Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

może przed tymi Skyrocket dać jakieś krzaczki, np. pęcherznice bordowe i żółte, berberysy- tu jest ich mnóstwo, tawułki- też różne, pięciorniki, śliwy- bordowy bedzie ładnie się tam prezentował.....albo z karłowe kosodrzewiny....

Dziękuję za odwiedziny i wpadam z rewizytą. Niestety ostatnio na Forum jestem głównie "czytaczem", rzadko piszę.

Świetne ogrodzenie, a ta brzózka pasuje idealnie! Zazdroszczę, że macie to centrum ogrodnicze tak blisko.

Co do roślinek przed jałowce, to my mamy właśnie wymieszane śliwy bordowe z żółtymi pęcherznicami. Póki co są malutkie, ale jak tylko uzyskają właściwą wielkość...połączenie tych dwóch barw z zielenią będzie się pięknie prezentowało.

Poradźcie mi co będzie sie ładnie komponowało przed 3 jałowcami Skyrocket

bo nie mam pomysłu co przed nimi posadzić???

DSCN0385.JPG

Kaluś ale w strone płotu? Tam gdzie stoi roślinka w doniczce?

No właśnie, pęcherznice za wysokie jesli ma byc przed. Ale te jałowce są wąskie, dlatego myslalam ze chcesz cos za nimi. Ja bym posadziła cos blizej płotu liściastego, m.in pęcherznice a Sky Rockety wysuniete w przestrzeniach pomiędzy do przodu, a wtedy pomiedzy jalowce dac cos plożacego albo niskiego np tawuły, albo jalowce o żółtym zabarwieniu

Kaluś, a jaka to wystawa??? bo jak południowa to może wrzosy, wrzośce... pierisa jakiegoś

jak północna to hosty...

albo rzeczywiście berberysy... Bagatell albo może Green Carpet pięknie się przebarwia jesienią i ogólnie pokrój ma fajny...

hortensje jakoś mi nie paszą... tak jak Dorbie:)