Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jesteście dziewczyny kochane:)

dziekuje za tyle miłych słów.......obiecuje jutro z rana nadrobic zaległości w Waszych dziennikach!!!!!!!!!!!!!!!!

dziś miałam cudny dzień.....byłam z wizyta u betib :)

odebrałam zamówione mebelki, które w rzeczywistości okazały sie jeszcze piekniejsze niż były na zdjęciach :)

mam więc boski, duży wygodny stół, stolik kawowy, szafke pod podwójną umywalkę, mam rame do lustra do łazienki i rame do lustrado salonu.........

...dzieki temu, że betib zabrała mnie na targ staroci......mam też NIESPODZIEWANIE cudną lampę, wiklinowy kosz i dwie piekne szafeczki nocne do naszej sypialni !!!!....to znaczy jedna jest piekna........a drugą musimy upiekszyć ;)

Tutaj sa nasze przywiezione dobytki:

DSC_0208.JPG

zrobie lepsze fotki jak to wszystko rozpakuje:)

Ale jeżeli ktos z Was zastanawia sie nad zamówieniem mebli u betib.....to naprawde polecam.......wszystko dopracowane w każdym calu !!!

RE-WE-LA-CJA !!!!!

:):):)

ps....betib i bardzo Ci dziekuje za cudowne gratisy !!!!!!!!!

Edytowane przez kala67

wracając do tematu mojej kuchni....

wybrałam ją jakieś 2 lata temu.......i nadal bardzo mi się podoba:)

na żadną inną bym jej nie zamieniła !!!

mogę śmiało powiedzieć, że ją kocham:):):)

dorbie.......śmietnika jeszcze nie mam.......ale ma być w szufladzie pod zlewem :)

zlew z baterią idealnie wpasował mi sie pod okno.....i bezproblemu okna otwierają się całe:) ...a bałam się, że coś nie zagra z tymi oknami:(

brakuje jeszcze opasek wokół okien i będzie pięknie;)

reklamowaliśmy wysoką szafkę stojącą obok lodówki. Planowałam tam wyjeżdżające cargo z koszami.....i tak mam w projekcie.....a sprzedano mi szafke normalnie otwieraną :(

reszta jest super a ja jestem wniebowzięta :):):)

Edytowane przez kala67

:jawdrop:Ale tu pięknie :jawdrop: i w domku, i wokół.

Kuchnia już ma cudowny klimat, a jak dopieścicie resztę, to już chyba nie odpędzicie się od gości :D

A te fotki zdobyczy zapakowanych i mało widocznych, to jak ostatnia scena w serialu - trzymająca w napięciu do następnego odcinka :D:lol2: Pewnie szybko znów zajrzę, żeby nie przegapić odsłony. :)

SPOTKANKO

Wszystkim pasuje bardziej sobota 27.08

jedynie dorbie napisała, że ma plany na sobotnie popołudnie............więc może ustalmy godzine spotkania ok.11.00.....to i Dorota pewnie z rana będzie mogła wpaść chociaż na troszke:)

czy pasuje Wam dziewczyny ta godzina????

ponoc ma byc ładna pogoda, zrobimy sobie grilla, posiedzimy w ogrodzie, bedzie napewno fajowsko ;)

Jak zakwitną, będzie tam pięknie :)

Co planujesz posadzić żeby na wiosnę to miejsce nie było smutne?

Bo za nim zaczną wypuszczać zielone gałązki na wiosnę, to będzie trochę szare i może coś przydałoby się tam jeszcze dosadzić?

Tak robiła Dorbie u siebie, zerknij do jej dziennika :)

Mam parę wrzosów ( 8 sztuk ) i posadzę je koło różaneczników i rododendronów, bo lubią tą sama ( kwaśną ) ziemię.

najwyżej jeszcze parę dokupię ;)

Nie mam tam za wiele miejsca, zobaczę jak to będzie wyglądało.

Kupowałam już po 2,70 i 3,5 zł , już lepiej niż 7-8 zł :)

Jak zakwitną, będzie tam pięknie :)

Co planujesz posadzić żeby na wiosnę to miejsce nie było smutne?

Bo za nim zaczną wypuszczać zielone gałązki na wiosnę, to będzie trochę szare i może coś przydałoby się tam jeszcze dosadzić?

Tak robiła Dorbie u siebie, zerknij do jej dziennika :)

Mam parę wrzosów ( 8 sztuk ) i posadzę je koło różaneczników i rododendronów, bo lubią tą sama ( kwaśną ) ziemię.

najwyżej jeszcze parę dokupię ;)

Nie mam tam za wiele miejsca, zobaczę jak to będzie wyglądało.

Kupowałam już po 2,70 i 3,5 zł , już lepiej niż 7-8 zł :)

Meganko...........mam dwie kosodrzewiny, dwa cisy i dwa jałowce........posadze je pomiędzy wrzosami............

może kupie jeszcze jakąś azalie??? kiedy azalie kwitną??

Wyczytałam:

Azalia zwykle kwitnie wiosną, lecz można również sprawić, by kwitła między jesienią a wiosną. Kiedy roślina jest w okresie kwitnienia, podlewaj ją regularnie słabym roztworem płynnego nawozu w miękkiej wodzie. Jeśli zadbasz o to, by podłoże nigdy całkowicie nie wyschło, azalia będzie kwitła przez około miesiąc.

Azalia lubi kwaśną ziemię, więc należy podlewać ją wodą odwapnioną, najlepiej deszczówką. Jeśli nie masz takiej możliwości, możesz do konewki wypełnionej wodą wrzucić zużytą torebkę herbaty na 24 godziny przed podlewaniem – sprawi ona, że odczyn wody z zasadowego stanie się kwaśny. Azalię, która kwitnie drugi rok z rzędu, należy późnym latem i jesienią codziennie zraszać, aby pobudzić ją do wypuszczania nowych pąków.

Na pewno wiosną kwitnie.

Na tym Twoim wrzosowisku, to już wiem czego brakuje - paru ładnych kamieni, może jakaś trawa. Kalu ale ja tylko tak, wiesz że się nie znam na tym, ale wpisz w googlach wrzosowisko i wybierz grafikę, tam widziałam wrzosowiska właśnie z azaliami, rh, krzewami "chinkowymi" i kamieniami. Ja osobiście uwielbiam kamienie :)

Edytowane przez Megana

Meganko.....dziekuje za podpowiedzi:)

azalie napewno jutro dokupie i posadze...........

kamienie tez jakies położe...... mam ich sporą kupke za domem.....ale narazie ich nie rozkładam bo najpierw chce skonczyć sadzenie a potem wysypie korę na rabatke :)

u Ciebie widzialam piekne kompozycje z kamieni, slicznie to wyglada:)