kala67 17.07.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 pajogor....dzieki za fotke a co to za roslinki u Ciebie rosną??? megana.....dzięki za podpowiedż w sprawie tych odpływów na wode w murkach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Meg.....tam sobie własnie pomyslałam....ile metrów mają Twoje słupki??? Nie wiem czy mogę!!!???? Nasze slupki mają 2metry, ale my nie mamy podmurówki, więc spokojnie 50cm wkopane i wmurowane, wystarczają. Natomiast do płyt podmurówkowych musicie się dokladnie zapytać ( 1,50m-siatka; 30-50cm-podmurówka; no i coś w ziemi - tak w/g mojego rozeznania, ale ja się przecież nie znam ) megana ja przez 10 lat nie mialam podmurówki i powiem ci, że nic się dzialo, żaden słupek się nie przechylił, choć pies często na nią skakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.07.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 tez bym robiła bez modmurówki bo to przeciez taniej!! ale boje sie, że chwasty będa przełaziły przez pot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.07.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 tez bym robiła bez modmurówki bo to przeciez taniej!! ale boje sie, że chwasty będa przełaziły przez pot A skąd te chwasty??? Ty będziesz mieć trawkę, sąsiedzi trawkę, to skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Wiesz, ja bardzo lubię ( jak juz kiedys pisalam ) ogrody naturalne, więc trochę natury mi nie przeszkadza Takie trochę to się gumka wytrze!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 tez bym robiła bez modmurówki bo to przeciez taniej!! ale boje sie, że chwasty będa przełaziły przez pot A skąd te chwasty??? Ty będziesz mieć trawkę, sąsiedzi trawkę, to skąd? o tuż to, o tuż to!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.07.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 no własnie chodzi o to, że ja póki co....z żadnej strony nie mam sąsiada więc lepiej będzie jak zrobie tą podmurówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.07.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 no własnie chodzi o to, że ja póki co....z żadnej strony nie mam sąsiada więc lepiej będzie jak zrobie tą podmurówke No tak, to może jednak zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.07.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 A ja będe miała rumianki, a nie chwasty! Pieknie będzie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 17.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 no własnie chodzi o to, że ja póki co....z żadnej strony nie mam sąsiada więc lepiej będzie jak zrobie tą podmurówke Zazdroszczę braku siąsiadów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 18.07.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 a co to za roślinki u Ciebie rosną??? Kala te krzaczki to bukszpany. Mam nadzieję, że jak ładnie urosną to je sobie ładnie wyrzeźbię Jakby co to mogę dać Ci namiary gościa z allegro u którego wszystko braliśmy na ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 18.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 kami--lla .. własnie blat kuchenny planuje zrobić drewniany troche martwie sie czy ta biala kuchnia bedzie praktyczna?? ale jedno wiem....napewno nie chce ciemnej kuchni !!!! ciemna tez nie jest praktyczna, tez rączki się mogą odbić ja tez myśle o jasnej kuchni, zwłaszcza że od północy będzie, marzy mi się wanilinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 18.07.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Kala - o co chodzi z Twoim awatarkiem? Ja go raz widzę, raz nie dziś go nie widzę (i nic nie piłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.07.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 andulka..... sama nie wiem dlaczego raz widac a raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 19.07.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 dankaf..... czy na allegro kupowałas siatke powlekaną??? cześc...przepraszam dopiero zauważyłam pytanie Nie jeszcze nie zamawiałam.Chciałam popatrzec na ceny.Planujemy po dachu bo wtedy koniec z ciężkim sprzętem na naszej działce.Myślę że we wrześniu lub na wiosnę temat zrobi sie bardziej na topie.Zdecydowaliśmy (a właściwie mąż) że zamówimy siatkę wys.120...............widzieliśmy taką i fajnie wygląda. 120cm i jeszcze z 30 cm murka to akurat 150 cm wys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.07.2009 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam wszystkich!!...na budowie nic sie nie dzieje. Czekamy na bale, co ma nastapic 27 lipca!!Wykonawca fundamentów jutro będzie je poprawiał.a tak poza tym to cały dzień pada:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 20.07.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 witajcie, u nas nawet niezla pogoda. Nie pada, jest chłodniej niż do tej pory, a więc super! A na działce spokój, mam nadzieje, że nie na długo !!!! GRATULUJĘ 10 TYS WYŚWIETLEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryszna23 21.07.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kala! Masz znajomych z Zielonej Góry, ktorzy od początku entuzjastycznie podchodzili do pomysłu budowy domu z bali! I nie pytali, czy się aby nie zapali... A do tego bardzo chetnie wypiją piwo na ganku, gdy tylko takowy będzie! Co nastąpi pewnie jeszcze w tym roku! Gratulujemy pomysłu, odwagi i trzymamy kciuki za budowę domu z zapałek! Projekt domu bardzo fajny, a budowa idzie w tempie rekordowym - będzie miał piesek gdzie polatać, może zostawi w spokoju sprzęty domowe jak się wylata po ogródku! Pozdrawiamy z Zielonej Góry - Siudki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryszna23 21.07.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 A jeżeli chodzi o kuchnię- baaaardzo fajna!Pasuje do ogólnej koncepcji drewnianego, sielskiego domku... Planujesz drewnianą podłogę czy płytki? Jeżeli płytki to wybieraj takie, żeby nie były gładkie na powierzchni -chyba, że mycie podłogi w kuchni sprawia Ci frajdę! Najlepiej wybierz takie , ktore udaja stare i są nierówne - na nich nic nie widać... Ja niestety wybrałam prawie gładkie i jasne i teraz codziennie muszę witać się ze szmatą...Tym bardziej, że sierściuch ma miskę z wodą w kuchni i pije jak prosię...Zero kultury ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.07.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Megana.........juz 10 tyś wyswietlen??? kużwa, jestem w szoku, że ktos to wogole czyta kryszna23....miło mi, że wpadłas do mojego dziennika Mam nadzieje, że uda nam sie wypić kawke na tarasie ale to raczej nie będzie w tym roku!!!! jeżeli chodzi o podłoge w kuchni...to chcę mieć deski na podłodze. Kafli w domku chce miec jak najmniej !!! jedynie nad wanną czy nad umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts