dorbie 28.05.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Z iglaków do anabelki bardziej pasuja mi świerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Mam!!!!!! miniaturowego lilaka Miss Kim!!!! mój ma jeden kwiatuszek i za każdym razem jak lezę to muuuuuuuszę go niuchnąć... obłędnie pachnie i wcale nie jak bzy... mi raczej lilię przypomina:) kiedyś będzie taki http://www.ogrodkroton.pl/zdjecia/MissKim5_resize.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.05.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 piękny ten lilak:) ....ja dzis kupiłam 3 czerwone berberysy.........niech tylko elfir potwierdzi, że moge je wsadzic przed jałowcami.....i jutro zabieram się za sadzenie:) a dzis na 17.00 idziemy do znajmych na grilla !!!! dziś mieliśmy udany dzień.....udało nam się coś sfinalizować :) ....wiec jest co opijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.05.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 wklejam sobie porady od elfir:..."Tawułę co roku się przycina krótko, na ok 10-15 cmhortensja ogrodowa wymaga zacisznego, półcienistego stanowiska. Klon palmowy rośnie na próchnicznych, lekko kwaśnych glebach (pasuje wiec do hortensji, różaneczników, itp). Juki rosną na glebach zasadowych. Berberys thunberga lubi piaszczystą, lekko kwaśną glebę. Podobnie macierzanka (to różowe płożące) i kocanki (żółte płożące). Kocanki są jednoroczne. Sprzedawca pomylił je z komarzycą (Plektrantus). 1. róże + świerki Conica + wierzba + lawenda lub szałwia lub jakieś dzwonki, w każdym razie typowa angielska rabata różana w stylu cottage2. juki + karłowe sosny + rozchodniki + sucholubne trawy + macierzanka - a wszystko na żwirze3. tawuła + świerk Conica + kilka innych niewielkich iglaków + lilak Palibin + wierzba - kolorowa rabata mieszana"> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.05.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 kala moge skopiować porady Elfir? Przydadząmisię!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.05.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Kaluś... a poza tym, że czerwone te berberysy to mają jakąś nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.05.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Kala, jakie te berberysy kupilłaś? jak bez nazwy to zapewne zwykły Atropurpureum, bo raczej jak odmiany sa inne to piszą nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 04:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam z rana:)berberysy maja jakąś nazwe......ale nie pamiętam:)wiem tylko, że rosna w kulkę.W ogrodniczym mieli dwa rodzaje czerwonych berberysów. Jednego gałązki rosły do góry więc go nie kupiłam, wybrałam ten, który będzie tworzył czerwoną kulke:)...zrobie dzis zdjęcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 kala moge skopiować porady Elfir? Przydadząmisię!!!! kopiuj, nie pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.05.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Skoro mieli dwa czerwone to pewnie Atropurpureę i Superbę... to takie podstawowe, bo w ogóle czerwonych to ponad dziesięć naliczyłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Byliśmy na działce....wkopalismy 3 berberysy przed jałowcami i jeszcze 2 zielone żywotniki-kulki teraz to wyglada tak: z bliska: trawka jest do usunięcia.....ale to na kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.05.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Tu jest trochę o berberysach http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=29919 Oooo fajnie Ci wyszła rabatka Edytowane 29 Maja 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 przed domkiem zdecydowaliśmy sie wsadzić drugą brzózke płaczącą będą brzózki po obu stronach bramy: wsadziliśmy też jabłoń kwiecistą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Tu jest trochę o berberysach http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=29919 Oooo fajnie Ci wyszła rabatka do rabatki to jeszcze nie podobne;) dziękujue za linka....zaraz poczytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 29.05.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Super ogrodzenie Kalu:) i roślinki też oczywiście.Zazdroszczę Ci,że już na takim etapie masz porządek koło domu...u nas niestety tak nie było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.05.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 O, widzę, że zdecydowałaś, co posadzić! ładnie wygląda ten zestaw i lilak miniaturka bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.05.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 super nasadzenia! z berberysów będziesz mega zadowolona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 O, widzę, że zdecydowałaś, co posadzić! ładnie wygląda ten zestaw i lilak miniaturka bardzo fajny! sure....ciesze sie, że Ci sie podoba....bo mi chyba też a lilak to Arctica kupiła, nie ja Super ogrodzenie Kalu:) i roślinki też oczywiście. Zazdroszczę Ci,że już na takim etapie masz porządek koło domu...u nas niestety tak nie było.. Bogusiu......a uwagi na to, że mamy dużą działke....to prace robimy etapami.....a raczej kawałkami;) tylko część działki mam lekko uporządkowaną, narazie wyglada to tak: sadzę roślinki tak jak umiem..........i zaczełam mówić sobie pod nosem to co przeczytałam u Meganki......"potem przesadzę" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.05.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 super nasadzenia! z berberysów będziesz mega zadowolona.... cześć Akuś a wiesz kiedy można je przycinac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.05.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 sure....ciesze sie, że Ci sie podoba....bo mi chyba też a lilak to Arctica kupiła, nie ja ups! No widzisz, tak się kończy szybkie przelatywanie wątków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts