kala67 30.10.2011 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A co masz mosiężnego??????? Arnika....świeczniki, dzbanki, dzbanuszki, figurki, popielniczki....itd.....troche mi sie tego uzbieralo przez kilka lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Dzięki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie koszyków!!taki biały mi sie spodobał:http://allegro.pl/wiklinowy-kosz-na-rower-koszyk-transportowy-r02m-w-i1901034469.htmlzdemontowalabym te uchwyty na rower.....i pięknie pasowałby do mojego salonu:)niestety ma za małe wymiary ........drewno nie wejdzie:( Aniu.....zeby z kosza śmieci sie nie sypały, mozna go w środku podszyć jakimś płótnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.10.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 ten sam sprzedający ma też kosze na drzewo..... witam niedzielnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 30.10.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Iwuś, jak Ci sie udaje te jasne kanapy utrzymać w czystości przy dzieciach? Tak w ogóle to klimatycznie wygląda Twój salon. Ambaras jest latem jak dzieciaki latają boso po podwórku a potem wpadają do domu coś pooglądać. Dwa razy zdarzyło się im zostawić ślad po długopisie, ale tak naprawdę właśnie dlatego chciałam mieć takie meble a nie z tapicerką materiałową. teraz jest tyle świetnych środków do pielęgnacji i czyszczenia skóry, że jest to najlepsze wyjście przy małych dzieciach. A jasny kolor jest o tyle lepszy, że od razu widać ślady po paluszkach i stópkach, można to szybciutko zmyć. Kompletnie nie mam z tymi meblami żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Wiem, że dziś niedziela........ale mielismy pracowity dzień poraz kolejny olejowaliśmy blaty w kuchni....... nabieraja coraz piekniejszego koloru.... powoli przewozimy różne tace, pojemniki, talerze..... zaczynam sie gubic.....co gdzie leży:):) olejowalismy też blat stołu i stolika w salonie.... Potem nastąpiła akcja - szafy !!! i mąż skręcił białą szafę w pokoju Jagody ( made in Ikea ) oraz czarną szafe w pokoju Martynki ( made in nasza stara sypialnia ) ps....ta czarna szafa ma tyle lat co nasza Jagoda.....czyli prawie 18 pamietam jaka wtedy bylam szczęśliwa, że mam w sypialni czarną szafe z żaluzyjnymi przesuwanymi drzwiami i lustrem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Fajnie ... to już naprawdę jest dom... I sunia wszystkiego dopilnowuje... Nie gryzie już butelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Fajnie ... to już naprawdę jest dom... I sunia wszystkiego dopilnowuje... Nie gryzie już butelek? Alma jest teraz na cenzurowanym............nie spuszczamy z niej oka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 wklejam sobie.....znalazłam na allego.... http://www.allegaleria.pl/images/bhst3nomcxyykdiz2i54.jpg http://www.allegaleria.pl/images/6p8h130qjwmt200le7l.jpg mam juz dwie takie ozdoby szydelkowe, które moge naszyc na poduszki.....od meg teraz sie zastanawiam....jak rozrsowac te oczka....żeby taki wzór zrobić??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A to ręce kobiety mogą zrobić takie cudeńkał Ja antytalent jestem, więc nie pomogę...... Tak myślałam, że jej z oka nie spuszczacie i bezpieczniej było ją zabrać ze sobą.... A kanapę i materac czy pościel udało się uratować..., bo jakoś nie pisałaś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.10.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 kochana, rozrysować to naprawdę proste...musisz dokładnie policzyć kwadraciki filetu i tam gdzie zaczyna się wzór robić krzyżyk - proste. Jakby co to ci narysuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Kala fajne i taniutkie karnisze czarne są w Ikei.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Arnika....pościel, kołdry i ochraniacz na materac wyprałam..... z materaca zdjelismy pokrowiec i dwa razy go prałam w automacie.... Niestety samego materaca nie było jak wyprac.....w środku sprężynym dwustronna wkladka kokosowa...... przez 3 dni wcierałam w niego mączke ziemniaczaną.........która sporo oleju wciagnęła.... potem rozłozyłam na materacu grube ręczniki...........i spalismy na tym....aby jeszcze wydobyć cos ze środka..... ręczniki nie piły juz oleju..... teraz już śpimy normalnie, ubrałam materac......i czekam:) albo nic sie już z materacem nie zadzieje .....albo olej zacznie jęłczeć i śmierdzieć wtedy materac wyrzucimy:( .......ja mam nadzieje, że większość oleju wpiły kołdry, pościel, ochraniacz i pokrowiec:) a sam materac nie dostał dużo oleju:) meg....kocha jak umiesz to narysuj:) bo ja nie wiem jak sie za to zabrac? z której strony>:) i co to za falbanka dookola????? Edytowane 30 Października 2011 przez kala67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Kala fajne i taniutkie karnisze czarne są w Ikei.. sprawdzam, że długośc największa mają 2 m a ja potrzebuje 2,60 znowu pod górke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ambaras jest latem jak dzieciaki latają boso po podwórku a potem wpadają do domu coś pooglądać. Dwa razy zdarzyło się im zostawić ślad po długopisie, ale tak naprawdę właśnie dlatego chciałam mieć takie meble a nie z tapicerką materiałową. teraz jest tyle świetnych środków do pielęgnacji i czyszczenia skóry, że jest to najlepsze wyjście przy małych dzieciach. A jasny kolor jest o tyle lepszy, że od razu widać ślady po paluszkach i stópkach, można to szybciutko zmyć. Kompletnie nie mam z tymi meblami żadnych problemów. No tak, to skóra. Materiał byłby porażką. U nas wyprany, za dwa dni ma plamy. Tylko, że mi sie milszy wydaje material bawełniany. musi byc jakis kompromis:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 sprawdzam, że długośc największa mają 2 m a ja potrzebuje 2,60 znowu pod górke Ja mam takie czarne z Ikei, ale w jadalni i kuchni, bo w oknie tarasowym mam tylko rolety i to potrójne okno też rolety. Tu sobie nie wyobrazam firan. Dzieci, koty, jakos tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Nie wiem czy one się nie rozsuwają....A co z kanapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 falbankę robi się na końcu.....jak już masz cały obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ja mam takie czarne z Ikei, ale w jadalni i kuchni, bo w oknie tarasowym mam tylko rolety i to potrójne okno też rolety. Tu sobie nie wyobrazam firan. Dzieci, koty, jakos tego nie widzę ja w salonie chce zawiesić czerwone zasłony narazie...........potem zobacze:) Nie wiem czy one się nie rozsuwają.... A co z kanapami? nic nie pisza o rozuwaniu:( kanapa była z Ikei.... więc.....pokrowce oddałam do pralni:) rozpruliśmy materiał ...........wyjelam gabki...........i wyprałam w goracej wodzie z płynem do mycia naczyn !! gdy gąbki wyschły ( na szczęście bez sprężyn i wkładek kokosowych były )...wsadzilismy spowrotem.....mąz kupił pistolet tapicerki i pozszywaliśmy wszystko do kupy:) falbankę robi się na końcu.....jak już masz cały obrazek no............tylko jak?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.10.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 zanim dojdziesz do końca, to ci wyjaśnię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Nie wiem czy one się nie rozsuwają.... A co z kanapami? Rozsuwaja się. Ja własnie mam takie też srebrne w pokoju goscinnym na okno balkonowe plus obok okno, razem jeden karnisz. Cos mi sie wydaje że sie rozsuwaja na 2,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts