kala67 21.07.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dzis mielismy spotkanie w sprawie ogrzewania domu. Wybrana opcja to kominek z płaszczem wodnym + buforowy zbiornik akumulacji ciepła 500/160l. Cała instalacja kominkowa składajaca sie z tego co wyżej + izolacja +naczynia wzbiorcze + przewody, pompy, złaczniki itd + inastalacja, montaż, uruchomienie i regulacja RAZEM 18300 zł Prosze o uwagi czy to tanio czy drogo?????bo jestem zielona w tym temacie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 21.07.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 andulka..... sama nie wiem dlaczego raz widac a raz nie i ja też nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 21.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 a i zapomiałam powiedziec doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.07.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 andulka..... sama nie wiem dlaczego raz widac a raz nie i ja też nie widzę Kalu może zapytaj o awatarek Edzi moderatora albo ponurego - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.07.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 a gdzie o to zapytać ich???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 21.07.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 A jeżeli chodzi o kuchnię- baaaardzo fajna!Pasuje do ogólnej koncepcji drewnianego, sielskiego domku... Planujesz drewnianą podłogę czy płytki? Jeżeli płytki to wybieraj takie, żeby nie były gładkie na powierzchni -chyba, że mycie podłogi w kuchni sprawia Ci frajdę! Najlepiej wybierz takie , ktore udaja stare i są nierówne - na nich nic nie widać... Ja niestety wybrałam prawie gładkie i jasne i teraz codziennie muszę witać się ze szmatą...Tym bardziej, że sierściuch ma miskę z wodą w kuchni i pije jak prosię...Zero kultury ... nierówne? nie polecam, moja mama kupiła takie chropowate - że niby bezpieczniej i teraz co jakiś czas trzeba je szorować, bo zachodzą brudem z kolorem maskującym prędzej się zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 21.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 najlepsze są z rozmazanym wzorkiem i z połyskiem - połysk sprawia ze wyglądają jak świeźo umyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.07.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 dziewczyny na szczęście nie planuje w kuchni ani równych, ani nierównych kafli więc problemu z wyborem nie będzie Chce mieć w kuchni deski drewniane, chociaz mąż mówi,że to nie praktyczne w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 21.07.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 dziewczyny na szczęście nie planuje w kuchni ani równych, ani nierównych kafli więc problemu z wyborem nie będzie Chce mieć w kuchni deski drewniane, chociaz mąż mówi,że to nie praktyczne w kuchni w kuchni jednak często wody się używa, z drugiej strony kiedyś tylko drewniane podłogi się robiło i były na całe lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 22.07.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ja do kuchni wybiorę płytki, które wyglądem przypominaja drewno np: te Paradyża z linii Woodentic. Muszę je jednak zobaczy na własne oczy http://www.lazienki24.pl/produkt-lazienkowe_Ceramika_PARADYz_Woodentic-3165,98.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 kami-lla.....ładne te płytki....ale niestety nie będą skrzypieć a ja marze o skrzypiącej podłodze w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 22.07.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 to fakt ale cos za coś Ja myslałam tez o dechach w całym domu ( nawet w łazienkach ) Takich olejowanych lub woskowanych - jeszcze nie zgłębiłam różnic. Ale dechy niestety nie dają sie pod ogrzewanie podłogowe, które planuję w korytarzach, łazienkach i kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 no niestety nie nadają sie na ogrzewanie podłogowe!! dlatego u mnie podłogówka będzie tylko we wiatrołapie - żeby błoto z butów wysychało i w łazience. A w innych pomieszczeniach będą na podłodze dechy świerkowe ...już czuje jak pachną i jak skrzypią chyba jestem zboczona na tym punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 22.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 witaj kala67, wpadłam z rewizytą przeleciałam (za przeproszeniem) Twój dzienniczek i fajnie się składa, że zaczynamy w tym samym czasie u mnie też 27 lipca ruszają prace napisz jeszcze proszę jakie plany budowlane macie na ten rok?? kiedy planujecie przeprowadzkę?? ps dyskusja o grubości siatki po prostu genialna - dawno się tak nie uśmiałam pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 aziniaki..... witaj w moim dzienniczku ruszamy równo to będziemy się nawzajem podglądac i wspierać..mam nadzieje Planów budowlanych nie mamy konkretnie sprecyzowanych na ten rok. Nie mamy wyznaczonego też terminu przeprowadzki. Nie chcemy robic nic w pośpiechu i stresowac sie terminami Mieszkać mamy gdzie i na głowe nam nie kapie więc podchodzimy do budowy na luzie narazie przynajmniej Napewno chcemy w tym roku postawić domek w stanie surowym zamkniętym, wstawić okna, drzwi, bramy garażowe. Chcemy zabezpieczyc domek impregnatem zewnętrznym i wewnetrznym, zrobic ogrodzenie całego terenu. Po ogrodzeniu terenu planuje na jesień jakieś nasady zrobić w ogródku, żeby już cos rosło Równo z firmą stawiającą nasz domek wejdzie elektryk i zrobi instalacje elekktryczną w balach. Może uda się tez położyc dachówke i założyć ogrzewanie w tym roku, ale to może, może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Uwaga ....Stało się !!!!!!!!!!!!Wreszcie dziś zamówiłam siatke na ogrodzenie zamówiłam na allegroczarną powlekaną fi 3,2wysokośc 1,50oczka 58x58czarne słupki wysokośc 2,50 z daszkiem i przelotkamisłupki narożnesłupki liniowetermin oczekiwania 1,5 tygodniadługośc ogrodzenia 156m KOSZT 3900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.07.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A ten koszt to tylko materiały? Wynajmiecie kogoś do wykonania, czy zrobicie sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 to tylko materiał: siatka, słupki na 156 m do tego musimy dokupić bloczki na podmurówke. Ogrodzenie planujemy zrobić sami czyli mój mąż, ja i ktoś ze znajomych chętny do pomocy mam nadzieje, że damy rade sami ogrodzić?? Meg..sobie poradziła z ogrodzeniem przecież to i my damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamarsz 22.07.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witaj Bardzo mnie zainteresował temat siatki. My intensywnie szukamy i tez chyba kupimy na allegro. Jak inwestor wróci z budowy ( ja dziś z dziećmi w domu, czekamy na paczkę z częściami do naszego auta, kupionymi oczywiście na allegro), to polecę mu wątek w Twoim dzienniku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 22.07.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Kala pewnie, że dacie sami radę z tym ogrodzeniem. Poza tym to frajda coś zrobić samemu przy własnym domu . My powoli, powoli przymierzamy się do samodzielnego rozłożenia styropianu ma podłogach przed wylewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts