Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaniorki budują dom z bala :) ...komentarze tutaj !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a na podlodze co polozyliscie?deski?panele?istebna powiedziała mi ze lepiej jak będą grzejniki,ze to sie lepiej sprawdza.nie mieli zadnych zastrzezen?ze technicznie jest latwiej zalozyc grzejniki.

W całym domu mamy dechy na podłodze.

A tam gdzie jest podłogowe ogrzewanie mamy kafle.

Zastrzeżeń nie mieli, a ekipa która nam zakładala ogrzewanie też nie miala z tym problemu.

W całym domu mamy dechy na podłodze.

A tam gdzie jest podłogowe ogrzewanie mamy kafle.

Zastrzeżeń nie mieli, a ekipa która nam zakładala ogrzewanie też nie miala z tym problemu.

no właśnie i ztym jest problem ze co firma to inne informacje.najlepiej pytac ludzi ktorzy maja w domach to z czym sie borykamy.po jakims czasie widac plusy i minusy,a w firmach to raczej sa same plusiki,i wszystko jest piekne i tanie.

Piękny tarasik :) Schody do niego planujecie?

Nawiązując do wrzosowiska, które jest obok proponuję abyś posadziła tam sosnę czarną 1-3 - w zależności, jak dużego cienia potrzebujesz, Kup większe sadzonki min. 1,2 m.żeby je było widać już teraz. Nie powinny być drogie, bo to popularna odmiana. Druga propozycja to szczepiona (wysoko) brzoza Youngii o przewisającej koronie.

Prosze o pomysły.....czym go obsadzić aby dawało trochę chociaż cienia???????

:)

moja siostra bardzo sie cieszyla ze miala ladne drzewko obok tarasy,ok 5-7 m od domu,fajny cień i kilkimacik.niestety drzewko uroslo i pewnej pieknej polskiej jesieni postanowiło sie zlamac i troszke pokiereszowac dach.drzewa sa fajne pod warunkiem ze do 2-3 m max.powyzej stanowia jednak jakies zagrożenie dla domu.moze jakąs pergole z klematisami,jast kilka fajnych odmian,ladnie wygladaja i niektore pieknie miodowo pachna?

Jestem za. Mi sie podoba i sosna i brzoza Yoingi

Piękny tarasik :) Schody do niego planujecie?

Nawiązując do wrzosowiska, które jest obok proponuję abyś posadziła tam sosnę czarną 1-3 - w zależności, jak dużego cienia potrzebujesz, Kup większe sadzonki min. 1,2 m.żeby je było widać już teraz. Nie powinny być drogie, bo to popularna odmiana. Druga propozycja to szczepiona (wysoko) brzoza Youngii o przewisającej koronie.

mi tez podoba sie ten pomysl Alunka brzozka youngii jest tak wysoka jak miejsce jej szczepienia wiec w miare bezpieczna dla budynku i z wrzosami sie ladnie prezentuje, rozkrzewiona stworzy super parasol oslaniajacy, sosny czarne najtansze i dla mnie najladniejsze, jeszcze jak dobrze prowadzone - bajkowe i do wrzosow idealne.

i to wszytko bedzie ladnym tlem do tej rabatki przy tarasie.

ja tez mam 5 slicznych brzozek niedaleko miejsca gdzie bedzie taras,ale przyciolem im troche czubki,aby nie rosly zbyt wysoko,piekno pieknem a naprawa dachu kosztuje.jestem raczej zwolennikiem krzewiastych roslin,sa tak samo ladne, mozna je kształtowac,a są miejszym zagrozeniem.uwielbiam trawy,jet ich tyle odmian,i tyle wielkosci ze jest w czym wybierac

zgadzam sie tylko ze one wg informatora rosna na wys ok 5m,a ich szerokosc jest do 6m,wiec w jakiej odleglosci posadzic od tarasu,zeby to mialo spełniac zadanie?a w ogrodzie mamy kilkadziesiat m2 mniej,zadna trawa tam nie urosnie ,jesyne co to podsypac kre.moim zdaniem takie drzewa maja sens w parkach,albo wielkich ogrodach.ja mam takie zwykle,byly na dzialce wiec je zostawilem