, że u nich w Katowicach mieli w promocji 800 szt i zostało 28 tylko:( więc do soboty nie ma szans aby jeszcze były:(:( .....dlaczego ja mam tak daleko do IKEA??? jak wybudują IKEA w Brydzi to będziesz miała bliżej ..jeszcze rok musisz jednak poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts