dorbie 26.09.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ja też nr 2, bo jest oryginalny, a ten 1 jest wszędzie. My mamy Grohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.09.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ten pierwszy miałam w bloku prawie 13 lat temu ( tylko w srebrze)... opatrzył mi się... Prawdę piszą laski, że jest wszędzie... Wybór chcąc nie chcąc trafia na nr 2.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ja też głosuję za numerem 2 - taki inny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Numer dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.09.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dziś pokazał się pierwszy ogien w naszym kominku !!!! zamontowali nam bufor ciepła i dziś pożegnaliśmy Pana instralatora .....hura !!!!!! :) Naaaaaaaaaaadal roooooooooobi się łazienka, kładą sie płytki ścienne: zamontowali kabine prysznicową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 To są vivesy?? Ładnie się robi A ile ma bufor litrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.09.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 To są vivesy?? Ładnie się robi A ile ma bufor litrów? Arnika.....vives mugat bufor ma 500 litrów. od dziś leci mi ciepła woda w kranach...........zastanawiam się czy brac sie już za mycie okien??? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.09.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Wydawał mi się że jest większy.... A jak masz rozwiązaną CWU? Tez kominek, czy grzałka, albo solarzy? Oczywiście chodzi mi o lato...My mamy kocioł na węgiel i bufor na 1300litrów wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 zazdroszczę jak nie wiem co !!!!! Poprostu BAJKA!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.09.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Wydawał mi się że jest większy.... A jak masz rozwiązaną CWU? Tez kominek, czy grzałka, albo solarzy? Oczywiście chodzi mi o lato... My mamy kocioł na węgiel i bufor na 1300litrów wody.... Arnika....co to jest CWU ??? mów do mnie po polsku:( zazdroszczę jak nie wiem co !!!!! Poprostu BAJKA!!!!!!!! meg....niedługo u Ciebie bedzie pierwszy ogień w piecu/kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.09.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 CWU ciepła woda użytkowa...Chodziło mi czym będziecie ogrzewać wodę latem... A w zimę tylko kominek? Nasi znajomi doradzali nam , żeby zrobić kominek z płaszczem wodnym... ale skoro mam piec w kotłowni to po co robić kotłownię w salonie... Kominek mam jeszcze nie obłożony ale tylko do grzania dla oka, albo teraz jak wieczory są chłodne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.09.2011 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 CWU ciepła woda użytkowa... Chodziło mi czym będziecie ogrzewać wodę latem... A w zimę tylko kominek? Nasi znajomi doradzali nam , żeby zrobić kominek z płaszczem wodnym... ale skoro mam piec w kotłowni to po co robić kotłownię w salonie... Kominek mam jeszcze nie obłożony ale tylko do grzania dla oka, albo teraz jak wieczory są chłodne.... U nas jest kominek z płaszczem wodnym wspomagany elektrycznie. Jezeli gdzies w czasie zimy wyjedziemy to mozna ustawić temperature minimalną i ogrzewanie bedzie prądem. Ciepła woda w lecie bedzie też ogrzewana prądem. szczegółów nie znam......dla mnie to jest czarna magia:( takimi technicznymi sprawami mąż sie zajmuje u nas Mąz mówi, że w zimie będzie mozna napalic w kominku raz na 2 dni.....i bufor bedzie trzymał ciepło.... ....zobaczymy jak to wyjdzie w uzytkowaniu:) Ja zajmuje sie "upiększaniem" naszego domku zaczęłam wschodzić nasza trawka siana w tamta niedziele.. robimy tymczasowe wyjście na taras........aby sie piach nie wnosił na butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Kala... maż ma racje... raz na dwa dni palić, ale też nie wie jak się zachowa domek podczas dużych mrozów, i drewno jest ciut mniej energetyczne niż węgiel, a i dom macie ciut mniejszy niż nasz i w dwóch poziomach, a to jest inne grzania.... My palimy węglem raz na dzień przy mrozach -20*C a bufor to odbiera... Mamy wszędzie podłogówkę, ale dom ma 250m2 ( z garażem w którym też włączamy podłogówkę w duże mrozy), i wszystko jest w parterze. Natomiast palenie latem to rozpalenie w piecu raz na kilka dni (4-5 nawet do 6, zależy ile sypnie się węgla, jaka temp na dworze)i to wiaderkiem węgla. Przeliczaliśmy prąd i wyszło nam, żebyśmy z torbami poszli... włączyliśmy jak wyjechałam z mężem i została sama teściowa... Ale zużycie energii zawróciło nam w głowie... Wychodziło, że samo podgrzanie to jakieś 300zł miesięcznie.... No tak jak nie ma innego wyjścia.... I wychodzi na to, że ja to ta techniczna, a upiększanie domu to przyprawia mnie o ból głowy.... Teraz jestem w swoim żywiole, bo robimy opaski wokół domu... ale trzeba będzie zaraz rabaty robić... a to już czarna magia dla mnie..... ps. Ładne to wejście przed tarasem i fajnie, że trawka już wschodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 28.09.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ślicznie wygląda łazienka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.09.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 U nas w lato wode podgrzewa solar i teraz we wrześniu nadal, pompa ciepła jest wyłączona cały czas, co nas cieszy, bo rachunek za prąd będzzie we wrześniu niski:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Baaardzo mi się chce tego solaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.09.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Nas kosztowal 7 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 O to nie dużo... a jaki jest panelowy, rurowy, i ile go masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.09.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 sedesik miałam w bloku, nie narzekałam na niego.... pochwal się skąd masz taką piękną szafkę pod zlewy w łązience??? zakup u Betib? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2011 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witam z rana:) ....zobaczymy jak to bedzie z kosztami ogrzewania...... Arnik..... u Ciebie do ogrzania 250 m , a u mnie 110 m......więc jakby połowa mniej Akuś.... szafkę cudna zrobila mi betib wczoraj kurier dostarczył kibelek..... jeszcze go nie widzialam......dzis pojade na budowe !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts