ewa_zm 12.10.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 oooo, i stronkę strzeliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Kinkiet i klamka bardzo ladne. Piszesz, ze rozplanowalas agd w kuchni i kazalas elektrykowi prad robic. A czy uwzglednilas to, ze gniazdka elektryczne nie moga byc za piekarnikiem, ani zmywarka i lodowka tylko obok. Jesli zrobisz te gniazdka bezposrednio z tymi sprzetami wtedy ich nie zamontujesz. Z zaworem do zmywarki jest podobnie, musi byc obok w szafce. I pamietaj o kablu do okapu na odpowiedniej wysokosci, na srodku tego okapu. Jesli chcesz miec oswietlenie podszafkowe to tez kabelek na wysokosci musi byc wyprowadzony i najlepiej go polaczyc z wlacznikiem na scianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAM 12.10.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Kinket super , pasuje do domku świetnie. Kuchnię, którą wybrałaś, oglądałam ostatnio w IKEA i prezentuje się bardzo fajnie, też o niej myślę pod kątem mojej kuchni, ale u mnie to daleka droga... Czekamy na mapę już drugi tydzień, bo ktoś ją wypożyczył wiec jak ten ktoś to czyta, to niech już odda mapkę, to my będziemy mieli szansę pójść krok do przodu:) No i najważniejsze GRATULACJE dla męża za całokształt wykonanych prac i dla żony, ze ma takiego męża!!!!! Całuski pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2009 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 magpie101....... z tymi gniazdkami to mi namieszałaś mój elektryk powiedział,że gniazdko do lodówki ma być za lodówką na dole bo tam lodówka ma wcięcie i się zmieści!! poszłam po pracy jeszcze o to zapytać panią w salonie gdzie można zamówić meble kuchenne na wymiar zapytałam czy gniazdko ma być za lodówką czy obok w szafce...... Pani łaskawie mi odpowiedziała.....że to zależy kto mi będzie robił kuchnie, bo różnie robią!!! i co ja mam począć??? jak jest u WAS????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.10.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 U mnie jest za lodówką, ale z boku po zewnętrznej stronie, a zmywarka i kuchenka obok w szafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 12.10.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 kala, gniazdko obok lodówki nie za. U mnie jutro montują, jak uda mi się podpatrzec to jeszcze cos napiszę ale pamietam, ze ma byc obok bo nawet przekuwalismy trochę jak był juz projekt kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Mam w szafce obok, jak zdarzy Ci się, że będziesz musiała ją wyłączyć (nie wiem po co ) to najpierw będziesz musiała ją wytaszczyć. A jak zabudowana to w ogóle d..a, bo szafki u mnie np. są poskręcane do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 magpie101....... z tymi gniazdkami to mi namieszałaś mój elektryk powiedział,że gniazdko do lodówki ma być za lodówką na dole bo tam lodówka ma wcięcie i się zmieści!! poszłam po pracy jeszcze o to zapytać panią w salonie gdzie można zamówić meble kuchenne na wymiar zapytałam czy gniazdko ma być za lodówką czy obok w szafce...... Pani łaskawie mi odpowiedziała.....że to zależy kto mi będzie robił kuchnie, bo różnie robią!!! http://www.muratordom.pl/prawo_i_pieniadze.htm i co ja mam począć??? jak jest u WAS????? Napisalam dokladnie u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 12.10.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Kala pojawiam się i znikam Jak zwykle namietnie podczytuję a mało piszę Gniazdko do lodówki gdzieś obok abyś monie musiała wyjmowa całej lodówki jak ją będziesz chciała odłączy od prądu. Jesli zamierzasz mie lodówkę z kostkarką lodu to pamiętaj aby doprowadzi tam wodę W sypialni my planujemy zrobi sobie "schodowy"wyłącznik światła aby móc gasi całe oswietlenie nie wstajac z łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 kuźwa....... własnie wrócilismy ze sklepu agd!! pan nam pokazywał lodówke, kuchenke i zmywarke do zabudowy.....powiedział, że ten sprzęt z tyłu na dole nie jest prosty tylko ma wycięcie i spokojnie zmieści sie gniazdko. ja już sama nie wiem kogo słuchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ...tak sobie myśle.....skoro chce mieć meble z IKEA....to może tam kogoś zapytam?? tylko czy odpowiedzą na meil????? bo jechac 100 km aby zadac jedno pytanie to już przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 kuźwa....... własnie wrócilismy ze sklepu agd!! pan nam pokazywał lodówke, kuchenke i zmywarke do zabudowy.....powiedział, że ten sprzęt z tyłu na dole nie jest prosty tylko ma wycięcie i spokojnie zmieści sie gniazdko. ja już sama nie wiem kogo słuchac Kala kilka osob Ci pisalo i ja tez u siebie - co zrobisz jak nagle bedziesz musiala wylaczyc sprzet, rozkrecisz polowe mebli zeby dojsc do gniazdek? Pracuje w tym kilkanascie lat i jeszcze nikt nie robil na dole przy podlodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 12.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ...tak sobie myśle.....skoro chce mieć meble z IKEA....to może tam kogoś zapytam?? tylko czy odpowiedzą na meil????? bo jechac 100 km aby zadac jedno pytanie to już przesada A może po prostu zadzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 właśnie się pokłóciłam z mężem......wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr powiedziałam Mu, że gniazda powinny być w szafkach okok !! i mi sie dostało wrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 właśnie się pokłóciłam z mężem......wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr powiedziałam Mu, że gniazda powinny być w szafkach okok !! i mi sie dostało wrrrrrrrrrrrrrrrrr lepiej teraz poprawic niz pozniej zalowac, ze sie nie zrobilo tak jak powinno byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 w takich chwilach żałuje, że nie zleciłam profesjonaliście wykonanie projektu mojej kuchni mąz by wtedy pewnie posłuchał gdzie mają być gniazda !!! mąż jest święcie przekonany, że wszystko sie zmieści i będzie pasowało nie będę z Nim wojować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 12.10.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 kala znalazłam artykuł o aranżacji i projektowaniu kuchni i tam znalazłam informacje o gniazdkach, które cię tak trapią * gniazdka robocze powinny znajdować się na wysokości 100 – 115 cm od podłogi, ich rozmieszczenie uzależniamy od miejsc, w których będziemy korzystać z drobnego sprzętu AGD (czajnik elektryczny, toster, mikrofala itp.), * większość płyt ceramicznych musi być zasilana tzw. siłą (gniazdem o napięciu 380 V), * gniazdo do zasilania okapu należy umieścić w osi okapu na wysokości ok. 220 cm (okap wolno wiszący) lub w niedalekiej od niego odległości nad szafkami górnymi, * gniazda do piekarnika, zmywarki, lodówki i innego sprzętu do zabudowy umieszczamy nie bezpośrednio za nimi, lecz w szafce obok – ułatwi to nam ewentualne odłączenie urządzenia z sieci, * do bardzo ważnego w kuchni oświetlenia podszafkowego musimy przygotować kabel zakończony kostką lub gniazdko – najlepiej usytuować je bezpośrednio nad linią szafek, * do zlewozmywaka będziemy potrzebować doprowadzenia wody ciepłej i zimnej, a także odpływu kanalizacyjnego, natomiast do zmywarki wystarczy tylko doprowadzenie zimnej wody (syfony zlewozmywaków są standardowo wyposażone w rozgałęzienie do zmywarki) – wszystkie te przyłącza należy umieścić w ścianie za szafką zlewozmywakową, * jeśli przewidujemy lodówkę z kostkarką do lodu pamiętajmy, by doprowadzić w jej pobliże zimną wodę, * przewidując podłączenie okapu do pionu wentylacyjnego kuchni musimy zapewnić doprowadzenie rury odprowadzającej powietrze z wyciągu – możemy ją poprowadzić na wierzchu szafek górnych lub też ukryć w suficie podwieszanym, * bardzo ważne jest, by za sprzętami AGD nie umieszczać żadnych przyłączy – z reguły wszystkie urządzenia sięgają w głąb aż do ściany. A tu jest link do tej strony http://www.e-mieszkanie.pl/kuchnia,Jak_zaprojektowac_kuchnie,2595.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 12.10.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Nie wiem jak to się stało ze przegapiłam Twój wpis u siebie przepraszam i obiecuje poprawę. A z gniazdkami nie pomoge nam jeszcze daleko do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.10.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 co do gniazdek ja mam tak jak wiekszość i tak jak przedstawiono w art.meg60 kala-a Ty dzwoń do Ikei, napewno Ci podpowiedza....ja nie raz dzwoniłam do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.10.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 wtorek........... śmiły mi sie dziś gniazdka i kontakty wszystkim dziekuje za pomoc i rady, fajnie, że zawsze można na Was liczyc!! nie mam siły sie wykłócać z mężem juz o te gniazdka w kuchni mąż twierdzi, że wszystko sie zmieści za szafkami... ...napisałam tez w tej sprawie do betib, wkońcu Ona ma takie meble jak ja chcę miec w kuchni!! dostałam odpowiedź, ..."u mnie sa gniazka za szafkami , blaty sa dluższe niz szafki wiec zawsze jest maly zapas zeby szafke osdunąc od ściany". jestem więc troszke uspokojona i dam mężowi spokój i wolną rękę w sprawie gniazdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts