kala67 22.10.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Musze dokupić jeszcze biale krzesla...........nie wiem czy kupic 2 czy 4 krzesła... Poza tym musze kupić albo naroznik, albo dwie sofy...... i nie wiem jaki kolor???????????? wcześniej myslałam o ecry... ale boje sie, że zleje sie z drewnem.... może powinnam kupić w kolorze dominującym?? sprawdzalam czy kolor czerwony dobrze pasuje??? chyba dobrze komponuje sie z drzewem? mialabym czerwone sofy i czerwone zasłonki w oknach.... Potem zawsze moge zmienić pokrowce na sofach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.10.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 czerwień jak najbardziej.....tylko taka stonowana. Fajnie bedzie! 11.11.11 - nigdy nie zapomnicie tego ważnego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Przesadź teraz.. po co czekać do wiosny...I pamiętnej, że najwyższe są "osty" Ładne są. później len i michałki... Lilie też spore rosną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.10.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Łałłłłłłłłłłłłł i co za data się szykuje To musisz przygotować kartony i duże wory.. min 120l. ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.10.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Powoli zaczynamy przewozić tam różne rzeczy, których sie obecnie nie uzywa.... np. letnie ciuchy, ksiązki, sprzet kuchenny.... powolutku sie tam urządzamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.10.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam:) Kaluś super się śpi w nowym domku, co? Ja jak zaczęłam spać na materacu w domku, tak juz zostaliśmy:). Super, że niedługo sie przeprowadzicie. Ja niestety tez mieszkałam bez odbioru domku, tym samym nie moglismy się zameldować, bo tutaj nadają numer po odbiorze, a jak nie ma numeru bydunku to w lesie nie zameldują itp. itd. Wcześniej czytałam o odbiorze i czy nie bałam się mieszkać, tez słyszałam o karze ok. 10 tys. zł. ale moze wczesniej tak było, teraz nie jeżdżą tak i nie sprawdzają. To jest tez koszt na taki odbiór. Ja kominiarzowi płaciłam 200 zł. za odbiór każdy inny - mnie kosztowała taka pieczątka 100 zł. Energetycznośc miałam wraz z projektem i przeszło, tylko musiałam mieć oddzielnie odbiór na ciepła wodę i tą podłączoną do budynku. Musi być wewnętrzny i zewnętrzny odbiór wody. Ja na mapke powykonawczą czekałam ok. miesiąca, koszt nie mały, 1000 zł. od kanalizacji tez odbiór, fakt faktem te 2 tys. trzeba mieć. Ja sama wszystko załatwiałam, pospisywałam wszystko a i tak musiałam dowieźć ten papierek od wody ciepłej. No i z dziennikiem jeździłam, bo kier. bud. nie napisał wpisu o zakończeniu. To tylko tak strasznie wygląda:) Kalus w domku macie pieknie, tak domowo, przytulnie, ciepło. Stół bardzo fajny, ładny. Ja miałam ostatnio zamawiac, ale stwierdziłam, że zagracę salon, wstrzymałam się, za to zamówiłam łózko, na które czekam:) Grunt, że jest już cieplutka woda w domku i reszta:) To święta w nowym domku... Patrzec jak zaraz znowu człek będzie robił ciasto na pierniczki, aby polezało, dojrzało. Czas leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Najlepsze do przeprowadzki są torby z Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 23.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Kalu super data do przeprowadzki na pewno będziecie pamiętać tę chwilę Stół i stolik kawowy piękny;)....a czerwień również myślę ,że będzie bardzo ładnie pasować Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.10.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 A wiesz jakie były na wysokość? I masz linka gdzie kupiłaś? Arnika kupowalam tutaj: www.domzbajki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 23.10.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Ale fajni,że przeprowadzka tuż tuż ...a po przeprowadzce cudowne święta za pasem:) Ogień w kominku,ciepełko w domu,rodzinka I te powroty do domku. Ja najchętniej z domku nigdzie bym nie wychodziła,nie wyjeżdzała... Pozdrawiam cieplutko i zrówko pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 23.10.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 kalu, cudownie To dom z bajki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 23.10.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Kaluś, 11.11.2006 to była data mojej przeprowadzki grypa odpuściła ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Kaluś- zabij mnie a raczej mego małożonka http://cosgan.de/images/midi/traurig/b006g.gif dzisiaj w aucie znalazlam kopertę dla Ciebie ze wzorami zazdrosek...od 3 tygodni wozi je..... http://cosgan.de/images/midi/traurig/d040.gif 11.11,2011-piękna data na przeprowadzkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 23.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Mi podobają się "balowe" wnętrza z czerwienią i/lub granatem: http://www.amer-eco.com/images/interior_pics/interior2v.jpghttp://www.cabinsonline.com/images/pigeonforge/cabins/SweetHaven/SweetHaven-012.jpghttp://www.cabinsonline.com/images/pigeonforge/cabins/SweetHaven/SweetHaven-018.jpghttp://static.howstuffworks.com/gif/country-decor-24b.jpg Myślę, że z jasnym drzewem nieźle prezentowałaby się również czarne dodatki, np. zestaw z czarnej skóry lakierowanej (o ile skóra wchodzi w grę?) i na niej narzuty, poduszki czerwone lub w kratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 23.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No to ja będę kolejną fanką daty przeprowadzki, z bardzo osobistych powodów - 11 listopada to imieniny mojego syna, 12 listopada moje Wraz z kolejnymi mebelkami w domku robi się coraz bardziej przytulnie. Czerwone dodatki powinny wygladać bardzo dobrze, zwłaszcza, że drewna w domku sporo i faktycznie dobrze to przełamać zdecydowanym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.10.2011 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Słuchajcie...okazało się, że mamy już pierwszych lokatorów w nowym domu...........mamy myszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wczoraj znalazłam w szafkach kuchennych mysie kupki:(macie jakies doświadczenia w tym temacie???prosze o podpowiedzi....jak najlepiej sobie poradzic z tym tematem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.10.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Kaluś-koty w domu! to najlepsze rozwiązanie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.10.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Kaluniu, jakby co, to sie już robi:-)A potrzebujesz nadal katalog z Ikei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Słuchajcie...okazało się, że mamy już pierwszych lokatorów w nowym domu........... mamy myszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wczoraj znalazłam w szafkach kuchennych mysie kupki:( macie jakies doświadczenia w tym temacie??? prosze o podpowiedzi....jak najlepiej sobie poradzic z tym tematem??? Kot załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.10.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 U nas sprawdzają się porządne łapki ustawione tam, gdzie myszy grasują. Najlepiej z szynką pachnącą Poza tym ustalcie, skąd one się biorą, którędy weszły. Te miejsca trzeba od razu uszczelnić, zasłonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts