Alunek 13.10.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 czy to prawda, że procedura odbioru trwa ok. 2 miesicy???????????????? no co TY? Ja wszystko w tydzień czy dwa załatwiłam...a w zasadzie to kierbud to załatwiał. Ja tylko wodociągi, prąd i kominiarza:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2011 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No własnie w poniedziałek chciałam iść do kierbuda aby zaczął nam załatwiać odbiór domu... Ale myslałam, że w czwartek - czyli wczoraj - zamontuja nam drzwi !! niestety drzwi bedą w przyszłym tygodniu.... i tak wszystko się przesuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 14.10.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Kalu,z tego co pamiętam to najdłużej się czeka na mapki.My jak większość mieszkaliśmy pół roku,później oddaliśmy dom do uzytku;) Myślę że już możesz zacząć załatwiać,to chwilkę trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.10.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Cześć Kaluś! Domek oczywiście pięknieje z dnia na dzień, myślę,że bedzie Wam się mieszkać cuuuudownie, tym bardziej cieszę sie ze przeprowadzka tuż, tuż ... My mieszkaliśmy też kilka miesięcy zanim zrobiliśmy odbiór domu Formalności załatwiane przez kier buda trwały coś ok 3 tyg. Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.10.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Kaluś, papiery załatwiaj i jednocześnie szykuj się do przeprowadzki.... Jak będziesz potrzebowała rąk do pracy do daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 mam dobra wiadomość: JUTRO PRZYJADĄ DRZWI WEWNĘTRZNE !!!!!!! :) ......nie bałyście się kar pieniężnych za mieszkanie bez odbioru domu??? mnie nastraszyli, że kara wynosi 5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 14.10.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A kto Cię tak straszył??Nasz kierbud, a jednocześnie pracownik w inspektoracie budowlanym, powiedział na przykład, że nie musimy robić certyfikatu energetycznego do odbioru domu, tylko mamy napisać, że będziemy w nim mieszkać 3-4 mies. w roku:) Że to niby domek letniskowy. Jego cytat: "my i tak tego nie sprawdzamy, a wy zaoszczędzicie parę złotych...".No comments:)Tak, że widzisz, jedni straszą, inni wręcz przeciwnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 14.10.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ......nie bałyście się kar pieniężnych za mieszkanie bez odbioru domu??? mnie nastraszyli, że kara wynosi 5 tyś Kochana kara wynosi 10 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.10.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja się postarałam o odbiór jak najszybciej, bo u nas prąd budowlany jest droższy, niż zwykły. A bez odbioru nie chcieli ze mną podpisać normalnej umowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A u mnie do przejścia na normalny prąd nie trzeba było odbioru, tylko informacje od kierbuda ze dom nadaje sie do zamieszkania i musiała sie jedna osoba zameldować, a mieszkam w sąsiedniej gminie ale innym powiecie niz Sure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2011 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 u nas nie mozna sie zameldowac bez odbioru domu pytałam o to w naszym UM. Chciałam juz wszystkich przemeldowac do nowego domu - wtedy za mieszkanie płaciłabym znacznie mniejszy czynsz ( zostawic tu musze chyba 1 osobe zameldowaną ?). Prąd mam zwykły bo na tej działce stał wczesniej budynek gospodarczy i prad juz tam był. ...jak widac w każdym przypadku urzędy mają inne proceduru;) Czy za odbiór domu jest jakas opłata?? Pytam o koszty.....bo przy tej wykończeniówce kasa topnieje w zastraszającym tępie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.10.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Po przeprowadzce moje mieszkanie było niezamieszkane, płaciłam za 0 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2011 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Po przeprowadzce moje mieszkanie było niezamieszkane, płaciłam za 0 osób ciekawe czy u nas tak można...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 15.10.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 u nas nie mozna sie zameldowac bez odbioru domu pytałam o to w naszym UM. Chciałam juz wszystkich przemeldowac do nowego domu - wtedy za mieszkanie płaciłabym znacznie mniejszy czynsz ( zostawic tu musze chyba 1 osobe zameldowaną ?). Prąd mam zwykły bo na tej działce stał wczesniej budynek gospodarczy i prad juz tam był. ...jak widac w każdym przypadku urzędy mają inne proceduru;) Czy za odbiór domu jest jakas opłata?? Pytam o koszty.....bo przy tej wykończeniówce kasa topnieje w zastraszającym tępie U mnie też nie można sie zameldować bez odbioru domu. Opłata jest za odbiory,audyt,mapki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.10.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam Kala też stoję przed odbiorę budynku zrobiłam dopiero mapkę powykonawczą koszt 800 zł ,kominiarz podobno odbór komina 300 zł wentylacji 200 zł ,certyfikat energetyczny u mnie w miejscowości 400 ale kupię na allegro za 150 .Jeszcze kilka innych pierdołek obliczyłam ,że między 1.500-2.000 tys muszę przygotować na odbiór budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 cholercia.....to sporo a certyfikat energetyczny mozna kupic na allegro?? ja myslalam, że ktos musi do domku przyjechac, posprawdzać itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.10.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Można kupić nawet za 50 zl, ale ja się zdecydowałam na taki porządny, z obliczeniami itp. Gosć na pewno oglądał projekt, domu za bardzo nie. W sumie chyba wszyscy podstawiają dane do programu, który liczy, nie wiem, za co te pieniądze?U mnie najwięcej wziął elektryk za odbiór instalacji, 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Właśnie dostałam wiadomośc, że nasze drzwi przyjechały !!!! więc zbieram sie i jade na budowe ..... .........żeby tylko były takie jak chciałam :) wieczorkiem dam znać co i jak...........trzymajcie kciukasy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 15.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 cholercia.....to sporo a certyfikat energetyczny mozna kupic na allegro?? ja myslalam, że ktos musi do domku przyjechac, posprawdzać itd.... Można można podajesz wszystkie dane grubość ocieplenia itp .Można kupić i za 50 zł tylko mój droższy bo z obliczeniami kominka i wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 wpadłam na obiadek.....i mam zdjęcia z poczatku akcji: drzwi wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts