Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

talerze 1 zł za sztukę- cudne sa te niebieskie z malowanym kwiatami!

dzbany po 10 zł, ...ale sa tam też dwa z Cepelii po 30 zł

lustro kosztowało 30 zł i będzie malowane na biało

krzesło mniejsze za darmo......stalo w śniegu przed jakimś domem w Bieszczadach.....kazalam mężowi zapukać i zapytać czy chcą sprzedać.....dali za darmo....chyba w szoku byli :):):)

krzesło na biegunach 100 zł.....ale dałabym i wiecej bo pokochałam je od pierwszego spojrzenia:)..tez będzie białe.

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaluś, widziałam Wasze zdjęcia z Bieszczad, super mieliście urlop! My byliśmy w Bieszczadach w lato 2 lata temu, jestem nadal zachwycona.

A jakie super zakupy zrobiliście

Widzę,że już przycięłaś wrzosy. Przeczytałam Twojego maila ale nie miałam kiedy odpisać. Ale inni Cię nie zawiedli, także super.

Pozdrawiam serdecznie! Czekam na słońce, bo jeszcze nie ma i jest 6 stopni. I też pędzę do ogrodu:-)

Kalus piekne fotki, a psina slodka!

magpie.....dziękuje :)

Kaluś, widziałam Wasze zdjęcia z Bieszczad, super mieliście urlop! My byliśmy w Bieszczadach w lato 2 lata temu, jestem nadal zachwycona.

A jakie super zakupy zrobiliście

Widzę,że już przycięłaś wrzosy. Przeczytałam Twojego maila ale nie miałam kiedy odpisać. Ale inni Cię nie zawiedli, także super.

Pozdrawiam serdecznie! Czekam na słońce, bo jeszcze nie ma i jest 6 stopni. I też pędzę do ogrodu:-)

dorbie.....od piątku przycinam.....piele, zasilam....itd...

szkoda, że trawka sie jeszcze nie zieleni :(

Tak myślałam, że malniesz na biało.. wszystko :)

Arnika.....biały rozjaśnia chałupe;)

Kalusia, miło Cię znów widzieć :) i rodzinkę :yes:.

Uściski :hug:.

yokasta......nie moge znaleść Twojego watku :(

co sie z nim stało??....czy ja jestem ślepa???

czy kto może mi powiedzieć gdzie jest wątek yokasty???????

Witam Kala,

Dopiero niedawno zarejestrowałam się na forum, ale Twój dziennik podglądam już od dłuższego czasu. Niesamowity szacunek za Twoje zaangażowanie w pracę, szkołę i budowę domu. Nie wiem czy potrafiłabym sama aż tyle obowiązków ogarnąć. I oczywiście wielkie brawa dla Twojego pracowitego Męża. To skarb :)

Jeśli pozwolisz to będę nadal śledziła Twoje wpisy, bo domek macie przepiękny.

pozdrawiam,

Dri.

Witaj Kalu nareszcie się odezwałaś :) fajne rzeczy upatrzyłaś na targu staroci ;) Podoba mi się krzesło bujane ,lustro i talerze malowane :yes: Widzę ,że ostro wzięłaś się za prace w ogrodzie...jak ty godzisz to wszystko podziwiam Cię :)

Ladne zdjęcia z wypadu w góry a to z Almą normalnie powala:lol2:

Pozdrawiam!!!

Witam kala:) Miło Cię widzieć:)

W gazetce obi lawenda jest teraz w promocji, czyli pojawia się. Myślę, że śmiało możesz kupić i wsadzić ją teraz wiosną, ale lepiej znaleźć rzetelnego ogrodnika, jeśli planujesz większe ilości. My wsadzaliśmy sadzonki latem, większość z nich pięknie zakwitła. Ze względu na to, że ilość lawendy w naszym ogrodzie jest odwrotnie proporcjonalna do ilości naszego wolnego czasu, nie okryliśmy jej niczym przed tymi wielkimi mrozami. Mam nadzieję, że nie przemarzła. Okaże się:)

pozdrawiam ciepło i...pięknie tam u Was:)

Witam Kala,

Dopiero niedawno zarejestrowałam się na forum, ale Twój dziennik podglądam już od dłuższego czasu. Niesamowity szacunek za Twoje zaangażowanie w pracę, szkołę i budowę domu. Nie wiem czy potrafiłabym sama aż tyle obowiązków ogarnąć. I oczywiście wielkie brawa dla Twojego pracowitego Męża. To skarb :)

Jeśli pozwolisz to będę nadal śledziła Twoje wpisy, bo domek macie przepiękny.

pozdrawiam,

Dri.

Witaj Dri u mnie :)

z tymi obowiazkami to raczej jest na odwrót.....ostatnio mam wrażenie, że niczego nie ogarniam ;)

jedyne z czym sie zgadzam, to pracowity mąż !! mam nadzieje, że Mu to nie przejdzie :):):)

A Ty budujesz, czy już wybudowałaś???

ale ja zaaaaaaaaaaaazdroszczę bujanego krzesła ... dlaczego mi się takie okazje nie trafiają .... buuu

Mugatka.....jestem zachwycona Twoimi pracami........napewno cos u Ciebie zamówie ;)

ooooooooooooo, zakupy superaśne......ja też chcę!!! jakoś zawsze, jak idę na targ staroci, to niby mi się podobają różne różności, ale nie mam odwagi ich kupić (?!)......może jak już będę mieć ten dom, to się zmieni???!

meg......najgorszy jest pierwszy raz ;)

potem kupujesz co w ręce wpadnie !!

Witaj Kalu nareszcie się odezwałaś :) fajne rzeczy upatrzyłaś na targu staroci ;) Podoba mi się krzesło bujane ,lustro i talerze malowane :yes: Widzę ,że ostro wzięłaś się za prace w ogrodzie...jak ty godzisz to wszystko podziwiam Cię :)

Ladne zdjęcia z wypadu w góry a to z Almą normalnie powala:lol2:

Pozdrawiam!!!

Witaj dorka.....kupe lat ;)

przyjeżdżasz na święta ???

Witam kala:) Miło Cię widzieć:)

W gazetce obi lawenda jest teraz w promocji, czyli pojawia się. Myślę, że śmiało możesz kupić i wsadzić ją teraz wiosną, ale lepiej znaleźć rzetelnego ogrodnika, jeśli planujesz większe ilości. My wsadzaliśmy sadzonki latem, większość z nich pięknie zakwitła. Ze względu na to, że ilość lawendy w naszym ogrodzie jest odwrotnie proporcjonalna do ilości naszego wolnego czasu, nie okryliśmy jej niczym przed tymi wielkimi mrozami. Mam nadzieję, że nie przemarzła. Okaże się:)

pozdrawiam ciepło i...pięknie tam u Was:)

Aniu.....dzieki za podpowiedzi......niestety u nas nie ma Obi. Najbliższe 60 km.

Czy ktoś z Was był w Obi i widział tą lawende???

to może pojade i zakupie?

tylko czy to nie za wcześnie??

Z nowości ogrodowych:

- zakupiłam na allegro 100 m czarnej agrowłókniny - bedę wykładać w ogrodzie bo mam dość pielenia;)

- zakupiłam też 40 szt brzózek - chcę powiekszyć nasz zagajniczek i odsłonic się nieco od drogi !

- wystawiłam przed domem pierwsze doniczki z bratkami - ale nie wiem czy nie za wcześnie bo u nikogo z sąsiadów jeszcze nic nie widze przed domem??

może za wcześnie, nie zmarzną w nocy???

- poszukuje taniego i sprzedawcy i dobrej jakości maty ( wiklinowe chyba) na płot - 20 m

Witaj Kalu:)

Wyjazd bardzo wam sie należał!

Zakupy super!

Ja mam lawendę z obi i ze szkółki,ale powiem ci, że ta z obi lepiej wygląda nawet teraz,tylko ma kwiaty takie długie jak kwitnie,teraz pada ale zrobie fotke dla porównania to zobaczysz.Sama planuję dokupić;)

Maty ja też właśnie poszukuje,jak znajdziesz cos sensownego to daj znać:)

P.S.fajnie,że juz jesteś :hug:

Dobrze zrobiłaś z tą włókniną.. tylko spójrz na producenta.. są różne i tanie i nie za dobre chińskie i dobre droższe... np Lenko.

Ja mam połowę ogrodu w włókninie czarnej.. takiej jak worki wygląda to... a nie jak fizelina.. na fizelinkę szkoda kasy. Jedne to niemieckie, druga to Lenko.

Na to kora pójdzie?

Bo ja muszę korą wysypać, ale kasy na nią ciągle brakuje...

Nadulka, Arnika.......ja kupiłam agrowłókninę polskiego producenta:

http://allegro.pl/agrowloknina-czarna-na-chwasty-1-6x100m-uv-im-i2196177714.html

martwie sie tylko czy poradze sobie z jej układaniem tam gdzie mam juz zrobione nasadzenia....

nie pamietam gdzie dokladnie wsadziłam tulipany i gdzie zrobic na nie dziurke:)

czy ktos z Was ma blisko OBI aby zerknąć czy mają tą lawende w sprzedaży już??????

Witaj Dri u mnie :)

z tymi obowiazkami to raczej jest na odwrót.....ostatnio mam wrażenie, że niczego nie ogarniam ;)

jedyne z czym sie zgadzam, to pracowity mąż !! mam nadzieje, że Mu to nie przejdzie :):):)

A Ty budujesz, czy już wybudowałaś???

My jesteśmy dopiero na etapie papierologii. Mamy nadzieję w tym roku uzyskać pozwolenie na budowę i ruszyć na wiosnę przyszłego roku.

Uwielbiam Twój ogród, pisałaś, że chcesz dokupić jeszcze brzózek, a nie boisz się, że będą mocno gubiły liście na jesień i będzie z tym masa pracy?

Nadulka........jutro jade słuzbowo do Sądu do Torunia......więc jak starczy czasu, zajade do OBI :)

Dri.......to czas na założenie wlasnego dziennika budowy !!

masz możliwośc opisywania wszystkiego od samego początku;)

jesli chodzi o brzozy.....to tam gdzie będzie zagajnik.....nie planuje trawki.

Pod brzóskami będzie albo kora......albo poprostu zwykła leśna ściólka, więc liście nie bedą musiały być grabione......mam nadzieje:)